Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Stabiele groei!

Goedemorgen!

Ik ben gaan testen met een blog, inclusief AI-content (deels herschreven) en op basis van populaire zoektermen. Na verloop van tijd ben ik ook wat vergelijk-lijstjes gaan toevoegen en merk dat dit nu wel begint te leven. Ik merk wel dat er bij CoolBlue heel veel wordt afgekeurd, hebben jullie dat ook?

Bij Bol.com wordt bijna alles goedgekeurd. Op Bol.com heb ik nu bijna elke dag wel 1 of 2 order. Ook haal ik inkomsten uit het verkopen van gastblogs. Hoe pakken jullie je affiliatie websites aan? Zijn het ook blogs waarin je producten ‘verkoopt’, of hebben jullie echt een shop voor 1 niche opgericht?

Daarnaast doe ik eigenlijk alleen SEO. Doen jullie ook veel met bijvoorbeeld Social? En wat vinden jullie qua output van dat kanaal?

 

Dennis van de Ven en Raymond Vink hebben gereageerd op dit bericht.
Dennis van de VenRaymond Vink

Hey Tim, aangename kennismaking!

Om even op je vragen te antwoorden:

Hoe pakken jullie je affiliatie websites aan? Zijn het ook blogs waarin je producten ‘verkoopt’, of hebben jullie echt een shop voor 1 niche opgericht?

Ik werk op 3 manieren:

  • contentblogs zoals dat van jou, met “top x”-stijl gemengd met informatief, maar dan 1 niche en dus zéér specifiek
  • affiliate webshops met wat extra ondersteunende blogs
  • Algemene blogs (beetje zoals jouw mannnen.nl) waar ik vooral gastartikelen en linkjes verkoop om andere dingen te financieren

Het meeste succes haal ik nog steeds uit echte niche blogs, daar heb je geen 10.000 bezoekers per maand nodig om gewoon zuiver winst te maken (neem iets van een 200-300/maand per blog), en ze zijn vrij snel op te bouwen en te onderhouden. Het duurt gewoon wat langer om ze te laten ranken en “passief” te worden.

Affiliate webshops, in combinatie met de AH plugin (ook al wordt dit niet officieel ondersteund) is een andere, vrij makkelijke manier om snel aan meer clicks en conversies te raken – met inzet van adverteren op facebook of pinterest. Ik krijg die anders nooit aan het ranken, veelal te weinig of gewoon thin content, maar ze converteren wel omdat je meerwaarde kan bieden. (gemiddeld levert €100 aan advertenties op FB iets van een €140 inkomsten op – niet geweldig maar makkelijk tot je voelt dat het verzadigd is)

Algemene blogs + guest articles -> er zijn genoeg mensen op bv sitedeals die vaste klant worden. Makkelijk, maar weinig boeiend (ik hou meer van het creatief zijn)

Tim heeft gereageerd op dit bericht.
Tim

Thanks voor je reacties!

Ik zit zelf nog een beetje te twijfelen over de beste opbouw. Ik heb nu een soort shop opgericht, waarin het eigenlijk gelijk om de koop-intentie gaat. Hierin concurreer je echter met de ‘grote’ merken, dus is het lastiger goede posities te pakken. Heb wellicht ook niet de goede niche gepakt (barbecues).

Het snelste groei ik qua sessies met een informatieve blog die af en toe een top-5 o.i.d. maakt. Het lastige hiervan is dat het qua relevantie lastiger is om snel te groeien. De onderwerpen gaan dus van hot naar her. Soms rank je heel snel top-5, maar soms kom je ook gewoon niet op pagina 1.

Als je echt naar zo’n niche-shop gaat, bepaal je dan op basis van concurrentie/zoekvolume wat het waard is om erin te gaan investeren? Ik merk dat sommige onderwerpen wellicht vrij laag staan qua zoekvolume, maar dat het (met alle zoekterm-varianten) wellicht wel interessant kan zijn. Dit is voor mij nog een uitdaging.

Heb nu bijvoorbeeld affiliateshops voor airfryers en BBQ’s maar dit zijn best concurrerende zoektermen. Ik ben benieuwd of een shop voor ik zeg maar wat, föhns ofzo, niet te specifiek is, of dat dat juist sneller werkt. Hoor graag van je!

Wat een mooie resultaten en wat wordt er hier met strategieën gegooid. Vet om te zien dat de community steeds waardevoller wordt en dat mensen de diepte in gaan.

@timbunskoeke, mag ik vragen welke AI tool je gebruikt en hoe je dit aanpakt?

Ook ik wil even de tijd nemen om op de volgende vraag te reageren:

Hoe pakken jullie je affiliatie websites aan? Zijn het ook blogs waarin je producten ‘verkoopt’, of hebben jullie echt een shop voor 1 niche opgericht?

Ik werk alleen met niche sites gericht op blogs/artikelen waarin ik een verhouding van 70/30 of 60/40 probeer te hanteren in aantal moneypages vs. informatiepagina’s. Hierin werk ik ook met top 6, 8 of 10 lijstjes waarin ik niet alleen de producten promoot, maar ook probeer uit te leggen hoe je het product gebruikt en waarom je het nodig hebt.

Daarnaast gebruik ik ook het verkopen van nummer #1, #2 en nummer #3 posities. Ik krijg namelijk wekelijks mailtjes van bol.com verkopers die hun product op #1 willen hebben in deze beste-product lijstjes. In het verleden heb ik dat gedaan tegen een eenmalige betaling. Helaas is er veel “verloop” in bol.com shops die denken snel geld te kunnen verdienen met een eigen product. Verkopers stoppen snel en laten je niks meer weten waardoor je veel misloopt.

Wanneer bedrijven mij nu benaderen om op nummer #1, #2 of #3 te staan, betalen ze nu €127, €97 en €87 per maand voor die posities. Dit heb ik vormgegeven door een WooCommerce abonnement product waarbij de betaling automatisch gaat door SEPA betaling door middel van mollie. Factuur wordt ook automatisch gegenereerd in MoneyBird en klanten krijgen automatisch een mail hiervan.

Enige wat ik hiervoor moet doen is een rapportage maken van de posities in Google + de verkopen die ik maak voor de klant. Leuk om te zien dat mijn klanten gemiddeld €1200,00 omzetten en mij slechts €200,- of soms zelfs €600,- te betalen en blijven betalen. Hierdoor krijg ik dus een standaard bedrag op mijn rekening 1ste van de maand + de commissies wanneer iemand een sale maakt. Voor al mijn klanten is het een no-brainer om dit abonnement aan te houden en zorgt voor een hele belangrijke inkomsten stroom voor mijn affiliate websites.

Ik verkoop dus geen advertorials, maar ik verkoop prominente plaatsen op mijn website die ik positief kan argumenteren door ECHTE resultaten door de bol.com commissie rapportages, waardoor het voor mijn klanten een no-brainer wordt om mij te betalen.

Natuurlijk blijf ik wel kritisch naar wat ik promoot en of ik het product wel echt waardevol vond. Zo bood een bedrijf mij €500,- p/m om een andere partner van de nummer #1 positie weg te halen. Dit heb ik niet gedaan omdat het zaakje “Stonk”. Ik probeer dus wel eerlijk te zijn in hoe ik promoot. Anders wordt het product op lange termijn toch niet gekocht.

Zelf koop ik wel eens advertorials, maar dan is dat meer voor linkbuilding activiteiten voor mijn eigen sites.

Wat betreft affiliate shops wil ik even mijn allergie uitspreken 😂. Het feit dat je al aangeeft dat het erg moeilijk is om goed te ranken met een affiliate webshop met meer dan 1000 producten bewijst al dat dit niet de plek is waar ik wil zijn met mijn eigen sites. Ik richt mijn blogs/sites in met zoekintentie. Ik wil uitleggen wat ik van een product(groep) vind, wat mijn ervaringen zijn, hoe het werkt, etc. Daarnaast gebruik ik ook YouTube om zelf reviews te maken die de persoonlijkheid alleen maar een goede boost geven. De meeste producten die ik review ken ik van binnen en buiten en kan ik ECHt mijn eigen ervaring over delen. Zomaar een site in de lucht gooien met 10.000 producten heeft vroeger goed gewerkt, maar naar mijn mening wordt dit steeds lastiger.

Ben benieuwd wat jullie van mijn strategie en mening vinden 🌱

Dennis van de Ven heeft gereageerd op dit bericht.
Dennis van de Ven

Thanks voor je reactie en je strategie! Super interessant om te lezen!

Ik heb gebruik gemaakt van een spreadsheet + scriptje, op basis van het Text Davinci model. Ook getest met GPT, maar dat is nog niet handig in bulk te gebruiken vind ik. Met het script kan je +- 25 teksten genereren in enkele minuten. Dit moet dan nog wel herschreven worden en geoptimaliseerd (want de kwaliteit is niet altijd je-van-het, maar voor de basis is dit een mooie start!

Ik vind je strategie een hele goeie, vooral ook om de ‘constante’ stroom van inkomsten te genereren. Ik heb wel eens plekken 1 of 2 ‘verkocht’, maar dat was vaak een eenmalig bedrag. Een maandelijkse stroom is veel interessanter. Ik ga hier ook eens over nadenken!

En betreft de affiliate shops – Ik snap je allergie haha. Dit is ook niet wat ik momenteel doe. Voorbeeld van een ‘shop’ die ik bedoel, ik beste-barbecue.nl. Dit zijn +- 150 producten. Maar dan wel op basis van een goede structuur, goede content en goed uitgezochte producten. Geen bulk upload en maar hopen dat iets werkt haha.

Qua YouTube, doe je dit zelf? Ik heb wel een getest met Fiver, video laten maken met script etc, maar ik vind het nog niet heel mooi. En met je eigen gezicht erop is ook weer zo’n stap haha.

Ik ben overigens ook meer een marketeer die het leuk vind om te ‘testen’ met dit soort affiliate websites dan een hardcore affiliate guru. Daarom test ik ook soms dingen die juist niet helemaal kwalitatief zijn of ‘volgens de regels’, maar wel leuk om te zien wat het doet!

Je AI strategie klinkt voor mij als hocus pocus. Interessant voor de helden die meelezen, maar ik ga het bij mijn schrijver houden. Het feit dat AI in de laatste fase altijd geoptimaliseerd moet worden is voor mij een bewijs dat ik liever de volledige controle houdt over mijn content. Dat werkt voor nu meer dan goed en geen redenen om wijzigingen in te doen.

Wat betreft de maandelijkse pakketen wil ik je aangeven om langzaam te starten. Probeer het uit, ben niet te gretig in de prijs en bouw langzaam op. Beste advies wat ik je kan geven om te zorgen voor rapportages. Zodra je kan bewijzen dat jouw site meer sales oplevert is het, zoals ik eerder zei, een no-brainer voor je partners om te betalen. Tegenwoordig besteden mijn partners minder geld aan Google Ads, maar juist in dit soort posities.

Een affiliate shop met uitgekozen producten, goede SEO structuur kan inderdaad werken. Goed dat jij dit ook zo inziet. Helaas zie ik regelmatig nog steeds affiliate shop uit de grond schieten met 10k producten, waarbij mensen afvragen waar het resultaat blijft. Wat mij betreft is een goede affiliate shop een level hoger dan een blog. Snap dan ook dat jij als SEO specialist hier mee bezig bent.

YouTube doen we zelf inderdaad. We werken al meer dan 9 jaar aan een groot netwerk met leveranciers die nu met alle plezier producten opsturen om te testen. Ook zijn we specialist in de eigen niche, waardoor het voor concurrenten eigenlijk onmogelijk wordt om ons te “verslaan”. PASSION = PROFIT 😉. Hierbij heb ik een team samengesteld van schrijvers, maar ook een goede videograaf die passie heeft voor dezelfde niche. Deze betaal ik niet uurtje factuurtje maar een % van de winst. Dit kost tijd en vertrouwen. In het begin heb ik mijn team voor ±12 uur in de maand ruim €20,- betaald… nu ben ik hun hoofd opdrachtgever met een eerlijk aandeel van 15%. Het lijkt me, als ik erover nadenk, erg moeilijk om een YouTube kanaal te starten over een bepaald onderwerp en het reviewen van producten zonder dat je je eigen gezicht naar voren brengt. Dit is inderdaad spannend, maar onderscheid je wel van de competitie.

Wat bedoel je hiermee: “Ik ben overigens ook meer een marketeer die het leuk vind om te ‘testen’ met dit soort affiliate websites dan een hardcore affiliate guru. Daarom test ik ook soms dingen die juist niet helemaal kwalitatief zijn of ‘volgens de regels’, maar wel leuk om te zien wat het doet!

Heb je voorbeelden van dit soort tests?

Ben benieuwd!

Vraagje wat is bij jullie ongeveer het aantal bezoekers / aantal sales?

Bij mij is het nu ongeveer 100 bezoekers / 1 bol.com sale
En kliks 15 kliks / 1 Bol.com sale

Is dit bij jullie ongeveer het zelfde?

 

Groeten Oscar

Hoi Oscar,

Dit is heel afhankelijk van je niche, de prijzen van de producten die je promoot en op wat voor pagina’s jij je affiliate links plaatst.

Als je een niche promoot die vooral bestaat uit “impuls aankopen” of waar men minder informatie/overtuiging nodig heeft om tot aankoop over te gaan, dan zal je conversiepercentage doorgaans hoger liggen dan in een niche waar men goed nadenkt voordat de beurs getrokken wordt (minder emotioneel aangestuurde aankopen).

Verder maakt het ook verschil of je “low ticket” of “high ticket” producten promoot. Bij een hogere prijs ligt het conversiepercentage vaak lager.

Tenslotte speelt het een rol of je affiliate links plaatst in informatieve artikelen omdat daarvan het conversiepercentage doorgaans ook lager ligt, bijvoorbeeld door lagere relevantie/aansluiting van de producten op de informatie die je bied. Daarentegen hebben zogenoemde “moneypages” zoals productreviews of “beste X lijstjes” doorgaans hogere conversiepercentages.

Als ik kijk naar je cijfers (15 klikken naar bol.com = 1 sale), denk ik dat je een vrij goed/hoog conversiepercentage hebt. Op een reeds verkochte affiliate website van mij in de hondenniche behaalde ik één sale tussen de 5 en 15 kliks. Dit is een niche waar veel “emotioneel” gekocht wordt, producten meestal lage prijzen hebben (onder de 50-100 euro) en ik voornamelijk affiliate links plaatste op “moneypages”.

Hopelijk kun je hier iets mee 🙂