Geld verdienen als bol.com affiliate: uitleg en onze ervaring

Bol.com is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse maatschappij. Met een paar drukken op de knop koop je de meest uiteenlopende producten en krijg je het vrijwel altijd de volgende dag geleverd aan huis.

In dit artikel bespreken we wat een bol.com affiliate is, hoe je als affiliate het beste te werk kunt gaan en wat onze ervaringen zijn met het parnterprogramma van bol.com. Wie weet ben jij over een tijdje onze collega bol.com affiliate 😎

1. Wat is een bol.com affiliate?

Een bol.com affiliate is een lid van het bol.com partnerprogramma. Dit houdt in dat deze persoon zich heeft aangemeld voor het partnerprogramma van bol.com, goedgekeurd is en de mogelijkheid heeft om bol.com te promoten via zijn eigen unieke affiliate links; ook wel affiliate marketing genoemd.

Door het gebruik van een eigen unieke affiliate link, kan een bol.com affiliate een commissie verdienen wanneer iemand via deze link een bestelling plaatst op bol.com. Dit noemen we ook wel affiliate marketing. Hoeveel een dergelijke commissie bedraagt, kun je hieronder zien in de tabel.

Update (16 september 2022): vanaf 3 oktober 2022 wijzigt het commissiemodel van bol.com. Zie hieronder de nieuwe commissiepercentages inclusief de bijbehorende productcategorieën.

ProductcategorieënCommissiepercentage
💎 Platina

– Dagelijkse verzorging
– Kleding & schoenen
– Koken & huishouden
– Wonen
7%
🥇 Goud

– Baby
– Dier
– Eten & drinken
– Mode accessoires
6%
🥈 Zilver

– Auto & motor
– Boeken
– Doe-het-zelf
– Entertainment
– Gezondheid
– Outdoor
– Speelgoed
– Sport
– Tuin
– Verlichting
4%
🥉 Brons

– Beeld & geluid
– Computer
– Elektronica
– Telefonie & tablets
2,5%

Zoals je ziet kan het voor sommige categorieën vrij lucratief zijn om mensen door te sturen naar bol.com. Maar ook voor de categorieën met “maar” 2,5% commissie, kan het interessant zijn als je grotere hoeveelheden mensen kunt doorsturen, bijvoorbeeld als je een druk bezochte blog hebt. Kleine bedragen tellen immers ook goed bij elkaar op 😉

Let overigens goed op: het commissiepercentage wordt berekend over het gehele aankoopbedrag. Als de door jou doorgestuurde bezoeker besluit nog wat extra producten af te rekenen, dan krijg je hier ook nog commissie over.

2. Hoe kun je geld verdienen als bol.com affiliate?

Als bol.com affiliate is je doelstelling vrij simpel. Zoveel mogelijk mensen doorsturen via je eigen unieke affiliate link. Maar let op… zo simpel als het lijkt, is het helaas niet.

Om ook daadwerkelijk commissies te verdienen is het belangrijk dat je de juiste mensen doorstuurt en dat zij daadwerkelijk ook iets gaan bestellen. Anders is het zonde van alle moeite die je hierin stopt 😅

Om je als bol.com affiliate op weg te helpen, bespreken we hieronder kort hoe je verschillende media kunt inzetten om bezoekers te genereren en ze door te sturen naar bol.com.

2.1. Bol.com affiliate website maken

Voor de meeste bol.com affiliates is het maken van een website de beste manier om mensen door te sturen naar bol.com. Omdat het maken van een website (bijvoorbeeld met WordPress) tegenwoordig niet meer zo moeilijk én (bijna) gratis is, is dit de beste optie voor de meeste startende affiliates. Hoe je een website maakt kun je overal op het internet vinden. We wijzen je bijvoorbeeld graag op dit artikel.

Zodra je je eigen website in de lucht hebt, is het een kwestie van productreviews schrijven, deze laten indexeren in de zoekmachines en wachten totdat de eerste bezoekers binnendruppelen. Dit is wellicht wat kort de bocht, maar het is wel waar je het makkelijkste als beginnende affiliate geld mee kunt verdienen. Er komen immers dagelijks honderden nieuwe producten op de markt en de vraag is altijd enorm. E-commerce groeit hard en jij kunt daar een graantje van mee pikken; geef waarde aan mensen die op zoek zijn naar eerlijke productervaringen.

Wil je je affiliate website naar het volgende niveau tillen of simpelweg tijd besparen door je site te automatiseren? Kijk dan gerust eens naar onze WordPress plugin voor affiliates. We hebben een krachtige tool gemaakt waarmee je gemakkelijk al je affiliate links kunt beheren en prijzen kunt vergelijken van verschillende aanbieders. Tijdsbesparend en zeer waardevol voor je bezoekers 😉

2.2. Bol.com promoten zonder website

Ook zonder een website, kun je succesvol geld verdienen met het partnerprogramma van bol.com. Heb je bijvoorbeeld al een groot Instagram account met volgers, een gezellige Facebook groep of een ander medium waarop je groepen mensen kunt bereiken? Dan is een website wellicht voor jou niet direct nodig om je eerste commissies te kunnen verdienen.

Wel blijven we kritisch. In onze ogen is een website de beste manier om geld te verdienen met bol.com. De mensen die op social media aanwezig zijn, zitten voornamelijk in een “relax”-modus en niet in een “koop”-modus. Ze scrollen wat door hun tijdlijn en bekijken video’s om de tijd te doden.

In schril contrast staat een website waarop je productreviews plaatst, waarop bezoekers komen die daadwerkelijk op zoek zijn naar het product waarover jij schrijft. De kans is dus veel groter dat deze mensen al klaar staan met hun portemonnee en iets gaan kopen op bol.com. Wat ons betreft veel interessanter.

2.3. Onze ervaring met het partnerprogramma van bol.com

Inmiddels beheren we al een aantal jaar diverse affiliate websites waarbij we onze bezoekers graag doorverwijzen naar bol.com. Waarom we zo tevreden zijn over bol.com? Dat lichten we je graag toe.

 • Aantrekkelijke voorwaardes; denk aan hoge commissiepercentages, commissie over het gehele aankoopbedrag en goede support bij vragen.
 • Gigantisch aanbod; op bol.com zijn miljoenen producten verkrijgbaar. De kans is hierdoor zeer groot dat de doorgestuurde bezoeker daadwerkelijk iets koopt.
 • Hoge conversie; van elke bezoeker die we doorsturen, koopt 1 op de 10 iets bij bol.com.
 • Betrouwbare uitbetalingen; ontvang rond het begin van elke maand een uitbetaling als je de uitbetalingsdrempel van 50 euro hebt bereikt.

Al met al zijn we zeer te spreken over bol.com en kunnen we jou het partnerprogramma zeker weten aanraden. Onderstaand zie je recente resultaten van inkomsten die we via bol.com hebben we weten te genereren. Zo heb je een beetje een idee wat er allemaal mogelijk is 😊

Foto van auteur

Dennis van de Ven

Na zijn opleiding Communication & Multimedia Design besloot Dennis zijn passie voor programmeren te volgen. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van WordPress oplossingen en beheert hij diverse winstgevende websites.

2 gedachten over “Geld verdienen als bol.com affiliate: uitleg en onze ervaring”

 1. Goedenmorgen,

  Ik wil graag als Affilliate meewerken met bol.com maar ik heb geen website omdat ik wil promoot via social media (Instgram en Tiktok), ik vroeg me af waar ik me kan inschrijven daarvoor. Ik hoop graag op een reactie terug.

  Groetjes

  Beantwoorden
  • Hoi Kemal Duvan,

   Leuk dat je aan de slag wilt gaan met affiliate marketing i.c.m. het partnerprogramma van bol.com! 🙂

   Om je aan te melden voor het affiliate programma van bol.com is het niet verplicht om een website te hebben. Wel dien je je aan een aantal richtlijnen te houden als je gebruik wilt maken van social media kanalen. Deze speciale richtlijnen vind je hier: https://affiliate.bol.com/nl/social-media-richtlijnen. Voldoe je aan deze richtlijnen? Dan kun je je hier aanmelden voor het partnerprogramma van bol.com: https://partner.bol.com/account/registratie/start.

   Mocht je verder nog meer informatie zoeken over hoe je het beste met affiliate marketing aan de slag kunt gaan, dan raad ik je graag dit artikel aan: https://affiliateheld.nl/blog/beginnen-met-affiliate-marketing/. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt om een goede start te maken met je affiliate marketing business.

   Als je verder nog vragen hebt, stel ze hier gerust of neem deel in onze (gratis) affiliate community.

   Krachtige groet,
   Dennis.

Plaats een reactie