Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Pagina instellingen

VorigePagina 2 van 2

Hoi Wim,

Dankjewel voor de screenshots. Jammer dat het nog niet gelukt is.

Ik zie dat je blokkenstructuur in de screenshots niet klopt. Ook zie ik op je website dat de buitenste container blok niet de juiste CSS bevat.

Geen probleem. Laten we het dan toch over de reeds eerder benoemde boeg gooien.

De makkelijkste optie blijft namelijk om gebruik te maken van de kant-en-klare blokpatronen, maar dit houdt in dat je de inhoud die je in de zijbalk hebt gemaakt, opnieuw dient te maken (de 4 groene knoppen).

Door het gebruik van blokpatronen weet je namelijk 100% zeker dat je blokkenstructuur klopt en dit is hierdoor de beste manier om wijzigingen aan te brengen in je templates.

Graag wil ik je vragen de volgende stappen zorgvuldig te doorlopen:

  1. Verwijder alle blokken tussen de “header” en “footer” blokken. Waardoor je nog enkel de “header” en “footer” blok overhoud.
  2. Voeg tussen de “header” en “footer” blokken, een nieuw blokpatroon toe; het “dynamische content container – zijbalk rechts – 1200px” blokpatroon. Zie screenshot hieronder (maar in jouw geval, kies je dan de “zijbalk rechts” variant).

  3. Nadat je dat hebt gedaan, dien je de 4 groene knoppen (“cookie beleid”, “contact”, etc) opnieuw te maken en te plaatsen in de zijbalk die je zojuist via dit blokpatroon hebt toegevoegd.

Als het goed is, moet het hiermee lukken. Laat gerust weten als je verder nog vragen hebt!

Bedankt voor je reactie. Toevallig heb ik letterlijk in dezelfde seconde ook een oplossing kunnen vinden namelijk onder de blokinstelling kun je ook nog van alles manipuleren onder het kopje: uitlijning. Ik heb daarin gewerkt met als resultaat dat nu alles al super staat. Wellicht een soort van omweg in vergelijking met jouw uitleg immers ik moet ook hier de knoppen opnieuw aanmaken in de zijbalk. Wil je kijken hoe de site er nu uitziet?

 

http://www.kiesjelaadpas.nl

 

Hoi Wim,

Dat ziet er inderdaad ook goed uit. Good job 😎

Je kunt prima met de opties zoals “uitlijning” spelen, dit geeft veel meer flexibiliteit en vrijheid in je design. Alleen is dit wellicht net wat “uitdagender” dan met kant-en-klare blokpatronen werken.

Maar als je overweg kunt met de individuele opties zoals “uitlijning” is dat natuurlijk nog beter! Er gaan dan namelijk veel meer opties en mogelijkheden voor je open qua design 😉

Succes verder met bouwen!

1000 x Dank!

VorigePagina 2 van 2