Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Vragen over inrichting van het thema

– actieve pagina in header niet te zien (streepje eronder bv.)
– ik kan de categorieën niet verbergen in de header
– ik kan de laatste datum aangepast niet laten zien in de header
– ik wil graag in de footer ook het DMCA logo kunnen plaatsen
– bij de auteur pagina wil ik ook graag de afbeelding zien + het stukje tekst van de auteur
– graag de links onderstrepen
– hoe stel ik de homepage in?
– hoe kan ik alle pagina’s in 1x omzetten naar een ander template?
– hoe kan ik deze pagina’s net zo stylen als de berichten
– kan ik alle settings in 1x kopieeren om van staging naar live te gaan?
– de FAQ heading is niet gelijk aan de andere headings qua styling

Hoi Patrick,

Bedankt voor je vragen over het thema. Zie hieronder mijn antwoorden per punt.

 • Dit is een goede suggestie. Het is inderdaad nog niet mogelijk om de actieve pagina in het header blok te stylen. Ik heb dit genoteerd in onze to-do, dit zal op korte termijn verschijnen.
 • Ik zie dat er inderdaad enkel berichtcategorieën staan in het header blok op je website. Ik raad je aan om dit artikel door te nemen: https://docs-thema.affiliateheld.nl/veelgestelde-vragen/hoe-maak-ik-een-hoofdmenu/. Hierin lees je hoe je het menu instelt voor het header blok. Daarmee zou het moeten lukken.
 • Het is helaas nog niet mogelijk om de laatst bijgewerkt datum te tonen. Ik heb dit wel direct opgeschreven in onze to-do dat hiervoor een functie komt. Zo kun je dan zelf kiezen of je de “plaatsingsdatum” of “laatst bijgewerkt datum” wilt gebruiken in bijv. het “berichtinformatie”-blok, maar ook in het “berichten”-blok.
 • In het footer blok kun je onder “instellingen” de “tekst” optie inschakelen. Hiermee verschijnt er een tekstveld in de “onderste balk” van de footer. Hierin kun je vervolgens via de toolbar een “inline afbeelding” toevoegen.


 • Alle links kun je onderstrepen door gebruik te maken van de “globale thema instellingen”, meer daarover lees je hier: https://docs-thema.affiliateheld.nl/algemeen/globale-styling-instellingen/. Je opent het menu van de globale styling instellingen en selecteert vervolgens het “link” element. Vervolgens kun je onder het paneel “tekst” alle links op je website onderstrepen.
 • De homepage instellen doe je door allereerst je template van de homepage in orde te maken. Dit is o.a. je header blok en footer blok. De template hiervoor heet “voorpagina”, dat is je homepagina template in de Site editor. Vervolgens bewerk je de pagina die je hebt ingesteld als je homepagina via de Gutenberg editor zoals je gewend bent (als je gebruik maakt van een tekst blok met dynamische content in je voorpagina-template, je kunt er ook voor kiezen om dit niet te doen en de volledige homepagina in te richten via de “voorpagina”-template, dit maakt in principe niet zoveel uit).
 • Voor breadcrumbs is er een apart blok te vinden namelijk “kruimelpad”.
 • Alle pagina’s vallen standaard terug op het “pagina”-template. Als je dus de template van alle pagina’s wilt veranderen, dien je de “pagina”-template aan te passen. Wil je individuele pagina’s een andere template toekennen, dan kun je op pagina-niveau een aparte template toewijzen aan pagina’s. Hoe je dat doet zie je hier: https://docs-thema.affiliateheld.nl/site-editor/templates/ (punt 4.2.1).
 • Je geeft aan dat je de template-inrichting van je “berichten”-template ook wilt gebruiken voor je “pagina”-template (in de Site editor). Je kunt simpelweg alle blokken kopieëren van het “berichten”-template naar je “pagina”-template om de styling over te nemen. Dit gebeurt op template niveau dus dit heeft dan ook direct invloed op al je pagina’s.
 • Met settings doel je waarschijnlijk op je ingerichte templates en bijv. globale styling instellingen? Dit is helaas nog niet mogelijk, maar wel iets wat nog op onze backlog staat.
 • Met de FAQ headers doel je waarschijnlijk op de koppen die bovenaan de FAQ module van onze Affiliate Held plugin wordt getoond? Ik zie dat je daarvoor inderdaad in de AH plugin een lettergrootte hebt ingesteld. Als je de heading gelijke styling wilt geven als de rest van je headings, dan dien je in de AH plugin geen lettergrootte in te stellen voor deze FAQ header zodat de FAQ header dezelfde lettergrootte krijgt als de rest van de headings in het thema.

Nogmaals bedankt voor je vragen en ook goede suggesties. We blijven het thema uiteraard verbeteren en zijn daarom blij met dit soort feedback. Hier kunnen we wat mee.

Laat gerust weten of je hiermee vooruit kunt.

 • ik kan de categorieën niet verbergen in de header :
  nee, dat bedoel ik niet. In de header afbeelding….

 

 • ik wil graag in de footer ook het DMCA logo kunnen plaatsen
  dit is geen afbeelding maar een stukje script/code
 • FAQ module
  Ik heb niets ingesteld daar
 • graag de links onderstrepen
  check, maar dan graag de headings niet 😉
 • Homepage
  Voor de homepage heb ik geen pagina, maar wel het template ingesteld, toch is deze niet zichtbaar

Hoi Patrick,

 • De categorieën verbergen is mogelijk door in het “berichtinformatie” blok de optie “verberg categorieën” te gebruiken onder het “instellingen” tabje.
 • Helaas is het niet mogelijk om scripts in te laden in de onderste balk van het footer blok (waar zich de copyright tekst bevind). Je kunt het script wel plaatsen in één van de widgets (kolommen) van je footer blok. Binnen een widget voeg je dan een “HTML”-element blok toe, hierin zet je vervolgens de gewenste code.
 • Correctie, ik zie dat inderdaad mijn suggestie er niks mee te maken hoeft te hebben. In de default styling van de plugin wordt er inderdaad een eigen font-size toegekend aan de kop van de FAQ module. Als je die wilt veranderen dien je gebruik te maken van de AH plugin instellingen of eventueel custom CSS gebruiken. Ik kan die default styling helaas niet weghalen omdat honderden helden het op deze manier gebruiken en bij verwijdering van de opmaak zoals font-size, bij al deze helden de opmaak onverwachts veranderd.
 • Aangezien de headings met een onderstreep ook links zijn, worden deze onderstreept. Als je dit niet wilt, dien je in de betreffende blokken waarin de headings een onderstreep globaal toegewezen krijgen, de headings de “niet onderstrepen” optie toe te kennen. Bijvoorbeeld in de “berichten” blok kun je instellen dat de berichttitels niet onderstreept worden, op die manier overschrijf je de globale instelling. Je kunt het ook andersom doen, globaal niet alle links onderstrepen en vervolgens enkel de individuele blokken waarin wel links onderstreept mogen worden, dit toepassen.
 • Als je de homepagina individueel wilt opmaken zoals een pagina, dien je via de standaard WordPress instellingen (instellingen > lezen) een homepagina toe te kennen. Vervolgens kun je de toegekende pagina zelf bewerken via de Gutenberg editor en de template “voorpagina” in de Site editor om je homepage in te richten naar wens. Als je namelijk kiest voor de optie “je laatste berichten” dan wordt er gebruik gemaakt van de “index” template, dat is wat bij jou nu het geval is. Zodra je een pagina als homepagina instelt, dan wordt er door het thema teruggevallen op de “voorpagina” template.

Laat gerust weten of je hiermee verder kunt.

In de default styling van de plugin wordt er inderdaad een eigen font-size toegekend aan de kop van de FAQ module. Als je die wilt veranderen dien je gebruik te maken van de AH plugin instellingen of eventueel custom CSS gebruiken.

 • Ik kan geen lettertype selecteren, alleen grootte en letterdikte…. Het zou fijn zijn als alles een beetje gelijk zou zijn qua instellingen tussen de plugins / thema.

Als je dit niet wilt, dien je in de betreffende blokken waarin de headings een onderstreep globaal toegewezen krijgen, de headings de “niet onderstrepen” optie toe te kennen.

 • Gedaan, maar geen verandering….

 

Is het mogelijk om de berichtenblokken zo uit te lijnen dat ze allemaal gelijk zijn?

 

Hoi Patrick,

 • De plugin heeft inderdaad beperktere opties dan het thema qua styling. Het zou inderdaad mooi zijn als we dit in de toekomst gelijk kunnen trekken.
 • In de nieuwste beta (1.0.5-beta4) heb ik dit styling probleem opgelost. Let wel op: ik heb op mijn lokale omgeving ook de plugin “Classified Listing” geïnstalleerd en die zorgt voor een hoop extra styling (front-end en back-end) waarbij op sommige plekken de styling van het thema wordt overschreven. Ik zie bijvoorbeeld dat in de back-end dat “Classified Listing” alle links standaard “text-decoration:none” geeft waardoor je in de back-end sowieso een incorrecte weergave krijgt van het onderstrepen van links. Helaas hebben we geen invloed op styling ingevoegd door externe plugins, iets om rekening mee te houden. Hoe dan ook, in de front-end werkt het met deze nieuwe beta naar behoren, zelfs als je de “Classified Listing” plugin gebruikt. En als je de plugin “Classified Listing” niet gebruikt, dan werkt het in de back-end ook zoals het zou moeten.

 • Dit is helaas op dit moment niet mogelijk. Ik noteer het in onze backlog om te kijken of we hiervoor in de toekomst een optie kunnen maken.

ok …

In deze zou ik het inderdaad ook heel fijn vinden, aangezien ik alle blogs op de homepagina wil laten zien, dat een aangepast blog ook weer vooraan komt te staan. Deze zou dan weer wat meer aandacht mogen krijgen als er iets ge update is. Nu komt alleen het nieuwste blog bovenaan.

Hoi Nunzio,

Goede suggestie!

In de volgende update van het thema (die binnenkort uitkomt), is de functie toegevoegd.

””

Jari Dohmen en Nunzio hebben gereageerd op dit bericht.
Jari DohmenNunzio