KWFinder review 2024: mijn ervaring met deze handige SEO-tool

KWFinder is een zoekmachine optimalisatie (SEO) tool en is onderdeel van de alles in één tool, die Mangools genoemd wordt. Sinds 1 maart 2022 maak ik gebruik van KWFinder en heb ik ondertussen €1557,09 uitgegeven aan de tools van dit bedrijf.

Sinds de dag van aanschaf gebruik ik Mangools (vooral het onderdeel KWFinder), dagelijks voor al mijn affiliate marketing websites. Na drie jaar gebruik te hebben gemaakt als trouw, enthousiast en intensief gebruiker van KWFinder denk ik dat ik een eerlijke review kan schrijven over KWFinder.

Ik ga uitleggen wat KWFinder is en hoe het werkt. Maar ik geef ook een aantal nadelen, interessante alternatieven en rond ik de review af met een conclusie inclusief eindbeoordeling.

Veel leesplezier en mocht je aanvullingen, vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik graag van je in de reacties onderaan deze blog.

In deze online affiliate marketing cursus (voor beginners) ontdek je de exacte strategie van Jari waarmee hij duizenden euro’s per maand verdient.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

1. Wat is KWFinder?

KWFinder staat letterlijk voor Keyword(KW) Finder, oftewel “zoekwoordvinder” en is daarmee dus per definitie een hulpmiddel om zoekwoorden mee te vinden. De KWFinder is, zoals ik al eerder zei, één van de vijf onderdelen van Mangools.

Het bedrijf Mangools werd in Augustus 2014 opgericht door SEO en founder Peter Hrbáčik en heeft op moment van schrijven een team van 5 professionals die de tools doorontwikkelen. Nooit geweten dat er slechts 5 werknemers zijn. De tool is namelijk behoorlijk groot en vrij bekend dat je het idee hebt dat het door honderden werknemers gebouwd moet zijn. Ook ik leer hier dus iets uit, terwijl ik deze KWFinder review aan het schrijven ben.

Op de “about us”-pagina van Mangools kun je de gehele roadmap van KWFinder terugzien. Een indrukwekkende reis heeft het team afgelegd en is zeker een kijkje waard 😉

KWFinder was de eerste tool van Mangools en is een geavanceerde tool die ontworpen is voor het doen van uitgebreid zoekwoordonderzoek voor je content- en SEO-strategie. Het geeft verschillende data zoals zoekvolume, zoekwoord moeilijkheidsgraad, Cost Per Click (CPC), trendgegevens, SERP-overzichten en nog veel meer.

KWFinder staat bekend om het gebruiksvriendelijke interface en nauwkeurige, up-to-date data. Vooral het gebruiksvriendelijke interface heeft ervoor gezorgd dat ik altijd blijf betalen en niet over wil stappen op andere tools, daar later meer over.

2. Hoe werkt KWFinder? Alle functies en mijn persoonlijke ervaring!

Met KWFinder vindt je zoekwoorden, synoniemen en alle bijbehorende data. Simpel as that! Toch zijn er veel functies binnen KWFinder die ik je graag in mijn review uiteg. Bij iedere functie zal ik enkele voordelen en mijn persoonlijke ervaring met je delen.

2.1. Analyseren van zoekvolumes

Zoekvolume is het volume (aantal) zoekacties per maand op een bepaald zoekwoord. Het geeft de populariteit van een zoekterm. Des te hoger het volume, des te meer er wordt gezocht op dit zoekterm, wat een goede indicatie kan zijn om dit zoekwoord op te nemen in je content-strategie.

Met KWFinder kan je heel eenvoudig zoekvolumes achterhalen. Het volume dat je ziet is een gemiddelde van, meestal, het afgelopen jaar. Ook kun je de zoekvolumes per maand bekijken, zodat je er achter kan komen of je te maken hebt met een seizoensgebonden zoekwoord.

In onderstaande afbeelding zie je bijvoorbeeld een hele interessante trend op het zoekwoord “beste keukenmachine”. Dit wordt namelijk veroorzaakt door de start van een nieuw seizoen “Heel Holland Bakt” dat september 2023 begon en volgens de data uit KWFinder (op dat moment) een mooie piek heeft gemaakt.

Hoe zoek je op een zoekwoord? Heel simpel!

Je typt een zoekwoord in de zoekbalk, selecteer je locatie, je taal en klik op de zoekknop. Makkelijker kan niet en dit is waarom KWFinder gewaardeerd wordt door velen vanwege de fijne gebruiksvriendelijkheid.

2.2. Onderzoeken van synoniemen en andere relevante zoekwoorden

Een goede contentstrategie valt en staat bij goede zoekwoorden. De kunst is dat je over één onderwerp schrijft, maar meerdere zoekwoorden gebruikt om je kansen en prestaties te verhogen. Voor de synoniemen hoef je niks extra’s te doen.

Wanneer je een zoekactie doet, krijg je automatisch alternatieve zoekwoord voorgeschoteld. Zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien, zijn er maar liefst 135 suggesties ontstaan.

Bij KWFinder krijg je in het “Basic”-pakket 200 synoniemen, ook wel zoekwoordsuggesties genoemd. Kies je voor het “Premium”- of “Agency”-pakket (hogere kosten)? Dan krijg je ongelimiteerde suggesties.

Zelf heb ik het “Premium”-pakket, maar om eerlijk te zijn vind ik de ongelimiteerde suggesties een “over-kill”. Vaak heb je meer dan genoeg aan ongeveer 20 andere suggesties. Het is een gewoonte van mij geworden om alle suggesties ook door te lezen. Ik ben namelijk bang dat ik interessante zoekwoorden over het hoofd zie als ik niet alles doorlees.

9 van de 10 keer levert dit niks op en ben ik te veel tijd kwijt met mijn zoekwoordonderzoek. Mijn ervaring leert dat meer zoekwoordsuggesties niet altijd beter zijn en ben je wat mij betreft beter uit met een “Basic”-pakket.

2.3. De zoekwoord moeilijkheidsgraad

De moeilijkheidsgraad, of Keyword Difficulty (KD), is een maatstaaf van hoeveel concurrentie er zit op het zoekwoord en geeft een indruk hoe moeilijk (of hoe makkelijk) het is om op een bepaald zoekwoord te ranken.

De KD bij KWFinder is ontwikkeld door Mangools zelf. Dit is ook de reden waarom deze waarde kan verschillen met andere SEO-tools. Deze berekening is uiterst complex en niet openbaar, maar Mangools geeft aan dat de moeilijkheidsgraad wordt berekend op basis van de Link Profile Strength (LPS) van alle resultaten op de eerste pagina van de zoekmachine.

Als je, net zoals ik, meerdere SEO-tools gebruikt, moet je je niet laten afschrikken door een te groot verschil in moeilijkheidsgraad. Iedere tool gaat hier anders mee om. Mijn advies voor mensen die meerdere SEO-tools (willen) gebruiken: kies één tool als de “gouden standaard” voor het analyseren van de moeilijkheidsgraad.

Mijn beoordeling van deze functie is daarom ook goed en het heeft voor mij ook geen zin om deze te vergelijken met andere SEO-tools. De KWFinder is voor mij de “gouden standaard” en dat is waar ik mijn KD op baseer.

2.4. Google Autocomplete integratie

Google Autocomplete is de functie binnen Google waarmee je zoekwoord automatisch wordt afgemaakt door Google. Deze functie kun je in principe gratis gebruiken in Google zelf, door simpelweg het zoekwoord in te typen in Google waardoor Google je zoekwoord “afmaakt” of aanvult.

Het voordeel van KWFinder is dat zij de autocomplete functie van Google hebben geïntegreerd waardoor je meer suggesties kunt inkijken en direct de bijbehorende zoekvolumes en moeilijkheidsgraden krijgt te zien. De gratis manier van Google geeft deze data niet.

2.5. Veelgestelde vragen

Je bent het vast wel eens tegengekomen in Google (of andere zoekmachines): veelgestelde vragen (ook wel FAQ’s genoemd). Dit is een functie in zoekmachines die het voor bezoekers makkelijk en snel maakt om sneller antwoord te krijgen op eventuele vragen die ze hebben.

Maar wist je dat de FAQ’s ook het nodige zoekvolume hebben?

Een hele krachtige en (gedeeltelijk) gratis tool die ik hiervoor gebruik is AnswerThePublic (ATP). Dé SEO-tool die zich gespecialiseerd heeft op deze veelgestelde vragen. Het nadeel bij de gratis versie van ATP is dat er geen zoekvolume en moeilijkheidsgraad bij te vinden is.

Maar je raad het al: met KWFinder kun je zoeken op deze FAQ’s. Type je zoekwoord in en je krijgt direct meer ideeën om veelgestelde vragen toe te voegen aan je content.

Dit is verreweg één van de minst gebruikte methodes voor beginnende SEO-marketeers. Al mijn blogs op mijn affiliate websites hebben een FAQ-sectie en zorgen maandelijks voor veel extra websiteverkeer. Win-win 🏆

2.6. Importeren van zoekwoorden

Overweeg je over te stappen op KWFinder en gebruik je op dit moment een andere tool? Dan kun je met de “import” functie veel zoekwoorden tegelijkertijd importen en de volumes en andere data controleren.

Gebruik je nog geen andere SEO-tool, maar heb je wel al eerder zoekwoordonderzoek gedaan? Dan kun je met deze functie in één keer een geheel bestand uploaden, waardoor je niet één voor één de zoekwoorden opnieuw hoeft te controleren.

Zelf gebruik ik deze functie eigenlijk nooit. Ook is dit iets wat je eigenlijk met alle SEO-tools kan en wat niet per definitie onderscheidend genoeg is om je keuze op KWFinder te laten vallen. Het is goed om te weten dat het er is, maar voor deze KWFinder review is het voor jou puur “ter info”.

2.7. Zoekwoorden opslaan als favoriet

Binnen KWFinder kun je verschillende lijsten maken met favoriete zoekwoorden. Dit is een functie die je niet vaak langs ziet komen. Dat heeft een reden.

Hét verdienmodel van een SEO-tool is dat ze meer geld aan jou verdienen als je meer “zoekbudget” nodig hebt. Bij het basispakket van Mangools heb je 100 zoekopdrachten per dag. Door een lijst te maken met favorieten hoef je niet elke keer dezelfde zoekwoorden opnieuw te zoeken, wat je dus “zoekbudget” bespaard.

Door de “favoriet”-functie worden zoekwoorden opgeslagen in een lijst waarin je direct alle data ziet verschijnen. Erg fijn en tijdens het schrijven van deze KWFinder review, kwam ik er achter dat ik deze functie te weinig gebruik. Als ik meer van favorieten gebruik ga maken, kan ik waarschijnlijk volgend jaar een downgrade van mijn huidige pakket doen, omdat ik dan niet meer dan 100 zoekopdrachten nodig heb. Top!

3. Nadelen van KWFinder

KWFinder is, zoals je ondertussen al weet, een onderdeel van Mangools. Het totale pakket van de Mangools tools bestaat uit 5 tools, waarvan ik met 4 van de 5 tools erg tevreden ben.

Ik ben alleen niet zo te spreken over de SiteProfiler tool. Dit is een functie waarmee je een profielanalyse kan maken van websites. Je kunt kijken naar de waarde van een domein, aantal backlinks, concurrentoverzichten creëren, etc.

Om eerlijk te zijn gebruik ik het wel, maar wil je een goede profielanalyse maken van een website? Dan vind ik Ubersuggest véél beter. Dat is ook de reden dat ik hiervan een lifetime pakket heb gekocht en dit naast KWFinder gebruik.

KWFinder zelf ben ik zeer tevreden over. Toch zijn er zeker een aantal nadelen te beschrijven die ik je in deze KWFinder review niet wil onthouden. Je wilt immers mijn eerlijke mening en daar horen ook kritiek- en verbeterpunten bij.

  • Google API limiet: de data in KWFinder wordt opgehaald uit de zoekmachines. Hier worden API’s voor gebruikt. Dit is een behoorlijk technisch begrip, maar een API kan ingezet worden om twee systemen aan elkaar te koppelen. Voorbeeld: KWFinder maakt gebruik van de Google API om data uit de Google zoekmachine te halen. Als je de functie van “Google Automcomplete” of “Google FAQ” te vaak achter elkaar gebruikt, kan er een Google API limiet ontstaan. Je kunt namelijk maar een bepaald aantal zoekacties uitvoeren per tijdseenheid. Op de API, die KWFinder gebruikt, zit een limiet die je zelfs met een “Premium”-pakket vrij snel overschrijdt. Dit is geen ramp, maar zorgt wel voor een kleine frictie in de gebruiksvriendelijkheid.
  • Mangools is redelijk streng qua betaling: gratis werken met KWFinder (en dus Mangools) zit er niet meer in. Je hebt recht op een 48 uur “refund policy”. Dit is heel weinig als je het vergelijkt met andere tools op de markt. Voorheen betond er een 14 dagen trial, maar (waarschijnlijk) door misbruik hiervan en de hoge refund- en transactiekosten voor Mangools, zijn ze hier strenger in geworden. Wil je de tool gebruiken? Dan kom je er niet onderuit om te betalen. Heb je al één jaar betaald en wil je opzeggen? Dan zijn ze iets vriendelijker en heb je recht op een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie van 14 dagen na de automatische verlening van je abonnement.
  • 100 zoekopdrachten in het basis pakket: ik maak dagelijks gebruik van de KWFinder en met een werkdag van 6 tot 8 uur ga ik al snel over de 100 zoekopdrachten. Met het basispakket van Mangools mag je slechts 100 zoekopdrachten uitvoeren. Daarna is je “zoekbudget” op en moet je tot de volgende dag wachten. Voor mij zijn deze 100 zoekopdrachten dus te weinig en heb ik mijn account een upgrade moeten gegeven naar het “Premium”-pakket, waar ik veel meer voor betaal. Ondanks dat dit een nadeel is, is er zeker een oplossing (zoals ik heb ondervonden tijdens het schrijven van deze review)! Zoek je vaak hetzelfde zoekwoord op? Maak dan gebruik van de “favoriet”-functie. Hiermee kun je zoekwoorden met volume en moeilijkheidsgraad opslaan als favoriet. Je hoeft op deze manier niet elke keer “zoekbudget” te spenderen wanneer je nog eens naar de data wilt kijken die je eerder al gezocht hebt. Dit is een functie die er misschien zelfs voor kan zorgen dat je heel lang niet hoeft up te graden naar een duurder pakket! 💪🏻

4. Interessante alternatieven voor KWFinder

Er zijn ontzettend veel alternatieven. Sterker nog: “de SEO-tool markt is moordend”. In een overzichtelijke tabel zal ik proberen de belangrijkste verschillen te tonen van de drie meest vergelijkbare en betaalbare tools ten opzichte van KWFinder.

Iedere SEO-tool werkt met verschillende prijsmodellen en hebben vrijwel allemaal een basis, premium en expert model. In onderstaande tabel zal ik een vergelijking maken tussen de tools op basis van het meest goedkope pakket.

 KWFinderUbersuggestSE Ranking
Prijs€29,90 p/m€29 p/m of €290 lifetime€39,20 p/m
Zoekwoorden per dag100150100
Aantal zoekwoord posities meten200125750
Maximaal aantal websites/projectenOngelimiteerd1 website10 websites
Maximaal aantal gebruikers111

Qua alternatieven is het dus kiezen uit drie vergelijkbare opties. Waar ga je voor? Maximaal aantal projecten managen, een lifetime prijs of ben je opzoek naar een goede zoekwoord tracker? De keuze is aan jou 😉

5. Mijn conclusie en eindbeoordeling

Ik ben zeer tevreden over de KWFinder van Mangools. Ondanks het mooie, duidelijke, eenvoudige interface en de correcte data, zijn er toch een aantal nadelen. Deze heb ik benoemd, maar zijn gelukkig enigszins op te lossen. Zo kun je vrij goed uit de voeten met 100 zoekacties per dag en kan je je “zoekbudget” beschermen door zoekwoorden op te slaan als favoriet.

Als we kijken naar de prijzen ten opzichte van alle andere SEO-tools is dit één van de goedkoopste SEO-tools op de markt en maakt het wat mij betreft een hele toegankelijke SEO-tool voor beginners.

De vergelijking tussen KWFinder en Ubersuggest durf ik bijna niet te maken, omdat ik van beide tools klant ben. Ik zou, zelfs, bijna ten alle tijden een combinatiepakket adviseren, waarbij je voor KWFinder per jaar betaald en voor Ubersuggest een lifetime pakket afneemt.

Mijn conclusie: ja, KWFinder van Mangools is het geld waard en mijn score is een 4 van de 5 sterren. Waarom geen 5? Puur om het feit dat ik een perfectionist ben en 5 sterren zou betekenen dat er geen verbeterpunten meer zijn.

Ik ben zo eerlijk mogelijk geweest in deze KWFinder review en hoop dat je dit hebt kunnen waarderen. Mocht je vragen hebben omtrent SEO-tools, zoekmachine optimalisatie of affiliate marketing? Neem dan deel aan onze affiliate community. Dit is niet alleen een interessante plek voor affiliate marketeers, maar voor iedereen die online geld wilt verdienen! Hopelijk zie ik je daar 🙂

Online geld verdienen lijkt voor veel mensen een “fabeltje”. Dat kan ik op zich wel begrijpen.

Zodra je op het internet zoekt naar “online geld verdienen” worden de grootste (en meest onrealistische) bedragen, je om de oren geslingerd. Dat vind ik persoonlijk erg jammer.

Als geen ander weet ik hoeveel tijd én energie er zit in het opbouwen van een online inkomstenbron. Het gaat gepaard met vallen en opstaan, veel uitproberen en het nodige geduld opbrengen.

Toch is het mij gelukt om fulltime te leven van mijn eigen affiliate websites. Al deze kennis wil ik graag met je delen.

Ben je bereid te werken aan een terugkerend inkomen waar je jarenlang plezier van gaat hebben? Klik dan op de knop hieronder voor meer informatie.

Jari Dohmen

Specialist in het ontdekken en benutten van kansen in de affiliate marketing branche. Met duizenden euro’s omzet per maand, heeft hij een bewezen strategie ontwikkeld voor het opzetten van succesvolle affiliate websites.

Bekijk alle berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *