Hoe word je een digital nomad? Het ultieme stappenplan!

Digital nomads krijgen steeds vaker een negatief stigma. Tijd om daar verandering in te brengen 😉

Ik ben een digital nomad en daar ben ik trots op!

Je hebt ze in allerlei verschillende kleuren en maten en het is daarom ook moeilijk om één goede gids te schrijven met informatie over dit onderwerp. Toch ga ik in dit artikel je proberen uit te leggen wat een digital nomad is, hoe je er een wordt, wat je allemaal nodig hebt en wat je moet weten om te beginnen.

In deze online affiliate marketing cursus (voor beginners) ontdek je de exacte strategie van Jari waarmee hij duizenden euro’s per maand verdient.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

1. Wat is een digital nomad?

First things first, wat is een digital nomad? De letterlijke vertaling is: “digitale nomade”. De definitie van nomade is: “bevolkingsgroepen die geen vaste woon- en werkplaats hebben en die doorgaans met hun vee rondtrekken”. De term digitaal refereert naar het feit dat er rond wordt getrokken met een laptop of een ander apparaat waarmee je verbonden kan blijven met de online wereld.

Als we beide betekenissen combineren betekent het dus dat je als digital nomad geen vaste woon- en werkplaats hebt en dat je met je laptop de wereld rondreist met als doel geld te verdienen en in sommige gevallen zelfs met als doel om te kunnen blijven reizen zonder dat je daar mee hoeft te stoppen.

Kort gezegd: je gaat locatie onafhankelijk werken terwijl je blijft reizen. Volgens de definities van dit begrip heb je dus ook geen vaste woonplaats. Er zijn geen regels voor een digital nomad te worden en iedereen kan een digital nomad zijn. Dus als je de wereld in wilt trekken met je laptop en locatie onafhankelijk wilt gaan werken hoef je niet bang te zijn om je huis te verkopen of je appartement te verlaten. Je gaat immers een mooie reis maken terwijl je werkt.

Het betekent overigens niet dat je alles wat je hebt opgebouwd hoeft af te breken. Als digital nomad heb je de ultieme vrijheid om te bepalen wat je zelf wilt doen. Als jij slechts één maand wilt reizen en werken is dat perfect en hoef je niet bang te zijn dat je onder doet aan nomads die voor onbepaalde tijd op reis zijn. Ook hoef je niet continue nieuwe reisbewegingen te maken. Er zijn immers genoeg digital nomads die voor een langere tijd op één plek verblijven. Het is maar net wat voor jou het beste werkt.

2. Waar moet je op letten als digital nomad?

Er zijn een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden voordat je voor een langere tijd op reis gaat. Daar help ik je graag mee. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk.

2.1. Met wie ga je op reis?

Voordat je vertrekt op reis is het ontzettend belangrijk om er voor jezelf achter te komen wat voor een soort reis je wilt maken. Elk type reis heeft andere gevolgen op de keuzes die je gaat maken. Het soort reis heeft vooral invloed op je budget, maar ook op je reisbewegingen en mindset. Daar vertel ik je later meer over.

2.1.1. Koppel reis

Als je reist als koppel is het vaak comfortabeler om een privé kamer te hebben. Het nadeel is dat deze meestal duurder zijn en je minder snel mensen ontmoet op je slaapplek. Groot voordeel is dat je vaker een kans hebt op een comfortabel bureau en de rust die je verdiend. Als je van plan bent meerdere landen solo te bezoeken en veel reisbewegingen maakt, kan een privé kamer op zijn tijd ontzettend relaxed zijn. Ook als koppel moet je natuurlijk dubbel zoveel uitgeven aan excursies, eten en transportkosten. In mijn geval was ik de persoon die als digital nomad het geld binnen bracht. Mijn partner heeft haar baan opgezegd en heeft op reis niet gewerkt.

2.1.2. Soloreis

Als soloreiziger heb je alle vrijheid en hoef je geen rekening te houden met anderen. Je bepaalt immers zelf wat je wilt en is daarom de meest flexibele optie om als digital nomad te werk te gaan. Je bepaalt makkelijker je eigen werkuren, maar ook waar en wanneer je wilt werken. Bovendien scheelt het ook een behoorlijke kostenpost, omdat je geen tweede of soms wel een derde mond hoeft te voeden 😜. Ook kun je flink besparen op accomodaties door in hostels te slapen. Daar kom je vaker meer mensen tegen die jou als soloreiziger ook beter begrijpen. Kort gezegd: je ontmoet sneller lotgenoten. Soloreizen schijnt namelijk niet makkelijk te zijn als je het hebt over “eenzaamheid”.

Het grootste nadeel aan hostels vind ik zelf “het leven op een budget“. Zelf verdien ik geld door affiliate marketing en reis ik absoluut niet (meer) op een budget. Hostelgangers besparen graag op iedere uitgave. Als je je bijvoorbeeld met de taxi wilt verplaatsen en iemand anders niet, of als je graag ergens wat wilt eten, maar de ander liever voor €1,00 op straat eet (bijv. Thailand), kan dat wat betreft je sociale leven je behoorlijk beperken in je vrijheid. Zelf doe ik niet graag moeilijk over paar euro en dat kan als ambitieuze internet ondernemer snel botsen met iemand op een budget. Een belangrijke quote die ik graag naleef is de onderstaande.

“You are the average of the five people you hang out the most with”

Ben je, net zoals ik, een ambitieuze internetondernemer en wil je geld verdienen met bijvoorbeeld affiliate marketing? Bespaar dan zeker niet op een privé kamer en vermijd de budget hostels. Investeer in een goede accommodatie met misschien wel een goede fitness of zoek op Google eens naar: “digital nomad + de plek waar je op dat moment bent”. Je gaat gegarandeerd andere mensen tegenkomen waar je van leert!

Kortom: ik zeg niet dat het slecht is om op budget te leven. Soms moet je wel… (dat hebben wij in het begin ook moeten doen). Maar het is wel belangrijk om je bewust te maken van het feit dat het nemen van een, soms iets te dure taxi, of een duurdere accommodatie je juist veel tijd en energie kan besparen. Als je deze tijd en energie vervolgens weer investeert in je werk, verdien je het makkelijk weer terug 😉.

2.1.3. Reis met kind

Reizen met een kind is totaal anders en kan ik helaas nog niet veel over vertellen. Wel heb ik een aantal gezinnen ontmoet die online werkzaamheden deden. Wat steeds terugkomt hierin is communicatie. Kinderen vergen, hoe oud ze ook zijn, veel aandacht. Wil je reizen en online geld verdienen tegelijkertijd mét een of meerdere kinderen? Dan zal je goed moeten communiceren met je partner over je werktijd. Zeker wil je als digital nomad alle vrijheid om te werken zovaak je wil en wanneer je wilt, maar soms moet je goed overleggen met je partner om een gezonde verdeling in stand te houden. Tot slot heeft het natuurlijk ook gevolgen voor het reisbudget en de soort activiteiten die je gaat doen. Op mijn reis ontmoette ik een Duits koppel die met een budget van €2500,- per maand met één kind van 12 minimaal 12 maanden konden reizen. Dit koppel deed alles op eigen kracht door te hebben gespaard, maar het geeft wel een indruk wat je ongeveer op maandelijkse basis nodig hebt (als je reist met kinderen).

2.2. Wat voor een type reis heb je?

Soort reizen zijn er in alle vormen en maten. Om deze uitgebreide gids overzichtelijk te houden onderscheiden we twee type reizen.

2.2.1. Reis met vaste standplaats

Zelf heb ik gemerkt dat dit mij heel erg aantrekt. De eerste maand van mijn “digital nomad journey” bleven we voor ongeveer drie weken op het prachtige eiland Koh Kood in Thailand. Met een vaste verblijfplaats hoefde ik niet steeds mijn backpack te pakken en kon ik prima leven met een kleine rugtas. Door langer in één bepaald gebied te blijven voel je ook minder vaak de behoefte om de toeristische route te kiezen, waardoor je sneller in contact komt met locals en dus ook minder budget nodig hebt.

2.2.2. Reis zonder vaste standplaats

Blijf je in één land of ga je rondtrekken? Voordat je op reis gaat moet je ongeveer weten wat je plan en/of doel is. Niet ieder land is namelijk geschikt om langer in te blijven. Het kan zomaar voorkomen dat je een tijdje geen bureau hebt, slecht bereik hebt en daardoor niet kan werken. Ook dit vond ik een mooi gedeelte van mijn reis. Zo werkte ik in tiental verschillende koffietentjes en werkte ik ook graag op het strand 😜.

Jari Dohmen aan het werk in een koffiebar op Koh Kood

2.3. Hoeveel budget heb je nodig?

De hamvraag is: “hoeveel geld heb ik nodig om minimaal één jaar te kunnen reizen?”. Natuurlijk is er géén uniek antwoord en is het afhankelijk van meerdere factoren zoals:

 • Reis je alleen of samen?
 • Eet je graag op straat of iets luxer buiten de deur
 • Eet je vlees of ben je vegetarisch?
 • Neem je graag deel aan activiteiten of excursies?
 • Slaap je liever in een privékamer of een slaapzaal?
 • Heb je veel of weinig vaste lasten?
 • Hoeveel uur ben je van plan om te werken als digital nomad?

Om je een goede indruk te geven zal ik een overzicht geven van mijn eerste maand als digital nomad. In de eerste maand geef je meestal het meeste uit en is daarom ook een goede maatstaaf. In onderstaand rekenvoorbeeld gaan we uit van de volgende situatie.

“Eén maand reizen in Thailand met 2 personen, slapend in privé kamers, reislustig en plezier willen maken in de vorm van redelijk veel excursies en activiteiten”.

 • Vaste lasten privé (opstal inboedel, (zorg)verzekeringen en abonnementen): €387,99
 • Vaste lasten zakelijk (software, hosting, domeinnamen, administratie, boekhouder): €206,78
 • Overnachtingen: ±€750,00
 • Vervoer (taxi en scooter huur): ±€180 – dit is zonder vliegticket van Nederland naar Azië
 • Eten (3 maaltijden per dag): €750,00… Ja we houden van eten 😂
 • Excursies: ±€200,00

Totaal per maand (2 personen): €2474,77
Totaal per maand (1 persoon): €1237,39
Totaal per dag (2 personen): €82,49
Totaal per dag (1 persoon): €41,25

Op veel blogs lees je vaak dat je voor een wereldreis gemiddeld ±€25.000 euro per persoon per reizend jaar nodig hebt. Met mijn berekening van ±€2500,- per maand zit ik hier dus gemiddeld €5.000 per jaar boven (totaal €30.000 per jaar).

Door deze opsomming hierboven is het dus erg belangrijk om je vaste lasten (verzekeringen, abonnementen, etc.) te berekenen voordat je op reis gaat. Als je alle kleine kosten bij elkaar optelt kan dit alsnog een pittig bedrag zijn. Ik ben samen met mijn vriendin op reis en is het voor onze privacy prettiger om een privékamer te hebben. We vinden het fijn om samen de dag te evalueren voordat we gaan slapen en in een slaapzaal is dat niet zo makkelijk.

Gemiddeld is onze prijs voor overnachtingen daarom ±€180,00 per maand duurder (3 euro per nacht per persoon). Doe je dit niet dan bespaar je dus per jaar al snel €2000,- wat al snel een “dealbreaker” kan zijn in sommige situaties. Daarnaast hebben wij er ook vaker voor gekozen om een taxi te nemen in plaats van een tuktuk. Over het algemeen zijn taxi’s iets duurder. Bovendien zou je ook eventueel kunnen bezuinigen op het eten door wat vaker bij een goedkoper tentje te eten of ervoor te kiezen om niet iedere week een leuke activiteit te doen zoals ziplinen, watersporten, verschillende dag tripjes, etc.

Als een conclusie zou ik dus durven zeggen dat je prima kan leven en genoeg plezier kan maken in Zuidoost-Azië met een budget van ±€750,- tot ±€800,- per persoon per maand. Heb je wat meer te besteden, zoals ons, zou ik zelf meer inzetten op ±€1000,- tot €1250,- per persoon per maand. Ben je op een streng budget, dan kan je er altijd voor kiezen om wat meer de natuur in de gaan door te gaan hiken en minder geld te besteden aan restaurants, excursies en hotels. Hierdoor kan je je meer gaan richten op een maandbedrag per persoon van ±€550,- tot ±€750,-. Let wel op dat deze prijzen gelden op het moment van schrijven en dus voor Zuidoost-Azië.

2.4. In welk land ga je locatie onafhankelijk werken?

Als digital nomad hebben we (bijna) altijd onze laptop op zak. Als je hier goed op let gebeurt er in de meeste gevallen niks mee, maar houdt wel rekening met de veiligheid. Ga je naar plekken waar criminaliteit of armoede hoger is, dan wil ik je op je hart drukken om niet van de daken te schreeuwen dat je een digital nomad bent en geld verdient terwijl je reist. Niet iedereen hoeft namelijk te weten dat jij “vermogend” bent en een laptop bij je hebt.

In sommige landen verdienen de locals namelijk zo weinig dat ze veel risico’s willen nemen om je spullen af te nemen. In Laos kost een hypotheek bijvoorbeeld 70 miljoen KIP. Dit betekent dat je voor €4200,- al een huis kunt kopen, volledig afbetaald. In Laos is het compleet veilig, maar om de vergelijking te maken wil ik je aangeven dat jij voor de meeste landen in Zuidoost-Azië echt een rijke Westerse miljonair bent. Hoe cru het ook klinkt.

Tot op heden heb ik gelukkig nóg géén negatieve ervaringen met criminaliteit en berovingen meegemaakt, maar het komt helaas toch écht voor. Uiteraard is Latijns-Amerika in de meeste gevallen een no-go area voor digital nomads, maar als je het goed aanpakt kun je overal werken. In deze landen zou ik je daarom ook willen adviseren om niet te bezuinigen op een privékamer. Zie een privékamer voor jezelf als investering of als verzekering voor je waardevolle spullen. Ook is het slim voordat je een kamer boekt te checken of je kamer goede WiFi heeft en of je een plek hebt waar je kunt werken. Werken in een café is in dit soort gebieden niet aantrekkelijk. Wederom heeft dit te maken met de veiligheid.

2.5. Heb je een visa nodig?

Niet onbelangrijk is de vraag of je een visa nodig hebt. Als je als digital nomad voor onbepaalde tijd wilt reizen kun je soms van een koude kermis thuiskomen als je maar één maand in een land kan verblijven. Helemaal niet erg natuurlijk, maar je moet er wel rekening mee houden. Je visum verlengen of een “visa-run” maken naar de verkeerde landen kost soms ook extra geld en heeft wederom invloed op je tijd en budget.

2.6. Hoelang ga je weg?

Ook belangrijk om te weten, is hoelang je weggaat. Er kunnen namelijk een aantal uitdagingen op je pad komen wanneer je bijvoorbeeld langer dan 8 maanden onderweg bent. Lees je daarom ook hierover goed in.

3. Langer dan 8 maanden in het buitenland; dit moet je weten

Als je langer dan 8 maanden per jaar in het buitenland bent, zal je je wettelijk gezien uit moeten schrijven uit de Basisregistratie Personen (BPR). Dit betekent dat je je uit moet schrijven bij je gemeente in Nederland. Dit kan een aantal gevolgen hebben voor jouw persoonlijke situatie. Bereid je voordat je op reis gaat daar dus goed op voor. De 8 maanden regel geldt per kalenderjaar. Dit betekent dat het niet alleen geldt voor een aaneengesloten periode van 8 maanden. Het kan dus ook zomaar zijn dat je 3 periode van 3 maanden in het buitenland bent. Ook dan moet je je wettelijk gezien uitschrijven bij je gemeente.

3.1. Gevolgen langer dan 8 maanden in het buitenland

 • Koopwoning: gelukkig zijn hier géén negatieve gevolgen voor. Als je een koopwoning hebt, ben je de wettelijke eigenaar. Je hoeft je woning dus niet te verkopen. Daarnaast zal je je wettelijk gezien wel uit moeten schrijven bij de gemeenten, maar dit ben je niet verplicht.
 • Huurwoning: in de meeste gevallen kun je je huurwoning niet aanhouden. Het is immers niet jouw eigendom en er zijn tegenwoordig heel veel mensen die wél in jouw appartement of huis willen wonen terwijl jij weg bent. Er komen steeds meer starters en het wordt steeds moeilijker om een huurhuis te vinden. Er zijn geen officiële regels voor dit onderwerp en in sommige gevallen kun je zelfs iets regelen met de woningbouw of je huurbaas. In de praktijk zal het niet snel voorkomen dat je huurbaas het “doorheeft” dat je langer 8 maanden weg bent. Als je de rekening maar blijft betalen dan is er in de meeste gevallen niks aan de hand, maar het is natuurlijk wel een risico.

  Als je “pech” hebt krijg je een boze brief van de woningbouw en moet je je appartement leeghalen en moet je dus verplicht “verhuizen”. Je moet dan abrupt terugkomen uit je “digital nomad avontuur” of je moet vanuit het buitenland regelen dat familie je spullen opslaat in een opstal of bijvoorbeeld in een garage van familie of kennissen. Een laatste alternatief is het onderverhuren van je appartement of huurhuis. In de meeste gevallen is onderverhuren niet legaal en moet je hier dus mee uitkijken.

  Mijn advies is vooral: denk er goed over na en maak een lijstje met de voor- en nadelen. Ik heb ervoor gekozen om mijn appartement op te zeggen en al mijn spullen op te slaan in een opstal. Hierbij komen natuurlijk ook maandelijkse kosten bij kijken waar je ook rekening mee moet houden in je maandelijkse lasten. Het grootste voordeel is dat ik géén rekening hoef te houden met een abrupte terugkeer uit mijn droomreis.
Jari Dohmen zit in een leeg appartement
 • Wachtlijst woningen: neem je een sabbatical, ga je er een jaartje tussenuit om te wachten op jouw beurt om aanspraak te krijgen op een huurwoning of wil je als je terugkomt van je wereldreis op kamers gaan wonen om in een andere stad te gaan studeren? Pas dan goed op. Als je langer dan 8 maanden in het buitenland woont of reist én je schrijft je uit bij de gemeente, kan je plek op de wachtlijst komen te vervallen. Natuurlijk is deze informatie puur “ter info”. Ik wil je zo compleet mogelijke informatie geven en dit stukje over de wachtlijst hoort gewoon bij deze digital nomads gids. Echter zou ik nooit en te nimmer thuisblijven met de wetenschap dat je “eventueel” ergens zou mogen gaan wonen. Een wereldreis maken en werken als een digital nomad is zoveel waardevoller dan thuisblijven voor een wachtlijst.
 • Zorgverzekering: als je in Nederland woont en werkt ben je verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Wanneer je langer dan 8 maanden in het buitenland bent én je uitschrijft kan het zijn dat je Nederlandse zorgverzekering komt te vervallen. Alleen de Sociale verzekeringsbank (SVB) mag hier een officieel besluit over nemen en zul je je eigen situatie dus moeten laten toetsen bij de SVB. Deze toetsing wordt ook wel een WLZ-toets genoemd. Op mijn reis heb ik veel digital nomads ontmoet die hier ook mee te maken hadden. Het gros (ook ik) heeft zich niet laten toetsen. Iedere zorgverzekering houdt immers haar eigen beleid aan over een langer verblijf in het buitenland. In het beste geval sluit je een zorgverzekering af speciaal voor reizigers. Je kan kiezen voor een buitenlandse zorgverzekering, maar er zijn ook genoeg Nederlandse opties. 

De beste gezondheidsverzekeringen voor een wereldreis (langer dan 8 maanden) zijn wat mij betreft die van Oom (https://www.oomverzekeringen.nl/wereldreis-verzekering/) en de Allianz Globetrotter (https://www.allianz-assistance.nl/reisverzekering/globetrotter.html). Het grootste voordeel van een gezondheidsverzekering voor reizigers is de prijs. Deze ligt meestal tussen de €60,- en €85,- per maand. Natuurlijk is dit afhankelijk van wat je wilt laten verzekeren. Kortom: veel goedkoper dan een Nederlandse zorgverzekering. Ik heb ervoor gekozen om me te laten verzekeren bij Allianz.

 • Uitkeringen en toeslagen: als je langer dan 8 maanden in het buitenland woont of werkt kan het recht op uitkeringen en toeslagen vervallen. Alleen als je je uitschrijft natuurlijk. Stel je ontvangt nog steeds zorgtoeslag tijdens je reis en je schrijft je uit bij je gemeente, dan kan het zijn dat deze bij het uitschrijven in Nederland komt te vervallen.
 • Verzekeringen: in Nederland verzekeren we ons voor veel risico’s. Waarschijnlijk zal je hier niet direct over nadenken, maar ook bij inboedel, reis, uitvaart- en aansprakelijkheidsverzekeringen, etc. wordt er verwacht dat je in Nederland woont. Het feit dat je je premie betaald betekent niet direct dat je bij schade of problemen ook een vergoeding krijgt. Als je van plan bent langer dan 8 maanden te reizen én je kiest ervoor om je uit te schrijven zul je je dus bij al je verzekeringen goed moeten informeren over de mogelijkheden.
 • Pensioen: voor ieder jaar dat je niet staat ingeschreven in Nederland krijg je vanaf de pensioengerechtigde leeftijd 2% minder AOW. Ben je dus 3 jaar in het buitenland en heb je je uitschreven? Dan krijg je als je als je met pensioen gaat dus 6% minder AOW. Wederom mijn advies om hier niet voor thuis te blijven. Als je het namelijk goed aanpakt, op tijd investeert in jezelf, in je bedrijf of zelfs in een affiliate marketing website, dan hoef je in de toekomst absoluut niet meer krom te liggen voor 6% extra AOW.
 • Belasting: als je je uitschrijft bij de Nederlandse gemeente en je dus ook in moet schrijven in een ander land, is de kans aanwezig dat je in dat specifieke land dus ook belasting moet gaan betalen.

3.2. Uitschrijven bij de gemeente?

Net zoals iedere zorgverzekering, hanteert iedere gemeente haar eigen regels over in- en uitschrijven. In de meeste gevallen kun je je uitschrijving digitaal regelen, maar in sommige gevallen wordt er van je verwacht dat je langs moet komen. Check dus van tevoren wat de procedure is voordat je je backpack inpakt en vertrekt naar een mooie bestemming.

3.2.1. Schijf je in in de Registratie niet-ingezetenen (RNI)

Woon je niet of korter dan 4 maanden in Nederland, maar wil je wel betrokken blijven bij de Nederlandse overheid? Dan kun je er dus voor kiezen om je in te laten schrijven in het RNI. Op deze manier krijg je een BSN-nummer, wat je nodig hebt voor communicatie met de Nederlandse overheid. Meer weten? Check dan de officiële website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/rni/wat-is-rni

3.2.2. Wel of niet uitschrijven bij 8 maanden in het buitenland?

Dit is een moeilijke vraag die alleen jij kunt beantwoorden. Het is namelijk afhankelijk van je eigen situatie. Heb je een huurhuis, koophuis, woon je nog bij je ouders, ga je als digital nomad werken voor een baas in Nederland, heb je je eigen bedrijf of laat je je laptop in Nederland en ga je seizoenswerk doen? Er zijn zoveel opties om rekening mee te houden dat ik je geen sluitend advies kan geven. Het beste wat je kan doen is je goed inlezen in de informatie van je eigen woningbouw, zorgverzekering, verzekeringen en gemeente.

Ook is het goed om persoonlijke verhalen te lezen en vragen te stellen. Wil je een persoonlijk verhaal lezen van een andere reiziger? Renée van MeetMeatTheBeach doet haar verhaal en leert je waarom zij zich niet heeft uitgeschreven. Laat vooral in de reacties even weten wat jouw gedachtes en vragen zijn.

Wil je weten wanneer je je uit moet schrijven bij de Nederlandse gemeente? Check dan de officiële website voor de meest actuele informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/brp/wanneer-uitschrijven-gemeente.

Ga je je uitschrijven? Check dan de hier de officiële website van de Nederlandse overheid met de meest actuele informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/brp/hoe-uitschrijven-brp.

4. Welke beroepen lenen zich voor een digital nomad?

Iedereen die online geld verdiend en reist is een digital nomad. Digital nomad is geen beschermd beroep. Je hoeft niet geregistreerd te staan in een bepaald register zoals je bijvoorbeeld in de meeste beroepen in de gezondheidszorg wel moet doen. Sterker nog… het is geen beroep. Een digital nomad is een verzamelnaam voor personen die zijn of haar geld online verdienen en locatie onafhankelijk willen en kunnen werken. Natuurlijk zijn er wel een aantal beroepen die onder deze verzamelnaam kunnen vallen. Deze lijst is oneindig en daarom zal ik de meest interessante en lucratieve digital nomad beroepen in onderstaande lijst vermelden.

4.1. Affiliate marketeer

Het beste en meest lucratieve verdien model op internet is, wat mij betreft, affiliate marketing. Als je het goed aanpakt kan je zonder dat je veel aanwezig hoeft te zijn geld verdienen. Dit is ook wat ik doe en mijn reis als digital nomad mogelijk heeft gemaakt. Als affiliate marketeer promoot je producten van andere bedrijven en krijg je bij een afgeronde sale een commissie. Het kost echter wel wat tijd om te beginnen met affiliate marketing. Geduld en volharding is een gewenst. Het kan namelijk soms een lange tijd duren voordat je resultaat krijgt.

Met mijn eerste affiliate website duurde het ±1,5 jaar voordat ik ervan kon leven (±€2500 per maand). Na deze tijd had ik nog ±4 uur per week nodig om de website te onderhouden, nieuwe content te maken en te groeien in mijn inkomsten. Op dit moment beheer ik zelf twee affiliate websites die mij in totaal meer dan €7000,- en soms wel €8000,- opleveren per maand. Hierdoor kan ik reizen, leven, sparen en zelfs blijven investeren in mijn eigen websites en beleggingen in bijvoorbeeld ETF’s en cryptocurrencies.

Dit blog is te kort om alle details over affiliate marketing uit te leggen. Daarom verwijs ik je graag door naar onderstaande (uitgebreide) blogs.

Zou je graag stap-voor-stap begeleiding willen met het opzetten van je eigen succesvolle affiliate website? Bekijk dan eens onze uitgebreide affiliate cursus. In deze cursus leren we je de “kneepjes” van het vak en helpen we je met het verdienen van je eerste commissie! 💪🏻

4.2. Tekstschrijver

Ben je goed met taal en vind je het leuk om teksten te schrijven? Er zijn veel verschillende platformen zoals Textbroker.nl (mijn favo 😉) en Fiverr.com waar je je kan aanmelden als freelancetekstschrijver. Met een inkomen per woord van €0,04 tot soms wel €0,10 cent, kan je al snel €50,00 tot €120,00 verdienen per tekst. In Zuidoost-Azië kun je, als je echt budget leeft, voor slechts €15,00 per dag leven. Schrijf je elke week één tekst, dan is dat al voldoende om van rond te kunnen komen. Mijn tekstschrijver betaal ik soms wel €1000,- (ex. btw) per maand voor alles wat hij voor mij doet. Als je het goed aanpakt kan dit dus ook behoorlijk lucratief zijn.

4.3. Fotograaf

Geld verdienen met fotografie kan op verschillende manieren. Je kan als freelancer worden ingehuurd, je kan je foto’s verkopen (stockfotografie) of je kruipt meer in de huid van een influencer. Zelf heb ik nog nooit een foto verkocht, maar ik weet wel dat er veel bedrijven zijn die flink wat geld durven neer te leggen voor goede content.

4.4. Virtual Assistant (VA)

Het beroep Virtual Assistant wordt steeds populairder. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je locatie onafhankelijk kan werken. Op mijn “digital nomad” trip heb ik veel VA’s ontmoet wat heel interessant kan zijn. Een VA doet uiteenlopend werk. Het kan heel technisch zijn door bijvoorbeeld uitbesteed werk uit te voeren in online marketing, plaatsen van blogs, research doen naar bepaalde onderwerpen of je kan juist ook veel verantwoordelijkheid hebben zoals je bijdrage te leveren aan strategische marketingplannen.

4.5. Coach

Misschien gevaarlijk om te benoemen, omdat ik niet wil suggereren dat iedereen een coach kan zijn… maar het zal in je bloed moeten zitten en je moet natuurlijk ook goede vaardigheden en gesprekstechnieken hebben voordat je mensen kan begeleiden. Daarnaast wil ik ook aangeven dat je niet zomaar een coaching business opzet. Het zijn van een coach is een vak! Ben je een coach dan kan je dus zeker digitaal gaan werken. Ben je geen coach en wil je er een worden? Dan moet je je uiteraard eerst goed opleiden 😉.

4.6. Dronepiloot

Deze vind ik misschien (na affiliate marketing) wel het leukste. Dit digital nomad beroep staat op nummer 6, omdat het niet voor iedereen is weggelegd. Ik vind vliegen met drones supergaaf en heb op mijn wereldreis wel eens een drone video gemaakt voor een hotel in ruil voor 3 weken overnachting en ontbijt. Groot voordeel is dat je met weinig materiaal veel kan vragen. De beelden zijn namelijk vaak schitterend, “droneshots” zijn voor de meeste mensen nog niet de normaalste zaak van de wereld en je krijgt heel vaak te maken met het “wauw” effect. 10 vlieguren en je hebt je drone goed onder controle. Enig risico is dat je drone ook kan crashen. Zo werd mijn drone in Thailand aangevallen door een levensgrote Zee Arend. Sluit dus een goede reisverzekering af. Ook voor elektronica en camera’s 😅

5. Belangrijke tips voor het worden van een digital nomad

Natuurlijk heb je hulp nodig en wil je tips om je avontuur als digital nomad zorgeloos door te komen. Ik heb mijn reis behoorlijk onderschat. Daarom ga ik je met alle plezier mijn belangrijkste tips met je delen.

5.1. Zeg je abonnementen op

Logisch, maar niet vanzelfsprekend. In de Nederlandse consumptiemaatschappij hebben we allemaal abonnementen en andere onnodige maandelijkse kosten. Zorg er dus voor dat je kritisch gaat kijken naar je abonnementen voordat je op reis gaat. In de meeste gevallen kom je er bijvoorbeeld niet aan toe om Netflix te kijken. Het werkt verder veel beter voor je mindset om een boek te lezen. Boeken verreiken je kijk op het leven en geven je de mogelijkheid om je reis te evalueren, waar ik zelf heel veel aan heb gehad.

5.2. Bereken je vaste en variabele lasten

Het lijkt misschien simpel, maar schrijf het op! Bereken wat al je vaste en variabele lasten zijn. Als je wilt kunnen reizen voor een lange tijd, als digital nomad, moet je namelijk weten wat jouw “freedom number” is. Hoeveel geld heb je nodig om je lasten te kunnen betalen, leuke dingen van te kunnen doen en wellicht ook nog wat te kunnen besparen en beleggen. Mijn “freedom number” voor mijn reis is €2500,- per maand. Als ik dit verdien kan ik leven, reizen, sparen en zelfs nog wat investeren in mijn affiliate sites. Als je niet weet wat je af moet dragen, hoe kun je dan weten of je je financiële doelstelling kunt behalen? Het zou zonde zijn als je halverwege je avontuur erachter komt dat je teveel geld hebt uitgegeven.

5.3. Gebruik een elektronische geldinstelling

Een elektronische geldinstelling is géén bank. Het is een instantie die het mogelijk maakt om vreemde valuta tegen een interessant conversiepercentage aan te bieden. Zo kon ik via Wise.com tegen een percentage van 0,5% mijn euro’s omzetten in iedere valuta. De percentages van mijn creditcard waren al snel 2% of meer. Geld opnemen kost bij sommige banken zelfs 4%. Het is niet alleen goedkoper, maar het helpt je ook om meer opties te hebben als je creditcard wordt geweigerd of als je over je limiet heen bent. Zelf gebruik ik graag Revolut, Wise en mijn normale creditcard.

5.4. Start in een goedkoop land

Wederom vanzelfsprekend, maar wel belangrijk! Voor mij was het een super ervaring dat ik alle bol.com affiliate commissies die ik verdiende kon gebruiken om mijn eten en overnachting te betalen. Al verdien je slechts €10,00 per dag, dan kun je als digital nomad (vooral in Azië) echt veel bereiken. Wat mij betreft zijn de landen in de regio Zuidoost-Azië zoals Thailand, Indonesië, Laos, Cambodja en Vietnam redelijk makkelijke en goedkope landen om je reis als digital nomad te beginnen.

In een goedkoop land starten is belangrijk. Het klinkt cliché, maar als beginnende reiziger ga je écht fouten maken. Als je geld pint krijg je vaak de vraag of je “akkoord gaat met de transactie fee”. Het is mij twee keer gebeurd dat ik ±€35,00 betaald heb voor de transactie fee, omdat ik op dat moment echt cash geld nodig had. Je zal vast zoals mij denken: “dit zal wel zo horen”. Maar als je goed leest zul je in de meeste ATM-machines zien staan: “continue without transaction fee” en “continue with transaction fee”. Je kan er dus zelf voor kiezen of je wel of géén transaction fee betaald 😂. Dit was dus een dure les.

Natuurlijk ga jij deze fout nooit meer maken, maar het gaat erom dat je als beginnende reiziger vaak fouten maakt door onwetendheid. Als je in een goedkoop land begint kan je er dus voor zorgen dat de dure fouten die je gaat maken, kunt compenseren met een goedkoper leven. Nadat jij een doorgewinterde digital nomad bent geworden, kan je je “reis-skills” toepassen in landen waar het leven duurder is.

5.5. Bezuinig NIET op een buitenlandse simkaart

Als Nederlanders leren we vaak: “als het te mooi is om waard te zijn, is het dat waarschijnlijk ook”. Graag wil ik je adviseren om open te gaan staan voor de open- en eerlijkheid van de werknemers bij de simkaart shops. Toen wij voor het eerst aankwamen in Bangkok vonden we het ook spannend, maar het werkt écht goed. We betaalde slechts ±€27,00 en hadden voor één telefoon een hele maand razendsnel internet. De Thaise dames hadden binnen 2 minuten de simkaart geïnstalleerd en we konden direct onze reis vervolgen. Heb je nog niet direct internet nodig? Koop dan je buitenlandse simkaart in een lokale shop in de stad. Op vrijwel iedere reisblog staat dat je je simkaart op het vliegveld moet kopen, maar dit is eigenlijk altijd 50% duurder.

Je kunt er ook voor kiezen om een e-sim te gebruiken, iets duurder, maar wel altijd veilig. Meer over e-sims leer je later in deze blog.

De wereld is groot en mijn ervaringen weerspiegelen natuurlijk niet hoe het in ieder land is geregeld. Je zult per land even goed je eigen onderzoek moeten doen, maar in nagenoeg alle landen waar ik heb gereisd waren de simkaartjes heel goedkoop. De simkaarten wordt vaak verkocht met ongelimiteerde data en minuten. Het is razendsnel en veilig om zorgeloos je bankzaken te kunnen doen. In tegenstelling tot een goed mobiel netwerk heb ik in de meeste gevallen ervaren dat de WiFi op openbare plekken minder snel en veilig is. Mijn gehele avontuur als digital nomad heb ik mijn online werk uit kunnen voeren door mijn eigen personal hotspot te maken via Airalo.

Een laatste tip wat betreft simkaarten is dat je niet moet vergeten dat je andere reizigers blij kan maken als je nog data overhebt, voordat je het land verlaat. Nog geen 2 uur in Cambodja werd ik aangesproken door een Franse backpacker die haar Cambodjaanse simkaart wilde ruilen tegen mijn simkaart uit Laos. Prima deal waardoor ik op dat moment ervoor kon kiezen om wat e-mails te verwerken.

5.6. Gebruik Agoda.com in plaats van Booking.com

Booking en Agoda zijn twee apps van hetzelfde bedrijf. Iedere hotel listing die op booking staat, staat ook op Agoda. Het verschil is dat Agoda goedkoper is. Via Agoda krijg je namelijk vaker kortingen, staffelkortingen en “frequently booking” kortingen. Ideaal voor een beginnende digital nomad met een budget. Tip: vergeet niet de recensies te checken. Ik was één keer vergeten beter onderzoek te doen en toen sliepen we meteen op de strip waar we tot 05:00 uur in de ochtend uit ons bed werden geblazen door de harde muziek. Oeps…

5.7. Maak een goede werkplanning

Als je weet dat je ergens wilt gaan werken, dan wil je ook kunnen blijven werken. Het is daarom verstandig om de accu van je laptop altijd goed op te laden. Je hebt namelijk niet in iedere werkplek, café een plek waar je goed kan zitten én een stopcontact hebt. Daarnaast wil ik je ook de tip geven om zoveel mogelijk dezelfde werkzaamheden te doen op vaste momenten. Als je moet e-mailen of tekstverwerken heb je niet veel accu nodig, maar als je zoals ik soms video’s moet bewerken is het verstandig om dit te combineren. Plan dit dus ook zo goed als mogelijk vooruit.

5.8. Investeer in je gezondheid

Locatie onafhankelijk werken is niet altijd sexy. Soms zit je op een betonnen vloer met een niet-ergonomische houding. Niet ieder land is ingericht op digital nomads en zullen ook niet altijd goede werkplekken hebben. Om ervoor te zorgen dat je geen fysieke klachten krijgt door een slechte houding, wil ik je daarom de tip geven om yogalessen te nemen, je te laten masseren of om toch die sportschool op te zoeken. Het zal in het begin lastig zijn om je sportritme bij te houden, maar als je lang in het buitenland bent dan zal je je sportgewoontes ook hier moeten onderhouden.

Jari Dohmen met een slechte werkhouding op een onbewoond eiland

6. Handige tools voor een digital nomad

Nu je weet dat je een digital nomad wilt worden, zul je je misschien afvragen wat je allemaal nodig hebt voor een succesvolle reis. Het klinkt misschien té cliché, maar het is echt waar. Een laptop en een werkende internetverbinding is in principe alles wat je nodig hebt.

Toch heb je in de meeste gevallen meer tools nodig als digital nomad. Je bent immers op reis en je zult je spullen die je meeneemt ook goed en veilig moeten opbergen. Tools die je nodig hebt als digital nomad zijn, zoals de meeste mensen denken, alleen fysiek. Dit is niet helemaal waar! Het is namelijk ook ontzettend belangrijk om de juiste online tools te hebben om goed online te kunnen werken. Daarom geef ik je een complete lijst van spullen en online tools die ik gebruik om mijn reis als digital nomad te verreiken.

6.1. Fysiek tools voor digital nomads

 • Laptop: logisch… nu we toch bezig zijn, koop er direct een protection case bij en een sleeve om je meest waardevolle tool direct goed te beschermen. Geloof me, je bent me er later dankbaar voor.
 • Kabeltasje: dit is echt niet gelogen… “dé life hack” die ik voor je heb. Als je voor lange tijd locatie onafhankelijk wilt werken zal je goed georganiseerd moeten vertrekken. Ik heb voor alles een tasje. Voor mijn broeken, onderbroeken, medicijnen en ook mijn kabels. Ieder tasje heeft zijn eigen plek in mijn backpack en iedere kabel heeft zijn eigen plek in het tasje. Iedere nomad die ik tegenkwam was jaloers op mijn kabel tasje 😜.
Kabeltje met verschillende apple producten
 • Powerbank: ik heb er bijna een wetenschappelijke onderzoek voor moeten maken, welke powerbank het beste is voor op reis. Als je wilt reizen wil je vaak lichtgewicht inpakken. Ik zocht heel Google af met het keyword: “lichtgewicht powerbank” en kwam tot de volgende conclusie. Met kleine powerbanks kan je je telefoon meestal maar 1x mee opladen. Te weinig dus. Krachtige powerbanks waar je je telefoon 6 tot 8x mee kan opladen is wat mij betreft een must maar die zijn dus ook zwaarder en/of nemen meer ruimte in beslag in je backpack. Ik bespaar je de moeite. Ik heb de volgende powerbanks gekocht: Xtorm Hybrid Solar Powerbank 10.000 en de Fresh ’n Rebel Powerbank 18.000 Mah Grijs.
Beste powerbanks voor op reis
 • Draadloze oortjes (AirPods): als beginnende digital nomad met een budget slaap je vaak in hostels. Niet iedereen in hostels houdt er rekening mee dat jij grote ambities hebt en online geld wilt verdienen. Soms kan het voorkomen dat je i.v.m. de stabiliteit van je internet je laptop niet te vaak van plaats wilt veranderen. Zeker niet in het plaatselijke internetcafé. Als je aan het (video)bellen bent kan het handig zijn om af en toe rond te kunnen lopen zonder dat je je pc steeds hoeft te verplaatsen. Fransmannen die te veel champagne hebben gedronken en er constant doorheen schreeuwen (echt gebeurd 😜) is niet bevorderlijk voor je verstaanbaarheid 🫠.
 • Externe SSD: het voordeel van een SSD t.o.v. een externe HDD is de techniek. SSD’s zijn sneller, maar nog belangrijker: ze gaan langer mee. In een SSD zit geen motortje en gaat dus ook niet snel kapot. Ik heb mijn SSD thuisgelaten vanwege gevoelige informatie en heb deze gebackupt op een veilige online cloud. Ik gebruik de cloud van NordVPN waarbij ik bij het duurste abonnement heb genomen (±€4,- per maand). Hierbij kreeg ik 1 TB opslag. Erg handig als je, net zoals mij, graag drone video’s maakt 🚁.
 • E-Reader: geen must, maar wel een goede aanvulling. Als affiliate marketeer vind ik het belangrijk, maar ook leuk om aan mezelf te werken. Iedere dag probeer ik wat te lezen. Al is het maar 5 minuten, dan is het voor mij een aanvulling op mijn leven. Ik krijg veel nieuwe inzichten en het geeft me de mogelijkheid om mijn reis te reflecteren. Zelf gebruik ik de Kindle App van Amazon. Dit werkt heel prettig, waardoor ik mijn telefoon en e-reader in één heb. Toen ik in Thailand 3 uur bij de immigratiedienst heb moeten wachten voor een verlenging van mijn visum kwam het goed van pas dat ik mijn boeken dus altijd op mijn telefoon heb staan. Als je er liever voor kiest om een fysieke e-reader te hebben, adviseer ik je een Kindle reader aan via Amazon te kopen. Wat je dan kunt doen is uiteraard lezen op deze fysieke e-reader, maar ook de Kindle App downloaden op je telefoon (just in case). Aanschaffen van boeken gaat via Amazon met één klik op de knop en wordt direct gesynchroniseerd met je device naar keuze. Een heerlijk gevoel voor een tech nerd zoals ik.

6.2. Online tools voor digital nomads

 • Wise.com: Wise is géén bank. Het is een elektronische geldinstelling om met meer dan 50 verschillende munteenheden te kunnen betalen. De wisselkoers met de euro is vaak rond de 0,5% (dit kan veranderen). In vergelijk met een creditcard betaal je géén jaarlijkse kosten. Daarnaast ligt de wisselkoers van een creditcard bij de meeste banken boven de 2%. Wise heeft, naast een particuliere versie, ook een zakelijke versie. Wise is voor iedere €1000,00 die je spendeert ±€50,00 goedkoper dan PayPal. Een goede investering dus! Jarenlang gebruikte ik PayPal voor zakelijke doeleinden. Nu ben ik overgestapt op Wise. Als je je aanmeldt voor Wise.com via dit blog hoef je tot de eerste $500,- dollar die je uitgeeft geen transactie kosten te betalen.
 • Airalo.com: Airalo is een app die je op je telefoon kunt installeren en is bedoeld om internationaal, lokaal en regionaal een elektronische simkaart (e-sim) te kopen. Écht een life-safer! Een e-sim is een (nog) vrij onbekende techniek die steeds vaker wordt gebruikt. Ik ga het niet moeilijker maken dan het is. Voordat je Airalo installeert check dan eerst of je telefoon geschikt is om e-sims op te kunnen installeren (https://www.airalo.com/help/about-airalo/what-devices-support-esim). Vervolgens installeer je Airalo, koopt een pakket passend bij het land waar je bent of naartoe gaat, volgt het stappenplan van de app en voilá! Wat nog beter is, is dat je het pakket ook kan kopen vóór je vertrekt op je digital nomad avontuur. Wanneer het vliegtuig land op plaats van bestemming en je je telefoon van vliegtuigmodus haalt ben je direct verbonden met het lokale internet. Voor Airalo heb ik een mooie kortingscode (ook dit is affiliate marketing 😉). Als je Airalo installeert via deze link: https://ref.airalo.com/22kv of de vouchercode “JARI5715” krijgen we beide $3,00 om te besteden aan Airalo credits. Sharing is caring!
 • ReisgenootZoeken.nl: een fantastische website om gelijkgestemde te ontmoeten. Zelf merk ik dat de meeste reizigers die ik ontmoet op een “budget” zijn. Als je werkt en reist tegelijk heb je simpelweg meer te besteden in vergelijking met iemand die zijn of haar zuurverdiende spaargeld uitgeeft. Begrijp me niet verkeerd! Reizen op een budget is niet erg, sterker nog… ik heb echt fantastische mensen ontmoet die op een budget zijn. Er is echter wel een verschil. Je mindset is anders omdat je weet dat je werk hebt om te kunnen blijven reizen. In de meeste gevallen ben je daarom ook niet verbonden aan een specifieke vertrekdatum. Gesprekken zijn anders, maar ook samen reizen is anders. Als je terugdenkt aan je reis zijn de mensen die je ontmoet hebt waarschijnlijk het eerste waar je aan terugdenkt. Het is dus belangrijk, maar ook vooral leuk om je passie met iemand te kunnen delen. Daarom neem ik graag deel aan online communities zoals die van ReisgenootZoeken.nl. Ook staat Facebook vol met interessante communities voor ieder soort reis!
 • Worldpackers.com: dit is een app die je kunt downloaden op je telefoon. Dit keer is het bedoeld om opzoek te gaan naar vrijwilligerswerk. In ruil voor jouw diensten en hulp krijg je overnachtingen, eten, een werkverzekering en in sommige gevallen ook vervoer zoals een fiets of scooter. Natuurlijk wil je niet té veel tijd inleveren aan vrijwilligers werk. Je bent immers een digital nomad. Als je zou kiezen voor een baantje voor ±10 tot ±15 uur werk in de week, heb je nog genoeg tijd over om leuke dingen te doen én te werken aan je online business.

7. Werkschema van een digital nomad

Het onderstaande werkschema is mijn favoriet. Natuurlijk kan ik dit schema niet iedere dag nastreven, maar als het lukt voelt dat heel goed. Als digital nomad ben je vaak niet bezig met de weekenden en leef je ook niet (meer) naar het weekend toe. Werken voelt niet als een straf waardoor het geen uitzondering is dat je 7 dagen per week werkt.

Met onderstaand schema zit je dus makkelijk op 5 tot 6 uur per dag. Met 7 dagen per week kom je dan al snel uit op 35 tot zelfs 42 uur per week. Als je voor een baas werkt, is dit dus meer dan prima en als je voor jezelf werkt is dit soms wel eens te veel 🫣…

 • 08:00 – opstaan
 • 08:15 – rek- en strekoefeningen doen (goede bureaus zijn schaars; sporten en letten op je zithouding is een must!)
 • 08:30 – douchen en opfrissen
 • 08:45 – opzoek naar een licht ontbijt (soms sla ik ontbijt over en doe ik aan “intermittend fasting”)
 • 9:30 – 12:30 werk
 • 12:30 – 13:00 lunch
 • 12:30 – 18:00 genieten
 • 18:00 – 19:00 avondeten
 • 19:00 – tot laat zonsondergang kijken, naar de bar, uitrusten en anders nog zo’n ±2 tot 3 uur werken

Natuurlijk is iedere dag anders. Aangezien je op reis bent leef je niet meer van weekend tot weekend en sta je er dus ook gewoon voor open om in het weekend te werken. Met dit schema zou ik in principe ±5 uur per dag kunnen werken wat neer komt op 35 uur per week. Dit is voor de meeste digital nomads veel te veel. Zelf heb ik mijn verantwoordelijkheid als mede-eigenaar van Affiliate Held, maar als ik enkel mijn twee affiliate websites zou beheren, zou ik genoeg hebben aan de zogenoemde “4-urige werkweek” en in sommige gevallen zelfs de 4 urige werkmaand. Mijn affiliate websites blijven namelijk elke maand groeien met minimale tijdsinvestering 😏! Uiteraard met dank aan de juiste automatiseringen en uitbestedingen van werk.

8. Tot slot

Het worden van een digital nomad kent veel uitdagingen die we in de meeste gevallen uit de weg zouden gaan, maar als je ze aangaat groei je juist enorm als persoon.

Als digital nomad kom ik graag in contact met jou en hoop ik je ook te spreken in de leukste affiliate community van Nederland. Ga buiten je comfortzone, geniet, maak vrienden, ga op zoek naar mede digital nomads en misschien wel het meest belangrijke: vier je successen! Je doelstelling is reizen, locatie onafhankelijk werken en in de meeste gevallen “online geld verdienen”. Als je deze doelstelling haalt moet je ze ook vieren. Als je je successen blijft vieren dan blijf je bewust van je eigen skills, weet je dat het niet “zomaar” komt aanwaaien en blijf je gemotiveerd. Zo trakteerde ik mezelf recent op een heerlijke lunch in een prachtige koffiebar, nadat ik zag dat ik via het affiliate programma van bol.com op één dag maar liefst €89,68 had verdiend… cheers! 🥂

Bol.com affiliate programma commissie uitbetaling

Online geld verdienen lijkt voor veel mensen een “fabeltje”. Dat kan ik op zich wel begrijpen.

Zodra je op het internet zoekt naar “online geld verdienen” worden de grootste (en meest onrealistische) bedragen, je om de oren geslingerd. Dat vind ik persoonlijk erg jammer.

Als geen ander weet ik hoeveel tijd én energie er zit in het opbouwen van een online inkomstenbron. Het gaat gepaard met vallen en opstaan, veel uitproberen en het nodige geduld opbrengen.

Toch is het mij gelukt om fulltime te leven van mijn eigen affiliate websites. Al deze kennis wil ik graag met je delen.

Ben je bereid te werken aan een terugkerend inkomen waar je jarenlang plezier van gaat hebben? Klik dan op de knop hieronder voor meer informatie.

Jari Dohmen

Specialist in het ontdekken en benutten van kansen in de affiliate marketing branche. Met duizenden euro’s omzet per maand, heeft hij een bewezen strategie ontwikkeld voor het opzetten van succesvolle affiliate websites.

Bekijk alle berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *