Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Affiliatie gevorderde webpagina

Hey allemaal,

Wat jammer dat je hier geen verhalen vindt van mensen die al meer dan een paar jaar bezig zijn met hun affiliatie webpagina.

Ik zelf ben jaren geleden begonnen met affiliatie voor sportvoeding en afslankproducten. Binnen een jaar had ik ruim 500 euro inkomen per maand, maar plots stopten de bedrijven met affiliatie marketing. En dan val je snel terug naar het nul punt. Dus ben ik begonnen met een eigen private label lijn van voedingssupplementen speciaal voor vrouwen. Dit liep erg goed totdat de corona pandemie kwam en daarna nog de gas en energie crisis. En er waren steeds meer bedrijven met een private label die er bakken met geld tegen aan gooide in marketingcampagnes en influencer. Dus de lol was eraf en zijn we gestopt met het private label gebeuren. Wat we wel altijd zijn blijven doen is bloggen en mede daarom had de webpagina jaarlijks ruim 200.000 bezoekers. Deze hebben we nu omgebouwd naar affiliatie webpagina. En nog steeds krijgen we ruim 200.000 bezoekers per jaar. En dit zijn geen bots.! Nu zou je denken dat met ruim 200 blogs en zoveel bezoekers de affiliatie binnen zou stromen, maar niks is minder waar. Wij doen namelijk maar een heel klein beetje affiliatie via bol.com en de rest via Awin en tradetracker. En dat is een stuk moeilijker, omdat bij affilatie van Bol.com de meeste iets anders kopen dan het product wat jij aanbeveelt. Ook de blogs die je moet schrijven liggen een stuk hoger van niveau omdat je echt veel kennis moet hebben. We zijn nu 4 maanden den bezig en zitten op rond de 100 euro affiliatie per maand. Als ik dit via Bol.com zou doen zou het flink hoger zijn, maar het fijt dat mensen kopen wat jij aanbeveelt geeft je ook wel een kick. En wij krijgen een hoger percentage van deze bedrijven dan de standaard 8%. Het enige nadeel is dat je pas maanden later word uitbetaald bij Awin en tradtracker omdat alles eerst gekeurd moet worden en dan doen de bedrijven er nog maanden over om het te betalen.

Ons doel is om een compleet platform te bouwen waar ook meer Bol.com affiliatie in voorkomt. En zo krijgen we een mengelmoes van verschillende vormen van affiliatie.

Nu heb ik de goede artikelen van jari ook gelezen , waaronder zijn stappenplan en helaas heb ik er niet zo veel aan, want het beschrijft meer een stappenplan voor een nieuwe pagina met BOL.com affiliatie en niet een die meer gerichte affiliatie doet via een ander affiliatieplatform.

Jari zijn manieren spreken me aan en ik vindt het geweldig wat hij doet, maar helaas mis ik verhalen over een webpagina zoals de onze die veel bezoekers heeft, veel nummer 1 posities en sterke blogs ( ruim 200 ) En er komt er komt er bijna elke dag 1 bij. Hoe kun je die nog verder laten stijgen. En hoelang heeft de omschakeling nodig van een eigen shop en producten na affiliatie en producten van een ander promoten. En geen BOL.com affiliatie.

 

Mvg

Edward

Jari Dohmen heeft gereageerd op dit bericht.
Jari Dohmen

Hoi @edward,

Wat een mooi verhaal en goed dat je het hier plaatst.

Mijn vermoedde waarom gevorderde hun verhaal niet delen is dat mensen die ±17k bezoekers per maand (200k per jaar) hebben, geen ambitie hebben om andere mensen wat te leren. Zij zijn veel meer bezig met het optimaliseren van hun eigen website en tijd om case studies te maken zal er niet in zitten. Dit is ook wel begrijpelijk.

Jouw situatie is ook wel een flinke uitzondering als ik heel eerlijk ben. Van affiliate shop, naar private label naar (wederom) een affiliate shop.

Daarnaast is er eigenlijk géén “one size fits all” principe. Het hangt er echt vanaf hoe jij je blog hebt ingericht, hoeveel woorden je hebt, of je een goede CTA hebt, wat je doelgroep/niche is, of je welsite niet te langzaam is, etc.

Er spelen zoveel zaken (echt heel veel) mee in de conversie dat hier ook geen uniek samenhangend verhaal over te schrijven valt. Optimaliseren van blogs/je website gaat over: analyseren van je website en content, nieuw plan maken, een begin meting doen, je strategie toepassen en wanneer er resultaat is een nieuwe meting/analyse maken om te onderzoek of je optimalisaties effect hebben. Dit proces moet je continue blijven herhalen en kleine aanpassingen maken op basis van het resultaat van je metingen.

Kortom: optimalisaties zijn altijd op maat (persoonlijk) en te moeilijk om een strategie voor te maken. Dit is ook de reden dat je hier niks op internet over leest.

Op basis van je verhaal heb ik enkele adviezen:

  • Ga met je affiliate partners (behalve bol.com) in gesprek en onderzoek of er mogelijkheden zijn om commissies te verhogen. Ik heb een tijd geleden mijn commissie van een partner omhoog gepraat van 10 naar 25%. Dit ging om een digitaal product en gaf mij binnen één telefoongesprek 1.5x meer omzet. Uiteraard zijn de commissies bij bol.com fixed en is er 0.0% onderhandelingsruimte..
  • Een andere methode om meer geld te verdienen met je site is het inzetten van premium partnerships. Dit is een methode die ik zelf ontwikkeld heb: https://affiliateheld.nl/cursus-premium-partnerships/. Met veel nummer #1 posities in Google kan je hier binnen een hele korte termijn heel veel geld mee verdienen. Uiteraard is dit een betaalde dienst vanuit ons wat, mogelijk, de overweging waard is.
  • Andere kleine strategieën voor het optimaliseren van webpagina’s zijn het verbergen van de prijs en voorraad. Je wilt immers de affiliate cookie plaatsen.

Verder wil ik je vooral uitnodigen om in de community over feedback concrete vragen gaat stellen. Het is belangrijk om te weten wat je website is, welke pagina’s goed presteren, wat je vragen zijn, wat je eigen strategie is en waarom je denkt dat dit niet werkt, etc. Hoe meer informatie je ons geeft, des te beter we je advies kunnen geven!

We zijn altijd bereid om korte analyses te maken en kleine tips te geven. Ben je opzoek naar intensieve coaching of eenmalige strategie sessies? Dan wil ik je graag verwijzen naar: https://affiliateheld.nl/coaching/.

Heel veel succes en hoor graag van je waar je vragen over hebt!

edward heeft gereageerd op dit bericht.
edward

Hey @jari

Bedankt voor je antwoord!

Onze commissie is al hoger dan de standaart 8%.

Ook schrijven wij al betaalde blogs via Hulc en dergelijke. Maar dat loopt nog niet zoals ik wil Dit komt door de te lage DA van 20 Maar die is stijgende. Hij is ooit flink gezakt door dat we een eigen shop hadden dan deeld niemad je webpagina waar dat moet. Maar nu stijgt hij weer.

Wij hebben nooit prijzen op de pagina staan. Altijd een blog met daaronder 2 producten met 2 affiliatie links. Deze producten passen ook echt bij het blogverhaal. Dus geen eiwitten waar je over creatine schrijft. De blogs zijn ook niet om het merk heen geschreven, maar puur om een probleem zoals afvallen of spieren opbouwen. En wij mogen alleen een advies geven en geen claim dat is strafbaar.

Wij hebben door de jaren heen een uitgebreide google analytics opgezet en kunnen alles in een oogopslag zien. Ook maken we veel gebruik van google search console. En hier hebben we een gemiddelle CTR van 3% over een jaar gemeten. Som ligt hij rond de 3,5 en 4%

ik begrijp dat je wil weten wat de website is. Deze had ik niet vermeld omdat ik geen reclame wilde maken via jullie forum, maar nu je er om vraag mag je het natuurlijk wel weten

bodyenpowershop.nl ( webpagina over sport en voeding.

mvg

Edward

 

Hi Edward,

Goed dat je al eerder in onderhandeling bent gegaan over je 8% commissie percentage en dat je dus al meer commissies krijgt. Als ik je verhaal zo lees dan ben je al flink gevorderd en als ik naar je site kijk dan heb je al flink wat ervaring met het krijgen van bezoekers.

Ik ben je website aan het bekijken en heb niet direct quick wins die je toe kan passen. Ik merk zelf dat dit vaak verheerlijkt wordt. Mensen zijn opzoek naar tips van gevorderde. Heel eerlijk? Als je eenmaal de structuur en het design van je website hebt staan en het werkt allemaal, dan is het een kwestie van content knallen en blijven optimaliseren. Is een product veranderd of wordt het niet meer verkocht? Dan moet je je website aanpassen, simple as that!

Tuurlijk kan ik je wellicht nog wat tips geven, maar dan hoor ik graag specifiek wat je vragen zijn!

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om in te zetten op multi-channel affiliate business. Het is dus voor jou een kans op te werken met Pinterest en eventueel YouTube video’s. Niet makkelijk, maar dat heeft voor mij wel veel veranderd in mijn affiliate inkomsten.

Hoor graag van je of je specifieke vragen hebt!