Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Nog weinig response op mijn affiliate links

En als ik nu toch bezig ben met vragen …

Ik merk op dat er nog weinig verkopen zijn geweest via mijn affiliate links op mijn website http://www.kleinebesparingen.nl. Zou iemand zo vriendelijk willen zijn mijn website eens te bekijken en vervolgens met kritische opmerkingen te komen?

Of duurt het nu eenmaal even voordat dat begint te lopen?

Ik hoor wederom graag van jullie ;).

Hey Pieter,

Om een volledig beeld te krijgen kan je ons best ook je bezoekersaantallen en de vaakst bezochte pagina’s meegeven (dat ligt vaak gevoelig).

Anderzijds is er de “user intent” van de website in het algemeen. Jouw bezoekers willen net zo weinig mogelijk geld uitgeven, of hebben gewoon niet genoeg centjes voor luxe. Ze moeten dus overtuigd worden.

Er zijn natuurlijk mogelijkheden, maar dan zou ik je titels en de inhoud “commerciëler” maken.

Voorbeeldje: https://www.kleinebesparingen.nl/tips/een-airfryer/

Dat artikel maakt me niet warm voor een airfryer. Ik zou het allemaal wat levendiger maken, beginnende bij de titel.

Titel: “Bespaar tot 20% met een veelzijdige airfryer” of iets gelijkaardigs (interesse wekken)

Voeg een segment toe “Wat zijn de voordelen van een airfryer?” + lijstje en uitleg (kort en bondig – dit is je buyer intent opwarmer)

Vervolgens voeg je een tabel in met de kosten van een airfryer vs oven vs frietketel + maak je ondertitels en segmenten als “Airfryer versus Oven”. Zorg ook voor wat vetgedrukte tekst, zodat het geheel snel kan gelezen worden. (dit is je bewijsvoering van je voordelen)

Je producten ook een titel geven als “dit zijn de goedkoopste en beste airfryers”. (dit is je closure, je hebt mensen overtuigd en biedt nu de goedkoopste producten aan)

Op die manier heb je een net overzicht, dat het hele topic behandelt en de ondertitels zorgen ook voor meer tractie in de google search results.

Dennis van de Ven en Pieter de Zeeuw hebben gereageerd op dit bericht.
Dennis van de VenPieter de Zeeuw

Hey Yannick,

Thanks voor je feedback. Hier kan ik zeker iets mee.

Ik heb ook nog wel wat actiepunten die je kan meenemen in de verbetering van je site. Laat ik even uitgaan van dit bericht van Yannick ook voorzag van feedback: https://www.kleinebesparingen.nl/tips/een-airfryer/.

Als ik je artikel snel scan dan zie ik slechts één focus keyword en dat is “airfryer”.

Met een tekst zonder tussenkoppen van ±400 woorden, één algemene afbeelding, en relatief oppervlakkige feitelijk informatie ga je nooit ranken op deze premium zoekterm. Er wordt namelijk 87.000 x per maand gezocht op het woord “Airfryer” in de zoekmachines. De top 3 van Google bestaat voor dit keyword uit bol.com, mediamarkt.nl en philips.nl. Daar gaan wij allemaal als kleine affiliates nooit op kunnen ranken. Hoe goed onze tekst ook is, dit is gewoon een keyword waar je letterlijk en figuurlijk je handen niet aan moet branden 😅.

Er ontbreekt gewoonweg te veel specificiteit aan dit keyword. Wat wil je met een airfryer? Kopen? Weten hoe het werkt? Wat de beste zijn? Schoonmaken? Onderhouden? Recepten?

Ik ben het absoluut met Yannick eens dat je je artikel veel levendiger moet gaan maken. Dat begint niet alleen bij de indeling (schrijfskelet), maar ook echt bij je research. Graag verwijs ik je daarom ook naar dit blog: https://affiliateheld.nl/blog/beginnen-met-affiliate-marketing/#2-doe-marktonderzoek

Hierin leggen we uit hoe je je marktonderzoek kan doen. We gaan niet in op het meest specifieke details, maar een goed onderzoek is essentieel en je krijgt een indruk hoe je dat kan doen.

Je site gaat over besparingen dus ik zou je willen adviseren om meer te gaan zoeken naar zoekwoorden zoals: “goedkoopste airfryer”

Hier zie je direct dat het zoekvolume veel kleiner is (maar nog steeds groot genoeg) en de moeilijkheidsgraad (20) ook redelijk te doen is. Dit is dus een perfect zoekwoord waar je op zou kunnen ranken. Wat ik meestal doe is dat ik op basis van mijn zoekwoorden een soort skelet maak. Het schrijfskelet is een soort fundering van je blog/artikel en is altijd gebaseerd op zoekwoorden.

Een goed voorbeeld zou kunnen zijn:

  • Titel: De 5 goedkoopste airfryers in 2022
  • Introductie
  • Waarom een goedkope airfyer kopen?
  • Wat is het verschil tussen een goedkope en dure airfryer?
  • Voordelen goedkope airfryer
  • Conclusie: wat is de goedkoopste airfyer?
  • etc.

Dit is slechts een heel snel (uit de duim gezogen) skelet’je, maar laat wel zien waar je focus moet liggen. Schrijven van een goed onderbouwd artikel wordt steeds moeilijker en zou ik je daarom ook willen adviseren om voordat je begint dus echt de fundering te bepalen.

Hoop dat dit je wat richting geeft en hoop dat je hier wat mee kan! En uiteraard sta ik er voor open vervolgvragen te beantwoorden. Succes!

 

Zoeken in community

Nieuwste reacties

Tradetracker rapportage vs Affiliate Held
Grijs vlakje onder voorraad-icoontje
Affiliate productpagina zichtbaar in zoekresultate …
Foutmelding
API koppeling
It ain't much, but it's honest work
Be Frank
Conversion rate Bol.com
Mijn productfeed wordt niet vernieuwd
Verkopers uitsluiten
Combinatie Affiliate Held en Content Egg
Popup Mobiel