In 10 stappen (veel) geld verdienen met affiliate marketing

Je wilt geld verdienen met affiliate marketing, maar je vraagt je af waar je mee moet beginnen, waar je rekening mee moet houden en hoe je je affiliate bedrijf opschaalt tot ongekende hoogtes. Enorm lastig en op internet zal je veel piratenverhalen lezen.

Steeds vaker zien we dat guru’s (zonder resultaat) schrijven over hoe je een affiliate business opzet. Helaas vaak zonder échte waarde te geven… Daarom hebben we de keuze gemaakt om te proberen om voor eens en altijd het geheim van affiliate marketing te verklappen 🤫.

In dit blog gaan we je namelijk meenemen door de 10 stappen die wij zelf hebben gezet om financieel vrij te worden met affiliate marketing.

Disclaimer: affiliate marketing kost veel tijd en is géén “get-rich-quick methode”. Wil je geld wilt verdienen met affiliate marketing op onze manier? Dan is affiliate marketing absoluut géén side-hustle, maar een serieuze business waarin je moet investeren. Deze methode is verder géén financieel advies, werkt alleen als je bereid bent hard te werken en is géén garantie op succes.

Na deze duidelijke disclaimer, is het tijd om geld te verdienen! 🚀 Maar eerst een korte uitleg over hoe affiliatie marketing precies werkt…

In deze online affiliate marketing cursus (voor beginners) ontdek je de exacte strategie van Jari waarmee hij duizenden euro’s per maand verdient.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

1. Hoe werkt affiliate marketing?

Voordat je geld kan verdienen met affiliate marketing moet je natuurlijk weten wat affiliate marketing is en hoe het werkt.

Het concept is vrij makkelijk te begrijpen, maar de uitvoering is complex en tijdsintensief. Ik leg het je graag uit met een voorbeeld van één van onze eigen affiliate websites.

Baardtips.nl: deze affiliate website over scheer- en verzorgingsproducten trekt gemiddeld 6500+ unieke bezoekers per maand. Ik werk op deze site vooral met het affiliate programma van bol.com. Klikt iemand op een product dat ik promoot en doet deze persoon een aankoop? Dan krijg ik hiervan een percentage (meestal 7%) over het gehele aankoopbedrag. Dit bedrag ligt dan vaak tussen de €5 en €10 per verkoop. Hoe hoger de totale waarde van de verkoop, hoe meer “commissie” ik verdien. Kortom: als ik mensen kan bereiken die op zoek zijn naar een bepaald product én ze via mijn “affiliate link” dit product bij bol.com (of een andere verkoper) kan laten kopen, verdien ik hierover een commissie.

2. Voordat je begint: een mindset-tip

€100,00 per dag verdienen met affiliate marketing was mijn 3e mijlpaal. Mijn eerste mijlpaal was mijn eerste commissie. Deze heb ik gevierd 🥳. En hoe? Samen met mijn wederhelft ben ik gaan uiteten in een mooi restaurant waar we veel meer uitgaven dan de €3,47 commissie van het bol.com affiliate programma. Het was het eerste bewijs dat er iets mogelijk was…

Het vieren van je successen is ontzettend belangrijk. Als je dit maar vaak genoeg doet, zal je gaan leren dat als je €1,00 kan verdienen, je ook €10,00 en €100,00 kan verdienen. De bewustwording hiervan is dé eerste stap om €100,00 per dag te kunnen verdienen. Sla deze dus zeker niet over en sta stil bij het feit dat de wereld aan je voeten ligt!

Mijn tweede mijlpaal was €50,00 per dag, deze volgde al snel door de derde mijlpaal van €100,00 per dag en niet veel later (6 maanden) heb ik zelfs de €10.000 aangetikt tijdens Black Friday 2022 🤩

Hoe ik dat heb gedaan? Dat leg ik je graag uit door mijn “succesmethode” op te delen in 10 verschillende fasen. Let’s go!

3. Fase 1: affiliate website maken

Fase 1 is voor beginners één van de moeilijkste maar leukste fases. Het is de fase waarin je een affiliate website gaat maken en deze stap voor stap gaat uitbreiden. Als je niet technisch bent kan dit een uitdaging zijn. Gelukkig hebben we een zeer uitgebreid stappenplan gemaakt hoe je dit kan doen. Dit stappenplan vind je hier.

Belangrijk in deze fase is dat je een website maakt waar je passie voor hebt of veel kennis over hebt. Door een affiliate website te maken over leuke onderwerpen komt deze passie nog meer tot zijn recht waardoor ook je plezier in het werk groeit. Een affiliate website maken is leuk en om het vol te kunnen houden mag je je zeker niet laten remmen door verveling.

Afhankelijk van je leervermogen duurt deze fase maximaal 1 maand en verdien je nog géén geld met affiliate marketing. Hoe vaker je een affiliate website maakt, des te sneller je er in wordt. Tegenwoordig zetten wij een affiliate website binnen enkele uurtjes in elkaar. Je hebt dan een “lege affiliate website” gemaakt. Daarna is het tijd om deze te gaan vullen met content (ook wel blogs). Dit ga je doen in stap 2.

4. Fase 2: content creatie

Om bezoekers op je website te krijgen die interesse hebben om producten of diensten te kopen (via jouw affiliate link), moet je vanzelfsprekend ook iets op je website hebben staan. Deze inhoud van je website noemen we “content”. Content komt in veel verschillende vormen en maten. Wij hebben het vooral over dat je blogs moet gaan maken (teksten schrijven), maar content kan ook een informatiepagina, video, afbeelding, etc. zijn.

Concreet: in stap 2 ga je bezoekers aantrekken door middel van het schrijven en publiceren van interessante blogs. Als je niet goed bent in schrijven is dit wellicht minder leuk werk, maar voor je eerste affiliate website is dat noodzakelijk! Je moet immers eerst weten hoe een goede blog eruit ziet, voordat je dit karweitje kan gaan uitbesteden.

Een blog is niet zomaar een verhaal van A tot Z. Een blog is een gestructureerde tekst waarbij je je focust op één of meerdere zoekwoorden. Zoekwoorden zijn termen die bezoekers invullen in een zoekmachine zoals Google (lees: de zoekopdracht).

Voordat je begint met schrijven van een blog, dien je eerst het schrijfskelet bepalen. Dit is de “blauwdruk” van je tekst. Wat is de titel, wat zijn de tussenkoppen, welke producten ga je promoten, geef je nog extra informatie over het onderwerp, etc?

Als je dit schrijfskelet goed inricht dan hoef je alleen nog maar de tekst te gaan schrijven. De voordelen hiervan zijn dat dit je blog gestructureerd, sterk, makkelijk om te schrijven en veel waardevoller maakt voor je bezoekers. Kortom: je doet zoekwoorden onderzoek, schrijft nieuwe blogs en krijgt langzaam aan je eerste bezoekers die wellicht ook al je eerste commissies op zouden kunnen leveren.

Deze fase duurt gemiddeld 1 tot 6 maanden en in deze periode dien je minimaal 20 blogs geschreven te hebben. De fase eindigt wanneer je je eerste commissie verdiend hebt. Nogmaals; ga dit moment vieren 🥳!

5. Fase 3: momentum

Gefeliciteerd! De eerste commissie heb je gevierd, maar nu gaat het echte werk pas beginnen. Je hebt aan jezelf bewezen dat je over de skillset beschikt van een ondernemer. Je hebt van “niets” “iets” gemaakt en geld verdiend met affilate marketing. Nogmaals: als je €1,00 kan verdienen, kan je ook €10,00 en €100,00 en zelfs €10.000 per maand verdienen.

Fase 3 is het creëren van momentum. Je werkzaamheden veranderen niet veel. Het enige wat er veranderd is je mindset. Vanaf nu gaan we namelijk knallen (als je dat niet al deed 😉).

Met momentum bedoelen we dat je de discipline gaat leren opbrengen om iedere week tenminste één blog te publiceren op je affiliate website. Deze fase duurt gemiddeld van je 6e maand tot je 12e maand en eindigt wanneer je stabiel €50,00 per maand verdiend met je affiliate website.

Let op: als je meer dan 75 blogs hebt gepubliceerd waarmee je nog géén €50,00 per maand verdient, gaat er “waarschijnlijk” iets mis. Wellicht is het dan een goede stap om ons in te schakelen als affiliate coach.

6. Fase 4: opschalen

Een van de redenen waarom wij met onze affiliate sites regelmatig meer dan €10.000 per maand verdienen, is omdat wij in de eerste 2 jaar van het bestaan van onze websites ALLES hebben terug geïnvesteerd (ook in fase 1, 2 & 3). In stap 4 gaan we een stap verder.

In deze fase zal je grofweg tussen de €50,00 en €100,00 per maand verdienen. Nog een lange weg te gaan, maar je bent op de positie waar je zijn wilt. In de opschaalfase ga je op zoek naar een tekstschrijver die je gaat helpen bij het proces van content creatie.

Door de inkomsten van je site ben je in staat om een schrijver één tot twee keer per maand in te zetten voor je blog (zonder dat je daar privévermogen voor hoeft bij te leggen). Een tekstschrijver kost gemiddeld €0,04 tot €0,10 cent per woord. Een blog van 1500 woorden kost dus makkelijk €60,00 tot €150,00. Met een inkomen van €100,00 per maand kan je je schrijver één keer per maand inzetten.

Pro-tip: blijf zelf ook blogs schrijven zodat je dubbel zo snel groeit 💪🏻

De opschaalfase eindigt wanneer je volledig financieel in staat bent je schrijver voor minimaal één blog per week te betalen. Gemiddeld zit dit tussen de 12 en 16 maanden na de start van je website en verdien je gemiddeld tussen de €300,00 en €400,00 per maand.

Hieronder vind je een overzicht waar je goede tekstschrijvers kunt vinden.

7. Fase 5: reviseren & optimaliseren

Het maken van analyses én onderzoek doen naar je huidige site prestaties is erg belangrijk. Het eerste jaar is achter de rug en je hebt waarschijnlijk veel fouten gemaakt, maar je hebt hier en daar kleine successen gekend.

Tijd dus om te reflecteren op jezelf, maar ook op de affiliate website die je gemaakt hebt. Je gaat je website statistieken erbij pakken (Google Search Console & Google Analytics) en analyseren via welke blogs je het meeste geld hebt verdiend. Zijn deze blogs up-to-date? Zijn de producten/diensten die je promoot nog leverbaar? Is er binnen het eerste jaar geen beter alternatief gekomen? Etc.

Bestaande content reviseren is een vast onderdeel wat wij iedere 2 á 3 maanden laten uitvoeren voor al onze affiliate websites. Dit soort revisies zorgt niet alleen dat de zoekmachines opmerken dat je site niet “stilstaat”, maar het zorgt ook voor een toename in je inkomen, geeft je een uitstekend beeld waar je site nu staat en zorgt (lees: ALTIJD) voor nieuwe content ideeën die je wellicht in het begin over het hoofd hebt gezien.

Deze fase is vrij kort en heeft meestal slechts 2 á 3 maanden nodig. De fase eindigt wanneer je richting de €500,00 per maand gaat. Deze paar maanden van optimaliseren geven je de tijd om zeker €200,00 per maand te groeien.

8. Fase 6: stilte voor de storm

Vanaf deze fase wordt het moeilijker om een schatting te geven voor een tijdlijn. Dit gaan we vanaf nu ook niet meer doen. Het hangt namelijk van jouw situatie af hoeveel je kan en wilt groeien. Het kan zomaar zijn dat je toch geneigd bent hier en daar jezelf wat uit te betalen. Het is je goed recht… €500,00 is namelijk veel geld. Óf je hebt zelfs de mogelijkheden om eigen geld te investeren waardoor je nog meer en sneller kan groeien 😱…

Fase 6 is een fase waar je meestal denkt dat het stopt… maar niets is minder waar.

In deze fase ga je een start maken met linkbuilding wat ervoor gaat zorgen dat je nog meer resultaten kan gaan ervaren. Linkbuilding is het proces waarbij externe websites (vaak tegen een vergoeding) zogenoemde “backlinks” plaatsen naar jouw blogs en pagina’s. Dit wordt gedaan met een zogenoemde “anchor text” (ook wel een anker tekst).

Als beginner, maar ook als expert kan er veel misgaan met linkbuilding. Als je niet weet wat je doet kan je veel geld uitgeven aan links die niets waard zijn of zelfs gevaarlijk zijn. Zelf besteden wij dit 100% uit aan gespecialiseerde linkbuildingpartijen. Kosten hiervoor hoeven niet hoog te zijn. Zo kun je slechts voor €50,00 tot €100,00 per maand een mooi begin maken. Uiteraard gaan de processen van content creatie, content optimaliseren en reviseren gewoon door 🙏🏼

Deze fase eindigt zodra je merkt dat linkbuilding effect gaat hebben (ergens tussen de 1 en 6 maanden). En geloof ons maar… dat heb je vanzelf wel door 🚀

9. Fase 7: expontiele groei

BOOM! 😱

Op een dag zal je gaan merken dat je posities door het dak stijgen, je meer bezoekers gaat krijgen en uiteraard ook meer gaat verdienen. Bij mij gebeurde dit tot twee keer toe ongeveer 3 maanden na fase 6 (linkbuilding) waarbij de omzet maand op maand verdubbelde. Zo groeide ik van een stabiele €1000 per maand naar €3000, €6000, €8000 en nu in de meeste maanden zelfs €10.000 per maand…

De fase van exponentiële groei heeft geen uitleg nodig. Je gaat dit vanzelf ervaren. Je gaat merken dat je inkomsten toe blijven nemen en dat deze toename heel vaak (niet altijd) exponentieel is. Het enige wat je in deze fase moet doen is jezelf belonen (net zoals bij je eerste commissie). Je bent nu op een moment gekomen, dat je hardop mag uitspreken dat je een succesvolle affiliate website hebt gemaakt.

Slechts een klein deel van de mensen die beginnen met affiliate marketing red het tot deze fase… Geld verdienen met affilate marketing is dus niet makkelijk en er komt zoals je merkt veel bij kijken. Het is niet zomaar een blog hier en daar plaatsen. Het vergt veel tijd, geduld en doorzettingsvermogen. Je moet niet bang zijn om risico’s te nemen en te investeren in je website (tijd en geld). Maar je dient er ook mee akkoord te gaan dat je er na 2 à 3 jaar wellicht nog steeds niet van kan leven 🤔

Haal je het tot deze fase! Complimenten. Je bent uniek 🤙🏼

10. Fase 8: jezelf vrij maken

Het “vrij maken” van jezelf is de ultieme doelstelling en (naast fase 1) één van de moeilijkste fases. Wat je gaat doen is heel simpel. Alles wat jij nog aan je website doet of wat iemand anders goedkoper kan doen, ga je automatiseren of uitbesteden. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van een blog op je website, website onderhoud (hier heb je ook handige plugins voor), e-mails van partners beantwoorden, financiële administratie, etc.

Dit is dé uitdaging voor succesvolle ondernemers. In fase 4 heb je al kennis gemaakt met het uitbesteden van taken aan een tekstschrijver en in stap 6 heb je een linkbuildingpartij in de arm geslagen. Je hebt dus al kennis genomen van uitbesteden, maar nu wordt het tijd om ALLES waar jij niet (meer) voor nodig bent uit te besteden. Geloof me… het is een “eng” gevoel om de controle te verliezen, maar dit is echt dé methode waardoor je jezelf vrij kan maken van tijd en ruimte 🪐

Dit is één van de laatste fases en heeft niet direct een einddoel. Resultaten zijn immers oneindig als je groot durft te denken. Het liefst ga je op zoek naar een “duizendpoot”. Iemand met de skillset om jouw taken over te nemen.

Je hebt al eerder werk uitbesteed aan je schrijver. Omgaan met uitbesteden van werk heb je dus al ervaring mee. Dit wordt wellicht nu wat intensiever. Ik raad je altijd aan om een contract op te stellen. Hiermee bescherm je zowel jezelf als je opdrachtnemer.

Deze fase is heel erg afhankelijk van je situatie. Ik kan je dus niet de precieze stappen vertellen. Aangezien je de fase van exponentiële groei hebt doorstaan, ga ik ervan uit dat je dit ook wel kan. Durf fouten te maken, leer, herhaal en zorg ervoor dat het enige waar jij je nog mee bezig hoeft te houden de strategie is van je affiliate website.

11. Fase 9: bouw een imperium op

Wij hebben in de eerste 3 jaar 100% van onze affiliate commissies geherinvesteerd. Deze investering is de basis van ons succes. Door het geld te laten rollen hebben we het creëren van content kunnen uitbesteden om onszelf nog vrijer te maken. Hierdoor bleef meer tijd over om strategisch bezig te zijn met data, nieuw onderzoek te kunnen doen en nieuwe kansen te ontdekken. We willen je echt op je hart drukken dat je zoveel mogelijk terug investeert waardoor je sneller de volgende fases kunt bereiken.

In fase 8 heb je deze strategie ook al toegepast. Nu wordt het tijd om alle fases te herhalen, maar dan sneller en met de kennis van nu 🚀.

Je gaat bijvoorbeeld een tweede affiliate website maken waarbij je heel je team (schrijvers, linkbuilders, virtuele assistenten oftewel VA’s, boekhouders, etc) direct meeneemt in het proces. Vanaf het eerste moment ga je direct het schrijven en linkbuilding uitbesteden. Dit zorgt ervoor dat je veel sneller door de eerste 8 fases heen wandelt; met als ultieme doel om nóg meer geld te verdienen met affiliate marketing (ook wel een “imperium” opbouwen).

Met een imperium bedoelen we dat je een hele business gaat bouwen rondom affiliate websites. Na je tweede website kan je deze strategie in principe ongelimiteerd herhalen. Tuurlijk is er een bepaald limiet op het “aantal websites” waar je overzicht op kan houden. In je eentje 10 websites managen is wat ons betreft onmogelijk. Dit hebben wij zelf ook al mogen ervaren; less = more!

12. Fase 10: next level

Fase 10 is voor de échte bazen.

Kom je in fase 10, dan wordt het tijd om een partner in de hand te nemen. Iemand die affiniteit heeft met zoekmachine optimalisatie, iemand die je door en door vertrouwt én waarmee je je bedrijf nóg groter wilt maken.

Samen bereik je meer, kun je de controle houden over al je affiliate websites en maak je een strategische taakverdeling waardoor jullie meer geld verdienen met affiliate marketing.

Kortom: als je bereid bent nóg harder te groeien en écht een “affiliate fabriek” wilt worden, kun je ervoor kiezen om een partner in de arm te nemen waardoor je in plaats van één strateeg, een tweede strateeg erbij krijgt. Wanneer je deze fase bereikt wil ik je vragen ons te mailen… dan willen we van jou leren!

13. Hoeveel geld kan je verdienen met affiliate marketing?

Zoals je hebt kunnen lezen is geld verdienen met affiliate marketing niet makkelijk. Het is géén “get-rich-quick methode” en absoluut niet voor iedereen weggelegd.

Toch kun je zeker héél véél geld verdienen met affiliate marketing. Er zijn affiliate marketeers die meer dan €100.000 per maand verdienen en er zijn affiliate marketeers die blijven steken op €1000, €100 of zelfs “minder” per maand. Hierbij zien we vaak terugkomen dat het ontbreekt aan visie, strategie, durven om risico’s te nemen en geduld.

Werk stap voor stap, geef niet op, blijf investeren en mocht je ergens tegenaan lopen, willen we je natuurlijk graag uitnodigen om vragen te stellen over dit onderwerp. Doe dit bijvoorbeeld door een reactie achter te laten onder deze blog of deel te nemen in onze affiliate community.

Als laatste willen we je graag wijzen op onze uitvoerige affiliate training waarin we je leren hoe je een succesvolle affiliate website kunt opzetten. Stap-voor-stap nemen we je mee in het proces en leren we je de “kneepjes” van het vak. Samen gaan we je eerste commissie verdienen!

Wij wensen je heel veel succes met je affiliate marketing avontuur 💪🏻

Online geld verdienen lijkt voor veel mensen een “fabeltje”. Dat kan ik op zich wel begrijpen.

Zodra je op het internet zoekt naar “online geld verdienen” worden de grootste (en meest onrealistische) bedragen, je om de oren geslingerd. Dat vind ik persoonlijk erg jammer.

Als geen ander weet ik hoeveel tijd én energie er zit in het opbouwen van een online inkomstenbron. Het gaat gepaard met vallen en opstaan, veel uitproberen en het nodige geduld opbrengen.

Toch is het mij gelukt om fulltime te leven van mijn eigen affiliate websites. Al deze kennis wil ik graag met je delen.

Ben je bereid te werken aan een terugkerend inkomen waar je jarenlang plezier van gaat hebben? Klik dan op de knop hieronder voor meer informatie.

Jari Dohmen

Specialist in het ontdekken en benutten van kansen in de affiliate marketing branche. Met duizenden euro’s omzet per maand, heeft hij een bewezen strategie ontwikkeld voor het opzetten van succesvolle affiliate websites.

Bekijk alle berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *