Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Thema toepassen op bestaande website

Hi,

Voor mijn eerste website heb ik gebruik gemaakt van Astra, Elementor pro en nog een rij aan plug-ins. Daardoor is de website niet altijd even snel, en daarnaast heb ik niet overal een mooie eenheid.

Ik denk er over om het thema aan te schaffen, maar weet niet hoe lastig het is om mijn bestaande content te verplaatsen. Ik weet überhaupt niet of dit kan, hoe dit werkt, of wat voor impact dit heeft op mijn rankings.

Wat zijn jullie gedachten hierover?🙂📈

Hi @gijs,

Mooi om te horen dat je over wilt stappen naar ons thema. Ik zou je in alle tijden willen aanraden om voordat je overstapt naar ons thema een goede back-up te maken van je oude set-up. Dan kan je altijd terug, mocht het niet bevallen. Daarnaast zou ik het thema eerst eens goed testen op een lege site of een test omgeving. Op die manier leer je het thema eerst kennen, begrijp je hoe het is ingericht zodat je zo min mogelijk down-time hebt.

Verder zie ik geen nadelen betreft rankings. Ons thema is behoorlijk schoon qua code waardoor in veel gevallen de snelheid toeneemt, wat uiteraard een belangrijke ranking factor is. De permalinks blijven bij het overstappen van een thema gewoon hetzelfde.

Het enige nadeel wat ik op dit moment nog zie is dat je WooCommerce gebruikt. Ons thema is “nog” niet compatible met WooCommerce. Helaas kan ik nog niks beloven op welk termijn we dit willen aanpakken, maar we zijn er wel over na aan het denken. Ik raad je hierbij aan deze pagina te volgen: https://affiliateheld.nl/community/forum/thema/. Via deze pagina vind je de meest recente updates en zal je ook lezen wanneer het thema compatible is met WooCommerce. Ik zal je t.z.t. ook even persoonlijk tippen 😉

Je kunt via deze link: https://affiliateheld.nl/community/abonnementen/ instellen dat je een e-mail krijgt van meerdere topics op het forum. Zo mis je ook geen belangrijke updates van andere helden.

Ik denk dat dit het belangrijkste is. Wellicht heeft @dennis nog aanvullingen.

Hoor graag als je nog vragen hebt!

 

 

Gijs heeft gereageerd op dit bericht.
Gijs

Bedankt voor je bericht.

Goed idee om eerst eens te gaan spelen met het thema, kan ik deze tijdje uitproberen? 🙂
Betreft Woocommerce, ik zou ook kunnen overstappen op een alternatief, bijvoorbeeld paypro oid.

Hoi Gijs,

Zoals @jari aanraad zou ik inderdaad eerst met het thema testen op een andere omgeving dan je huidige live website. Mocht je toch op je live omgeving aan de slag gaan, maak dan eerst goede backups!

Verder is het belangrijk om te vermelden dat het AH thema een heel ander thema is dan je huidige thema. Hierdoor kan het dus zijn dat dingen anders zijn dan dat je gewend bent. Mogelijk mis je functionaliteiten die je in je huidige thema wel hebt, maar krijg je ook nieuwe functionaliteiten onder je neus die je eerst nog niet had.

Al met al, is het een beetje appels met peren vergelijken, waardoor overstappen naar een ander thema niet zomaar “even” gedaan is. Je zult merken dat je de nodige compromissen dient te maken of zaken anders dient in te richten dan dat je nu hebt. Probeer daar rekening mee te houden.

WooCommerce werkt in principe wel met het AH thema maar is nog niet op de juiste manier gestyled, dus daar zit wel wat extra werk in en kennis van de nodige technische zaken om dat mooi te krijgen. We verwachten dit in de toekomst beter compatible te maken, maar kunnen hier verder nog geen beloftes over doen.

M.b.t. het testen van het AH thema kun je altijd gebruik maken van onze 14 dagen niet goed geld terug garantie.

Gijs heeft gereageerd op dit bericht.
Gijs