Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Amazon API vraag

Misschien is dit niet helemaal de juiste sectie. Hoop toch dat ik het hier mag vragen.
Ik ben nieuw met Amazon, heb een account aangemaakt en afgelopen week 3 verkopen gerealiseerd maar bij zou nu graag gebruik willen maken van de API.

Heeft iemand hier ervaring mee hoe je dit aanvraagt? Er staat momenteel nog het volgende:

❌ Een goedgekeurd Partneraccount te hebben.
❌ te voldoen aan de exploitatieovereenkomst van het partnerprogramma.

Heeft iemand een idee hoe je deze akkoord krijgt?

Jari Dohmen heeft gereageerd op dit bericht.
Jari Dohmen

Goed dat je dit vraagt in dit topic. Dit is zeker de goede sectie om deze vraag te stellen.

Bij Amazon, moet je net als bij bol.com je API “credentials” aanvragen. Hoe dit moet lees je in onze documentatie over de Amazon API koppeling: https://docs.affiliateheld.nl/api-koppelingen/koppelen-met-amazon/.

Amazon kan soms erg streng en onduidelijk zijn. Je moet inderdaad voldoen aan de exploitatieovereenkomst van Amazon. Hier hebben we een blog over geschreven waar je allemaal op moet letten. Het is een enorme waslijst, maar als je al deze punten verwerkt weet je zeker dat je correct Amazon.nl kan promoten en voldoet aan de voorwaarden: https://affiliateheld.nl/blog/amazon-affiliate-nederland/.

Tot slot wil ik je op de hoogte brengen dat het soms voor kan komen dat je wel toegang hebt tot je Amazon API, maar deze het niet correct doet. In dat geval kun je dit document raadplegen: https://docs.affiliateheld.nl/probleemoplossing/amazon-api-koppeling-werkt-niet/.

Als ik kijk naar deze voorwaarden…

“❌ Een goedgekeurd Partneraccount te hebben.
❌ te voldoen aan de exploitatieovereenkomst van het partnerprogramma.”

…dan voldoe jij hier aan. Je account is immers goedgekeurd (anders had je geen sales) en de exploitatieovereenkomst is iets waar je automatisch voor gekeurd wordt. Ik heb het vermoeden dat de 3 sales die je gemaakt hebt eerst nog goedgekeurd moeten worden. Amazon betaald namelijk pas affiliate commissies 60 dagen na de gemaakte commissie uit. Amazon houdt namelijk rekening met mogelijke refunds voordat je ze uitbetalen. Mijn hypothese is dus dat je nog een maand of twee moet wachten voordat je met de API aan de slag kan, maar dit kan ik niet 100% bevestigen.

Beste wat je kan doen is contact opnemen met de Amazon Partnernet support om te checken of dit klopt: https://partnernet.amazon.nl/contact?ac-ms-src=ac-nav

Zou tof zijn als je het hebt opgelost met de Amazon support nogmaals te reageren op dit topic met hoe je het hebt opgelost. Daar kunnen andere affiliate helden wat van leren!

Hoop dat dit helpt. Succes!

Hartelijk dank voor je heldere en goede reactie. Ik wacht Amazon even af.

Jari Dohmen heeft gereageerd op dit bericht.
Jari Dohmen