Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Advies m.b.t. backlinks

VorigePagina 2 van 2

Hallo Jari,

Bedankt voor deze nuttige aanvulling. En ik ben niet nog geen half jaar, maar zelfs pas 3 maanden bezig 😊. Eerste contact met jullie was begin februari ergens, en toen was de website zelfs nog niet ingericht. 😊

Maar het klinkt inderdaad heel motiverend voor mij dat het vooral voor een beginner nog niet direct nodig is. Ook ik realiseer me dat het enige tijd kan duren, en dat is ook niet erg. Zolang ik het maar leuk vind, en daar is geen gebrek aan.

Bedankt in ieder geval voor de steun, jullie beiden. 

Dennis van de Ven en Jari Dohmen hebben gereageerd op dit bericht.
Dennis van de VenJari Dohmen

Als je goed wil ranken, dan is linkbuilden wel een must. Of je moet woorden met heel weinig concurrentie (en vaak ook weinig zoekers) gebruiken. Dat laatste is ook een strategie. 100 x 10 zoekers is net zoveel als 1 x 1000. 

Die links uit het buitenland, vaak idd spamlinks (hoef je niet te disavowen, Google herkent ze wel), maar veel sites hebben hun server in het buitenland staan en dan wordt het ook vaak gezien als buitenlandse link. Afhankelijk van waar je jouw site host, zou de server ook in bijv. Amerika kunnen staan. If so, is het aan te raden om hem op een NL server te krijgen.

Linkbuilden hoeft geen geld te kosten, maar is heel tijdrovend als je het zelf gaat doen. Je kan altijd zelf startpagina links zoeken, dat is prima te doen. Zorg dan wel dat je een andere site op een volledig ander ip adres hebt, dan kan je daar de startpagina teruglink op plaatsen (ABC linken). Maar ook social media kan zorgen voor mooie links. Het allerbest is als je zulke artikelen schrijft die mensen graag delen, die zijn het meest waardevol. Het gaat ook om een natuurlijk linkprofiel, dus niet alleen links met ‘zoekwoord’ op sites, maar ook met synoniemen, startpagina’s, buurlanden en nofollow links.

Als je een stukje over jouw site/bedrijf schrijft, dan kan ik hem op https://onlinebedrijfspresentatie.nl/bedrijfspresentatie/ voor je plaatsen. is een DA51 site (als dat je wat zegt :)).

Jari Dohmen en Nunzio hebben gereageerd op dit bericht.
Jari DohmenNunzio

Hoi Martijn!

Wederom bedankt voor je bijdrage. Heel waardevol en ben het 100% met je eens en heb er daarom ook niks op aan te merken. Echter kennen wij @nunzio net iets langer. Hij is nét begonnen met zijn affiliate marketing journey.

Ondanks dat linkbuilding een must-do is op lange termijn denk ik dat het nog niet “slim” is om hier mee aan de slag te gaan voor @nunzio. Het belangrijkste wat @nunzio moet gaan doen is veel content generen. Investeren in backlinks zonder know-how is op dit moment dus geen “best practise” als je nog in de startblokken staat.

Kortom: helemaal mee eens, maar voor beginnende helden veel belangrijker om eerst meer feeling te krijgen voor het vullen van de website en het schrijven van eigen content voordat er intensief gewerkt wordt aan autoriteit of andere geavanceerde technieken.

Uit didactisch oogpunt als “affiliate coach en trainer” zou ik dit dus “voor dit moment” afraden.

Ben ook heel benieuwd wat @nunzio zelf hiervan vindt. Dus reageer lekker zou ik zeggen! Zo houden we de topics gaande 😉

Nunzio heeft gereageerd op dit bericht.
Nunzio

Hoi Jari, 

Ik heb daar een andere mening over. Ik ben dan geen affiliate specialist, ik ben net 2 weken begonnen, maar dan weer goed met SEO. Ik ben het eens dat je in het begin beter geen dingen zonder de ‘know how’ kan doen, maar je wil ook niet dat je geen links hebt en na een tijd ineens veel. Dat komt niet natuurlijk over voor Google, daarom is het wel goed om regelmatig wat links te krijgen, ook al is het niet zo veel. Wat bekende startpagina’s, van sites van mensen die je kent of van je socials of die van vrienden zoals Linkedin/Instagram zijn veilig en goed voor natuurlijke opbouw.  

Als je of iemand hier een startpagina vindt die ze interessant lijken, mag je me gewoon benaderen. Ik kan hun URL wel op een van mijn sites zetten en dan kan je de URL van mijn site doorgeven als teruglink en heb je link van de startpagina zonder dat jij zelf teruglinkt. 

Nunzio heeft gereageerd op dit bericht.
Nunzio

Ik had het er met Dennis en Jari inderdaad al over gehad. Ik ben het er zeker ook met Jari over eens dat ik ook nog eerst veel content kan/moet creëren. Zoals ik namelijk begrijp is linkbuilding nog niet zo eenvoudig en is dat ook nieuw voor mij, en is content creëren op dit moment het belangrijkste.

Zeker met nog 0,0 inkomsten. Als dat eenmaal loopt, wil ik ook een percentage daarvan investeren in linkbuilding.

Maar zeker wel interessant, als dat het mogelijk is, om deze zogenaamde eenvoudigere links er op te zetten. Alleen, de links moeten wel relevant zijn heb ik begrepen toch? Het heeft geen zin om een link over koekjes op een website over auto’s te zetten. Of hoe denken jullie hierover?

Maar toch fijn dat je het aanhaalt, Martijn, goed om te horen hoe behulpzaam iedereen is op dit forum.

Nou, ja en nee over relevantie. Voor natuurlijke linkopbouw moet je ook wat niet relevante links hebben, maar dan ga je dieper dan dat je momenteel moet gaan :).

Voor jou: Als je links gaat zoeken, ga voor een relevante link.
Als je nicht een website heeft gemaakt over whatever en ze vraagt of ze er een link naar je site op moet zetten, lekker doen. 

VorigePagina 2 van 2