Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Belangrijk: wijzigingen in bol.com API

Hoi mede-affiliates,

Als je affiliate bent van het bol.com partnerprogramma en gebruik maakt van onze plugin, is het belangrijk om nog niet de nieuwe API gegevens aan te vragen in je account.

Als het goed is, ontvang je hiervan namelijk een melding in je dashboard, maar deze nieuwe API gegevens worden nog niet ondersteunt in de huidige versie van Affiliate Held.

Ter verduidelijking: je bol.com API blijft voorlopig gewoon nog werken met je oude API sleutel. Geen reden tot paniek dus 😉

Ik ben inmiddels druk bezig met de integratie van de nieuwe authenticatie methode en verwacht dat dit niet al te veel tijd zal kosten. Een exacte datum kan ik helaas nog niet geven.

Zodra ik meer informatie heb, dan lees je dat terug in dit topic.

Met vriendelijke groet,
Dennis.

Jari Dohmen, Lisette de Mooy en Mark van der Bent hebben gereageerd op dit bericht.
Jari DohmenLisette de MooyMark van der Bent

Inmiddels is de benodigde nieuwe code geschreven en zover als mogelijk alles klaar gezet voor de nieuwe update. Helaas stuit ik nog op een onverwachte “403 forbidden” melding bij het verbinden met de bol.com API. Het lijkt er hiermee op of de verbinding nog niet toegestaan is.

We hebben inmiddels ook al contact met het affiliate team van bol.com maar een oplossing is er helaas nog niet. Dat wordt nog even afwachten.

Tot zover een korte update 🙂

Jari Dohmen, Mark van der Bent en OGC hebben gereageerd op dit bericht.
Jari DohmenMark van der BentOGC

Zojuist heb ik bericht ontvangen van bol.com. Ze geven aan dat er iets fout gaat in hun “flow” bij het maken van de verbinding met de API d.m.v. de nieuwe toegangsmethode.

Het IT-team van bol.com is inmiddels bezig met het werken aan een oplossing. Tot die tijd zijn we genoodzaakt te wachten met het uitbrengen van de nieuwe update van Affiliate Held.

Samenvattend; het is op dit moment voor geen enkele partij mogelijk om verbinding te maken met de API via de nieuwe toegangsmethode. Een globaal probleem en treft hierdoor meerdere software ontwikkelaars waaronder Affiliate Held.

Jari Dohmen heeft gereageerd op dit bericht.
Jari Dohmen

Ik heb terugkoppeling ontvangen van bol.com dat het probleem verholpen is 🙂

Inmiddels heb ik de nieuwe update van Affiliate Held gelanceerd (1.8.8) waarmee je de nieuwe API sleutels kunt gebruiken. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar het volgende artikel: https://affiliateheld.nl/community/onderwerp/update-1-8-8/.

Dit topic wordt nu gesloten.

Jari Dohmen en Patrick Heijmans hebben gereageerd op dit bericht.
Jari DohmenPatrick Heijmans