Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

[Plugin] Update 1.8.8

Pagina 1 van 2Volgende

Hoi mede-affiliates,

Deze keer staat er weer een belangrijke update klaar voor de Affiliate Held plugin. De update staat in het teken van de nieuwe wijzigingen binnen de bol.com API waarover hieronder meer. Verder zijn er nog een aantal belangrijke oplossingen doorgevoerd waarvoor dank voor het melden 🙂

Nieuwe functionaliteiten

  • Eerder deze week heb ik dit topic geplaatst m.b.t. wijzigingen in de API van bol.com. Iedere bol.com affiliate heeft namelijk een melding ontvangen in zijn of haar account waarbij aangegeven wordt om nieuwe API sleutels op te vragen. In deze nieuwe update van Affiliate Held is het nu mogelijk om deze nieuwe sleutels te activeren (client ID en client secret).

Oplossingen

  • Voor enkele gebruikers werkten affiliate links niet meer naar behoren wanneer je de optie “link tracking” aan had staan in de affiliate producten module. Dit had te maken met een extra “/” in de link waardoor niet het juiste pad gevonden kon worden en de bezoeker niet geredirect kon worden naar de affiliate link.
  • Voor affiliate links wordt nu de juiste linkstructuur gebruikt. Eerder werd het “WordPress adres (URL)” veld gebruikt, maar dit is incorrect omdat we voor de affiliate links de homepagina link willen gebruiken en dat is het veld “Site adres (URL)”. Ter info: deze velden vind je onder “instellingen > algemeen”.
  • Indien je mappenstructuur van je WordPress installatie afweek van “normaal” (bijv. bij gebruik van Roots Bedrock), dan werden er foutmeldingen gegenereerd bij het bezoeken van de statistieken pagina. Dit is nu verholpen.
  • Indien je webhostingpakket niet de PHP soap extensie geactiveerd heeft, wordt er geen “fatal error” meer gegenereerd bij het koppelen van de TradeTracker API. Het is overigens wel belangrijk om de PHP soap extensie te activeren om gebruik te kunnen maken van de TradeTracker API koppeling. Zie dit document voor meer informatie.
  • Bestaande ID attributen in koppen worden nu correct verwijderd door de automatische inhoudsopgave module. Indien dit niet goed werd uitgevoerd konden de nieuwe automatisch gegenereerde ID attributen niet gekoppeld worden aan je koppen en werkten ankerlinks in je artikelen niet meer.

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen over deze nieuwe update? Laat ze gerust weten in de reacties hieronder.

Tot de volgende update!

Jari Dohmen, Wouter en OGC hebben gereageerd op dit bericht.
Jari DohmenWouterOGC

Kan ik gewoon alles blijven gebruiken zoals het nu werkt? Of moet ik ergens nog iets geforceerd updaten?

Jari Dohmen heeft gereageerd op dit bericht.
Jari Dohmen

Hoi Patrick,

Het enige wat je hoeft te doen is de nieuwe update te installeren op je website(s) en de nieuwe API credentials koppelen met je sites. Hoe dit moet lees je in dit document: https://docs.affiliateheld.nl/api-koppelingen/koppelen-met-bol-com/.

Wanneer je de functie: “Automatisch gegevens ophalen” correct hebt ingesteld zal Affiliate Held de rest voor je regelen en op het ingestelde tijdstip de productdata correct ophalen.

Is dat een antwoord op je vraag? Hoor graag van je!

Mooi opgelost, bedankt voor de snelle fix!

Dennis van de Ven en Jari Dohmen hebben gereageerd op dit bericht.
Dennis van de VenJari Dohmen

Ik heb twee websites die ik gebruikt met de API koppeling. Voorheen gebruikt ik dezelfde API Access Key, maar twee verschillende site ID’s. Nu heb ik net de eerste website gekoppeld met de nieuwe API. Maar bij de tweede krijg ik de melding ‘verbinding mislukt’. Moet ik bij deze manier voor de tweede een extra API toevoegen?

Hoi Sanne (@eightyeightmedia),

Ik heb zojuist even in mijn eigen test-omgeving en eigen affiliate websites. Het is mij wel gelukt om met Ă©Ă©n API credential meerdere affiliate websites te koppelen. Ik moet wel zeggen dat de eerste keer toen ik de tweede website wilde koppelen ook de melding kreeg: “verbinding mislukt”. Toen heb ik als test nog een keer op de knop “Instellingen opslaan” geklikt en toen werd de verbinding wel geactiveerd.

Daarna heb ik het op een derde site getest om zeker te zijn van mijn hypothese. Op de derde site kon ik wel direct connectie maken met dezelfde API koppeling. Het komt er op neer dat ik jouw issue dus niet kan reproduceren. Het team van bol.com is nog hard aan het werken aan de nieuwe API methode. De methode die we nu hebben toegevoegd aan Affiliate Held zou gewoon moeten werken, maar het kan zomaar zo zijn dat het develop team van bol.com hier en daar wat bugs weg moet werken.

Kortom: ik denk dat de verbinding nog niet altijd heel stabiel is, maar die hypothese kan ik nog niet direct ondersteunen met argumenten. Mijn advies is dat je paar keer moet proberen de instellingen opnieuw op te slaan en kijken of de connectie wel gemaakt wordt. Lukt dit echt niet, wellicht even in een andere browser proberen. Als het nou echt niet lukt mag je ons altijd mailen via de support e-mail.

Hoor graag van je!

Succes en fijne avond!

 

Sanne heeft gereageerd op dit bericht.
Sanne

Hi Jari, Bedankt voor je uitleg! Net opnieuw geprobeerd en een paar keer op ‘instellingen opslaan’ geklikt, en nu maakt hij toch verbinding. Super!

Dennis van de Ven en Jari Dohmen hebben gereageerd op dit bericht.
Dennis van de VenJari Dohmen

Hoi Sanne,

Bedankt voor het melden van dit probleem en goed om te horen dat het uiteindelijk toch gelukt is 🙂

Ik ga in ieder geval nog nader onderzoeken waardoor de verbinding af en toe hapert. Of de hypothese van Jari klopt kan ik niet zeggen, daarvoor zal ik voor de zekerheid ook onze eigen code nog eens goed moeten nalopen.

Even een terugkoppeling op de bugmelding van Sanne (@eightyeightmedia). Er zit een foutje in onze code waardoor het soms nodig is om twee keer op “opslaan” te klikken voordat de verbinding met de bol.com API succesvol is.

Het probleem heb ik inmiddels opgelost alleen zal ik nog even wachten met een nieuwe officiële update uitbrengen. Dit probleem is verder niet kritisch en zal met andere zaken gebundeld worden in een volgende officiële release. Ik verwacht dat de oplossing wel al eerder in een beta versie verschijnt.

Jari Dohmen heeft gereageerd op dit bericht.
Jari Dohmen

Hoi, ik wil de update graag installeren, maar krijg de melding dat het niet automatisch kan.

Er is een nieuwe versie van Affiliate Held beschikbaar. Bekijk details van versie 1.8.8. Automatisch updaten is niet beschikbaar voor deze plugin.

Waar kan ik de nieuwste versie downloaden? Alvast bedankt!

Pagina 1 van 2Volgende