Geld verdienen als bol.com affiliate: uitleg en onze ervaring

Bol.com is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse maatschappij. Met een paar drukken op de knop koop je de meest uiteenlopende producten en krijg je het vrijwel altijd de volgende dag geleverd aan huis.

In dit artikel bespreken we wat een bol.com affiliate is, hoe je als affiliate het beste te werk kunt gaan en wat onze ervaringen zijn met het parnterprogramma van bol.com. Wie weet ben jij over een tijdje onze collega bol.com affiliate 😎

In deze online affiliate marketing cursus (voor beginners) ontdek je de exacte strategie van Jari waarmee hij duizenden euro’s per maand verdient.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

1. Wat is een bol.com affiliate?

Een bol.com affiliate is een lid van het bol.com partnerprogramma. Dit houdt in dat deze persoon zich heeft aangemeld voor het partnerprogramma van bol.com, goedgekeurd is en de mogelijkheid heeft om bol.com te promoten via zijn eigen unieke affiliate links; ook wel affiliate marketing genoemd.

Door het gebruik van een eigen unieke affiliate link, kan een bol.com affiliate een commissie verdienen wanneer iemand via deze link een bestelling plaatst op bol.com. Dit noemen we ook wel affiliate marketing. Hoeveel een dergelijke commissie bedraagt, kun je hieronder zien in de tabel.

Update (16 september 2022): vanaf 3 oktober 2022 wijzigt het commissiemodel van bol.com. Zie hieronder de nieuwe commissiepercentages inclusief de bijbehorende productcategorieën.

ProductcategorieënCommissiepercentage
💎 Platina

– Dagelijkse verzorging
– Kleding & schoenen
– Koken & huishouden
– Wonen
7%
🥇 Goud

– Baby
– Dier
– Eten & drinken
– Mode accessoires
6%
🥈 Zilver

– Auto & motor
– Boeken
– Doe-het-zelf
– Entertainment
– Gezondheid
– Outdoor
– Speelgoed
– Sport
– Tuin
– Verlichting
4%
🥉 Brons

– Beeld & geluid
– Computer
– Elektronica
– Telefonie & tablets
2,5%

Zoals je ziet kan het voor sommige categorieën vrij lucratief zijn om mensen door te sturen naar bol.com. Maar ook voor de categorieën met “maar” 2,5% commissie, kan het interessant zijn als je grotere hoeveelheden mensen kunt doorsturen, bijvoorbeeld als je een druk bezochte blog hebt. Kleine bedragen tellen immers ook goed bij elkaar op 😉

Let overigens goed op: het commissiepercentage wordt berekend over het gehele aankoopbedrag. Als de door jou doorgestuurde bezoeker besluit nog wat extra producten af te rekenen, dan krijg je hier ook nog commissie over.

2. Hoe kun je geld verdienen als bol.com affiliate?

Als bol.com affiliate is je doelstelling vrij simpel. Zoveel mogelijk mensen doorsturen via je eigen unieke affiliate link. Maar let op… zo simpel als het lijkt, is het helaas niet.

Om ook daadwerkelijk commissies te verdienen is het belangrijk dat je de juiste mensen doorstuurt en dat zij daadwerkelijk ook iets gaan bestellen. Anders is het zonde van alle moeite die je hierin stopt 😅

Om je als bol.com affiliate op weg te helpen, bespreken we hieronder kort hoe je verschillende media kunt inzetten om bezoekers te genereren en ze door te sturen naar bol.com.

2.1. Bol.com affiliate website maken

Voor de meeste bol.com affiliates is het maken van een affiliate website de beste manier om mensen door te sturen naar bol.com. Omdat het maken van een website (bijvoorbeeld met WordPress) tegenwoordig niet meer zo moeilijk én (bijna) gratis is, is dit de beste optie voor de meeste startende affiliates.

Zodra je je eigen website in de lucht hebt, is het een kwestie van productreviews schrijven, deze laten indexeren in de zoekmachines en wachten totdat de eerste bezoekers binnendruppelen. Dit is wellicht wat kort de bocht, maar het is wel waar je het makkelijkste als beginnende affiliate geld mee kunt verdienen. Er komen immers dagelijks honderden nieuwe producten op de markt en de vraag is altijd enorm. E-commerce groeit hard en jij kunt daar een graantje van mee pikken; geef waarde aan mensen die op zoek zijn naar eerlijke productervaringen.

Wil je je affiliate website naar het volgende niveau tillen of simpelweg tijd besparen door je site te automatiseren? Kijk dan gerust eens naar onze WordPress plugin voor affiliates. We hebben een krachtige tool gemaakt waarmee je gemakkelijk al je affiliate links kunt beheren en prijzen kunt vergelijken van verschillende aanbieders. Tijdsbesparend en zeer waardevol voor je bezoekers 😉

2.2. Bol.com promoten zonder website

Ook zonder een website, kun je succesvol geld verdienen met het partnerprogramma van bol.com. Heb je bijvoorbeeld al een groot Instagram account met volgers, een gezellige Facebook groep of een ander medium waarop je groepen mensen kunt bereiken? Dan is een website wellicht voor jou niet direct nodig om je eerste commissies te kunnen verdienen.

Wel blijven we kritisch. In onze ogen is een website de beste manier om geld te verdienen met bol.com. De mensen die op social media aanwezig zijn, zitten voornamelijk in een “relax”-modus en niet in een “koop”-modus. Ze scrollen wat door hun tijdlijn en bekijken video’s om de tijd te doden.

In schril contrast staat een website waarop je productreviews plaatst, waarop bezoekers komen die daadwerkelijk op zoek zijn naar het product waarover jij schrijft. De kans is dus veel groter dat deze mensen al klaar staan met hun portemonnee en iets gaan kopen op bol.com. Wat ons betreft veel interessanter.

3. Onze ervaring met het partnerprogramma van bol.com

Inmiddels beheren we al een aantal jaar diverse affiliate websites waarbij we onze bezoekers graag doorverwijzen naar bol.com. Waarom we zo tevreden zijn over bol.com? Dat lichten we je graag toe.

 • Aantrekkelijke voorwaardes; denk aan hoge commissiepercentages, commissie over het gehele aankoopbedrag en goede support bij vragen.
 • Gigantisch aanbod; op bol.com zijn miljoenen producten verkrijgbaar. De kans is hierdoor zeer groot dat de doorgestuurde bezoeker daadwerkelijk iets koopt.
 • Hoge conversie; van elke bezoeker die we doorsturen, koopt 1 op de 10 iets bij bol.com.
 • Betrouwbare uitbetalingen; ontvang rond het begin van elke maand een uitbetaling als je de uitbetalingsdrempel van 50 euro hebt bereikt.

Al met al zijn we zeer te spreken over bol.com en kunnen we jou het partnerprogramma zeker weten aanraden. Onderstaand zie je recente resultaten van inkomsten die we via bol.com hebben we weten te genereren. Zo heb je een beetje een idee wat er allemaal mogelijk is 😊

4. Conclusie: kun je (veel) geld verdienen met bol.com als affiliate?

Zoals je hebt gemerkt zijn we zeer te spreken over het bol.com affiliate programma. Zelf verdienen we er honderden euro’s per maand mee, is het programma zeer toegankelijk en worden verdiende commissies snel uitbetaald.

Bij het opzetten van nieuwe affiliate websites, kijken we meestal als eerst naar het productaanbod van bol.com om te onderzoeken wat we zoal kunnen promoten. Het productaanbod is namelijk zo groot dat er in iedere affiliate niche wel iets te promoten valt via bol.com.

Wil je meer informatie over hoe je je eigen affiliate website opzet en geld kunt verdienen met het bol.com affiliate programma? Bekijk dan onze affiliate cursus waarin we je stap-voor-stap begeleiden naar je eerste commissie! 💪🏻

Online geld verdienen lijkt voor veel mensen een “fabeltje”. Dat kan ik op zich wel begrijpen.

Zodra je op het internet zoekt naar “online geld verdienen” worden de grootste (en meest onrealistische) bedragen, je om de oren geslingerd. Dat vind ik persoonlijk erg jammer.

Als geen ander weet ik hoeveel tijd én energie er zit in het opbouwen van een online inkomstenbron. Het gaat gepaard met vallen en opstaan, veel uitproberen en het nodige geduld opbrengen.

Toch is het mij gelukt om fulltime te leven van mijn eigen affiliate websites. Al deze kennis wil ik graag met je delen.

Ben je bereid te werken aan een terugkerend inkomen waar je jarenlang plezier van gaat hebben? Klik dan op de knop hieronder voor meer informatie.

Dennis van de Ven

Bedreven in het bouwen van krachtige WordPress websites. Met meer dan 10 jaar ervaring als programmeur, weet hij als geen ander hoe een website in elkaar steekt en ontwikkelt hij premium tools voor de Nederlandse markt.

Bekijk alle berichten

  12 reacties

 1. IV
  28 februari 2024 op 19:29

  Hi,

  Mijn blog http://www.minipiadini.nl is net afgewezen door bol.com, ik begrijp niet goed waarom.
  Hebben jullie tips?

  Beantwoorden
  • Jari Dohmen
   28 februari 2024 op 22:09

   Hoi IV!

   Het beste wat je kunt doen is affiliate[at]bol.com een e-mail te sturen met tekst en uitleg. We weten dat het affiliate team erg druk heeft, maar het is altijd fijn om net wat meer informatie te vragen, waarom je bent afgekeurd. Zij kunnen je het beste aangeven waarom, wij kunnen alleen maar gissen 😉

   Soms komt het voor dat affiliates af worden gekeurd, omdat de blogs niet aansluiten op het assortiment, er te weinig blogs zijn of er minder dan 10 pagina’s aan content is. Op dit moment hebben jullie volgensmij ±12 blogs. Enkele van jullie blogs zijn < 500 woorden. Dit zou eventueel een aanwijzing kunnen zijn voor bol.com dat jullie site nog niet ver genoeg is qua aantal pagina's. Bol.com is erg streng op de acceptatie van blogs met te weinig content. Zo werd ik zelf ook ooit afgekeurd door het affiliate team van bol.com wanneer ik 10 pagina's had. Ook gebruik je op dit moment banners van bol.com, zonder dat je al bent goedgekeurd. Je promoot bol.com dus in principe zonder dat ze je hebben goedgekeurd. Dit is niet de beste practice die je kunt toepassen en kan wellicht je afkeuring verklaren. Hoop dat je hier wat aan hebt. Succes en mocht je vragen hebben, horen we het graag! Krachtige groet, Jari

 2. Margaretha
  12 november 2023 op 18:10

  Hallo,

  ik ben inmiddel goedgekeurd voor het affiliate programma alleen ik zie geen link die ik kan delen in mijn blogs of andere socials. Ik lees ook hierover geen info. Kan jij mij helpen ?

  Beantwoorden
  • Dennis van de Ven
   12 november 2023 op 18:44

   Hoi Margaretha,

   Goed dat je je aangemeld hebt bij het bol.com affiliateprogramma en dat je goedgekeurd bent 🙂

   Eenmaal ingelogd in het affiliate dashboard van bol.com, dien je boven in de menubalk te navigeren naar “promotiemateriaal”.

   Vervolgens klik je op “product/tekst links” en klik je op de knop “activeer”. Dit laatste activeert de zogenoemde “sitebar” die op iedere pagina van bol.com zal verschijnen.

   Eenmaal de sitebar is geactiveerd, navigeer je naar een product dat je graag zou willen promoten op bol.com. Op de betreffende productpagina zie je helemaal aan de rechterkant van je scherm de sitebar staan. Hierin vind je een aantal opties.

   Klik op het eerste icoontje in de sitebar en vervolgens zul je een popup zien verschijnen. Vul hier de benodigde informatie in, kies de gewenste opties en klik op “genereer link”. Vervolgens heb je je eigen unieke affiliate link aangemaakt en kun je aan de slag met promoten.

   Laat gerust weten of het zo duidelijk is en of je hiermee aan de slag kunt.

   Krachtige groet,
   Dennis van Team Affiliate Held.

 3. Mick
  1 februari 2023 op 16:55

  Hoi!

  Ik twijfel om aan zoiets te beginnen, maar ik was benieuwd of er een minimum is. Moet je bijvoorbeeld per maand minimaal 20 euro verdienen? Of is dit helemaal aan jezelf? Ik weet namelijk natuurlijk niet of het een succes word als ik dit ga doen.

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Jari Dohmen
   2 februari 2023 op 11:46

   Hoi Mick!

   Dankjewel voor je reactie en leuk dat je wilt beginnen. Er is er geen minimum commissie wat je per maand moet verdienen. Als je meer verdiend is dat natuurlijk wel fijner voor jou en jezelf, maar absoluut geen plicht. Graag stuur ik je door naar onze blog over: “Affiliate website maken” >> https://affiliateheld.nl/blog/affiliate-website-maken/. Hierin lees je stap voor stap hoe je met een affiliate website kan beginnen. Succes en mocht je nog vragen hebben kan je die natuurlijk altijd stellen in onze affiliate marketing community: https://affiliateheld.nl/community/.

   Krachtige groet,

   Jari

 4. danny
  21 januari 2023 op 13:27

  Zijn er makkelijker manieren om producten van bol op je website te zetten? Ik gebruik nu de html code maar lees ook dat er iets mogelijk is met de API.
  Mijn site: https://air-purifier.be/

  Beantwoorden
  • Jari Dohmen
   21 januari 2023 op 14:56

   Hoi Danny!

   Goed dat je er naar vraagt 😊. Er zijn inderdaad makkelijkere manieren om affiliate producten toe te voegen aan je affiliate website. Je kunt gebruik maken van onze WordPress plugin. Graag nodig ik je uit om onze homepagina eens te bekijken: https://affiliateheld.nl. Hierin leer je wat de plugin doet, wat de kracht is, wat de voordelen zijn, hoe het werkt, etc. Ook kun je onze showcase pagina eens bekijken: https://affiliateheld.nl/showcase. Hierin zie je hoe onze klanten de plugin inzetten op hun eigen affiliate website en kan je wellicht wat inspiratie opdoen.

   Mocht je nog vragen hebben zou ik je willen vragen contact op te nemen via ons contactformulier.

   Succes!

 5. Jose
  5 oktober 2022 op 21:58

  Hi,

  Wij werken op https://wanderingminds.world al een tijdje met het affiliate programma van Bol. Sinds 3 oktober is het toch een stuk minder interessant geworden, met de nieuwe (lagere) commissiepercentages. Hoe ervaren jullie dit, en wat zijn volgens jullie goede alternatieven?

  Groetjes,
  Jose

  Beantwoorden
  • Jari Dohmen
   8 oktober 2022 op 13:33

   Hoi Jose!

   Wat leuk dat je je ervaringen met ons wilt delen 😊. Om te checken of het echt minder interessant is zal je denk ik eerst eens moeten checken of je aantal klikken niet drastisch zijn afgenomen. Als je aantal klikken hetzelfde zijn, maar dus wel minder commissie krijgt dan is het dus inderdaad minder interessant. Ook goed om te checken of je gezakt bent in je Google posities.

   Zelf zit ik in de “gezondheid voor mannen niche” waar ik onder andere scheerapparaten promoot. Dit is best wel interessant en op een positieve manier gestegen (bij bol.com). Deze apparaten worden niet meer gezien als elektrische apparaten (2,5%), maar vallen vanaf 03-10-2022 onder gezondheid (7%). In mijn geval heb ik dus “geluk”.

   Helaas denk ik dat je qua bol.com inkomsten weinig oplossingen hebt. Bol.com voert een nieuw affiliate beleid toe en dat hebben we met z’n allen te accepteren. Wat je wellicht zou kunnen proberen is om meerdere affiliate netwerken te gebruiken, waar je dus ook meerdere partners promoot. Commissies bij kleinere winkels zijn in de meeste gevallen stuk hoger (10% en meer).

   Eventueel zou je de de Affiliate Held plugin (https://affiliateheld.nl) kunnen gebruiken om verschillende verkopers met elkaar in prijzen te vergelijken. Veel gebruikers (ook wel helden genoemd) ervaren hierdoor ook meer affiliate commissies dan voorheen. Ervaringen zou je eventueel kunnen lezen op: https://nl.trustpilot.com/review/affiliateheld.nl

   Hoop dat ik je hier mee heb kunnen helpen en mocht je nog vragen hebben hoor ik dat natuurlijk ook graag van je!

   Krachtige groet,

   Jari

 6. Kemal Duvan
  31 augustus 2022 op 09:50

  Goedenmorgen,

  Ik wil graag als Affilliate meewerken met bol.com maar ik heb geen website omdat ik wil promoot via social media (Instgram en Tiktok), ik vroeg me af waar ik me kan inschrijven daarvoor. Ik hoop graag op een reactie terug.

  Groetjes

  Beantwoorden
  • Dennis van de Ven
   31 augustus 2022 op 19:13

   Hoi Kemal Duvan,

   Leuk dat je aan de slag wilt gaan met affiliate marketing i.c.m. het partnerprogramma van bol.com! 🙂

   Om je aan te melden voor het affiliate programma van bol.com is het niet verplicht om een website te hebben. Wel dien je je aan een aantal richtlijnen te houden als je gebruik wilt maken van social media kanalen. Deze speciale richtlijnen vind je hier: https://affiliate.bol.com/nl/social-media-richtlijnen. Voldoe je aan deze richtlijnen? Dan kun je je hier aanmelden voor het partnerprogramma van bol.com: https://partner.bol.com/account/registratie/start.

   Mocht je verder nog meer informatie zoeken over hoe je het beste met affiliate marketing aan de slag kunt gaan, dan raad ik je graag dit artikel aan: https://affiliateheld.nl/blog/beginnen-met-affiliate-marketing/. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt om een goede start te maken met je affiliate marketing business.

   Als je verder nog vragen hebt, stel ze hier gerust of neem deel in onze (gratis) affiliate community.

   Krachtige groet,
   Dennis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *