Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

ALT text toevoegen aan afbeeldingen affiliatie producten

Hallo Dennis en Jari,

 

Klopt het dat er geen alt texten worden toegevoegd aan de ‘uitgelichte afbeeldingen’ van de affiliatie producten?

Is er een mogelijkheid om dat toch toe te voegen?

 

Edit:

Ik zie nu ook dat de shop icoontjes geen alt text hebben:

 

Alvast bedankt.

Hoi OGC,

Dit klopt inderdaad. Het is op dit moment niet mogelijk om ALT-tags toe te voegen aan de afbeeldingen die je noemt. De vraag is ook of we een dergelijke functionaliteit moeten toevoegen.

Ik heb even wat onderzoek gedaan en kwam de volgende artikelen tegen:

Het komt er op neer dat niet iedere afbeelding een ALT-tag nodig heeft. Afbeeldingen die al voldoende toelichting krijgen in de context van je website of die puur decoratief zijn, vereisen geen ALT-tag omdat het niet veel meer bijdraagt aan de gebruikerservaring van je bezoeker.

Ik denk daarom dat een dergelijke functionaliteit voor het toevoegen van ALT-tags binnen Affiliate Held niet direct een waardevolle toevoeging is. Al wil ik dit nog wel eens heroverwegen als blijkt dat hier meer vraag naar is. Maar voor nu parkeer ik dit even.

Ik denk wel degelijk dat dit een toevoeging is. In mijn content maak ik veel gebruik van Top 5jes. Dit zijn verschillende producten dus. Hiervoor is het wel belangrijk dat de productafbeelding een alt text heeft.

Ik suggereer om sowieso de producttitel als alt-text te gebruiken. Hierdoor is het automatisch gefixt, en hoeft er niet een apart input veld toegevoegd worden in de interface.

Goede suggestie Frank, daar had ik nog niet aan gedacht!

Ik denk inderdaad door het te automatiseren, de helden die toch graag ALT-teksten willen gebruiken, hiermee een gemakkelijke oplossing hebben.

Ik heb ‘m genoteerd in onze backlog.

Regels 640 tot 647:

 

} else if(!empty($image_url[$product_number]) && $link_type == ‘image’) {
if(empty($link)) { //if there is no link added around the image, add a custom wrapper containing “product-image-no-link” class to prevent CSS not being applied
$link .= ‘<div class=”‘ . AH_PLUGIN_PREFIX_SHORT_DASH . AH_CSS_AFFILIATE_PRODUCTS_PREFIX . ‘product-image-no-link”>’;
$link .= ‘<img src=”‘ . $image_url[$product_number] . ‘” alt=”‘ . $product[“title”] . ‘” class=”‘ . AH_PLUGIN_PREFIX_SHORT_DASH . AH_CSS_AFFILIATE_PRODUCTS_PREFIX . ‘product-image-file” />’;
$link .= ‘</div>’;
} else {
$link .= ‘<img src=”‘ . $image_url[$product_number] . ‘” alt=”‘ . $product[“title”] . ‘” class=”‘ . AH_PLUGIN_PREFIX_SHORT_DASH . AH_CSS_AFFILIATE_PRODUCTS_PREFIX . ‘product-image-file” />’;
}

Dennis van de Ven en Frank hebben gereageerd op dit bericht.
Dennis van de VenFrank