Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Een digital nomad worden

Mijn website ben ik begonnen omdat het mijn doel is een digital nomad te worden. Niemand post in dit gedeelte van het forum dus ik zal eens het eerste bericht schrijven.

Mijn doel met mijn website is €2000 euro per maand te verdien zodat ik Azië kan rond reizen met mijn laptop. Ik ben er nog lang niet ik ben vrij nieuw in affiliate marketing. Nu ben ik ongeveer 3 maanden bezig en heb ik ongeveer €50 euro verdient in totaal. Maar ik zit in een stijgende lijn elke week is beter als de vorige. 

Nu mijn vraag is, wat zijn jullie ervaringen met een digital nomad te worden? Hoeveel geven jullie per maand uit? Is €2000 euro genoeg om permanent rond te reizen in Azië? 

En als je nog iets anders leuk te vertellen hebt over een digital nomad te zijn post het hieronder.

Jari Dohmen en Gijs hebben gereageerd op dit bericht.
Jari DohmenGijs

Hi Antoon, 

Mooi doel heb je gesteld! Heb je een specifieke datum waneer je dit doel wil bereiken? 

Zelf ben ik anderhalf jaar geleden begonnen en mijn ervaring to zover is erg positief. Het feit dat ik zelf kan bepalen wat ik doe en hoe ik mijn tijd indeel, is voor mij erg belangrijk. Ik zal dan ook nooit meer voor een baas werken. 

Hoe mooi die vrijheid ook klink, je moet er wel mee om kunnen gaan. Zelf vind ik het best lastig om soms motivatie te vinden om aan de slag te gaan of een ritme creëren. (meer in mijn eigen topic (die ik zal aanmaken))

@jari kan je het beste vertellen hoeveel geld je in Azië nodig hebt. Zelf reis ik door Europa in een camper, de kosten hiervan liggen tussen de €1000 en €1500 (in zuid Europa(2pers&hond)).

Gijs

Antoon heeft gereageerd op dit bericht.
Antoon

Hoi @gijs

Leuk dat je het gemaakt hebt om rond te reizen en onafhankelijk te zijn.

Een ritme creëren is inderdaad lastig. Wat voor mij goed werkt is dat ik elke dag iets aan mijn website wil doen. En wat ik merk is dat er aan beginnen het moeilijkste is. Maar zonder dat ik het eigenlijk door heb zit ik dan 4 uur aan een stuk te werken.

Mijn doel is om tegen het einde van het jaar €2000 euro per maand te verdienen zodat ik volgende winter kan gaan reizen. 

Hoi mannen!

Om te beginnen erg leuk om te zien dat in dit community topic activiteit is en dat er doelen worden gesteld. Ik zal binnenkort ook maar eens een post maken over mijn ±5 maanden ervaringen tot nu toe.

Mijn ervaringen met reizen in Azië zijn heel simpel en ik denk echt dat je met €2000,00 per maand makkelijk kan leven. Echt heel makkelijk! Mijn ervaringen (en ook uitgavepatroon) vind je in dit blog: https://affiliateheld.nl/blog/digital-nomad/. Ook heb ik hierin wat belangrijke tips gedeeld over simkaarten, tools die je nodig hebt, etc. Ik denk dat je daar veel antwoorden terug kan vinden. Als je vragen hebt over dat blog wil ik je ook vragen om onder dat blog een reactie te plaatsen. Zo kunnen andere digital nomads die via dat blog bij ons terecht komen ook meelezen met je vragen 😊. De rest bespreken wel lekker in dit topic.

Wat betreft de €2000,00… dat is dus zeker genoeg, alleen wil ik je er wel op attenderen dat daar nóg inkomstenbelasting overheen gaat. Als je voor een baas werkt wordt dit voor je gedaan. Als je gaat reizen en geld verdient on-the-go ben je zelf verantwoordelijk om hier wat centjes voor achter de hand te houden. Als je de volledige 2k opneemt naar privé en uitgeeft aan Azië kan je nog eens een flinke blauwe brief krijgen… Met mijn eigen sites heb ik gemerkt dat je rond de 2k heel snel kan groeien naar de 4 en de 6. Daarna is the sky the limit. Kwestie van durven te investeren in je affiliate website om ervoor te zorgen dat je meer dan genoeg op reis meeneemt. Uiteraard ook slim om een kleine buffer op te bouwen. 

Ga je naar Azië? Dan wil je zeker leren duiken en dat kost natuurlijk ook wat centjes. 

Verder heb ik geen moeite om te beginnen met werk. Ik werk nu uiteraard zoveel mogelijk voor Affiliate Held en zijn we bezig met mooie plannen. Wat ik wel merk is dat een planning echt noodzakelijk als je meerdere projecten onder beheer hebt. Aan mijn affiliate websites tijd besteden blijft een must om te kunnen blijven reizen en zal ik dus ±4 uur per week moeten besteden. Niet altijd leuk om op de hotelkamer te blijven als mijn vriendin iets leuks gaat doen of een biertje gaat drinken met mensen die we ontmoet hebben, maar soms is het grotere doel (onze toekomst) belangrijker en moet je keuzes maken.

Daarnaast is het denk ik heel belangrijk om te accepteren dat je een andere reis hebt dan andere en soms gewoon meer te besteden hebt als je geld verdient terwijl je reist. Je gaat extreem veel budget reizigers tegen komen. Mensen sparen veel en gaan bijvoorbeeld voor 3 maanden op reis met het gevolg dat ze veel te veel bezig zijn met geld uitgeven. Soms gaat dat over lijken… Om de impact van mijn ervaring hierover met je te delen ga ik mijn (ongecensureerde) verhaal met je delen…

Met alle respect ben ik geen budget reiziger en heb ik de vrijheid om wat vaker een duurder hotel te nemen om mijn lichaam naar een lange reis op te laden. Ook lekker eten houden we van en dat kost ook vaker meer geld als je dat vaak doet in betere restaurants en zijn we zeker niet van plan om minder vette excursies te doen. Nogmaals budget reizen is prima, maar er zijn grenzen.

Er is een midset switch bij mij gekomen toen ik in Laos in een TukTuk zal met allemaal backpackers. We zaten met 9 man in de TukTuk en moesten per persoon 50.000 Laos Kip betalen. Dat is ±€2,72 voor een 10 minuten ritje. Extreem weinig, maar om een vergelijking te maken… we kwamen net uit een bus waar we 4 uur in hadden gezeten en betaalde toen 70.000 Laos Kip per persoon. Kortom: qua verhoudingen was dit inderdaad enorm scheef…, maar zo werkt het gewoon (vraag en aanbod). We waren namelijk afgezet op een 45 minuten loopafstand van de grote stad (waar iedereen naartoe moest). Toen we in de TukTuk zaten zei opeens een Franse gast…”hey we zijn met 9 man… nu verdiend deze chauffeur meer dan normaal, laten we hier iets van zeggen”…

Zo gezegd zo gedaan. 7 man (exclusief mijn vriendin en ik) waren 45 minuten lang een probleem aan het maken dat ze 50.000 kip te veel vonden. Boos wordend op mij dat ik niet mee wilde doen met het onderhandel spektakel… Geen leuk moment maar ik was echt boos. Ik heb zelfs gezegd als jullie 7 geen €0,55 cent extra overhebben om deze TukTuk chauffeur in zijn waarde te laten koop dan alsjeblieft een one-way ticket naar je eigen land en ga weer beginnen aan je suffe studie of je 9-5 job bij een baas… Het ging er echt vervelend aan toe en omdat er slechts één TukTuk chauffeur over was wilde uiteindelijk toch iedereen mee…, waardoor de onderhandelingen gewoon verder gingen…

Het resultaat: 10.000 kip (€0.55 cent) minder hoeven te betalen, een verdrietige chauffeur en een sfeer om te snijden. Deze 45 minuten zijn zoveel waardevoller als je honger hebt, net uit een veel te kleine bus komt waar je 4 uur in hebt gezeten, nog een hotel moet zoeken en het al bijna 20:00 ‘s avonds is. Om het goed te maken stelde de leider van de onderhandeling voor om een biertje te drinken met ons…

Misschien arrogant om te zeggen, maar het heeft mij veel opgeleverd om soms bewust keuzes te maken wie ik wel nog wil ontmoeten en wie niet. Afdingen doe ik niet graag en zeker niet voor €0,55 cent. 

Om een lang verhaal kort te maken: vergroot je cirkel met mensen met dezelfde mindset. Als je biertjes gaat drinken en vrienden gaat worden met mensen die €0,55 cent bezuinigen dan zal je het zelf ook financieel moeilijk krijgen.

“You Are The Avarage Of The Five People You Hang Out The Most With”.

Succes!

Dennis van de Ven en Antoon hebben gereageerd op dit bericht.
Dennis van de VenAntoon

Hoi @jari,

Dat wat je zegt over de budget reiziger ben ik het helemaal mee eens. Het is niet erg om geld te proberen te besparen waar mogelijk is maar om moeilijk te gaan doen over 50 cent kan ik ook echt niet tegen.

Vorige zomer ben ik 2 maanden in Indonesia geweest en ik kwam daar ook van die mensen tegen. En ik had daar ook echt een hekel aan. Vooral omdat die mensen zijn gewoon best wel arm in vergelijking met ons. En dan moeilijk doen om absoluut kleine bedragen is echt belachelijk.

Doordat ik in Indonesia ben geweest wil ik echt een digital nomad worden. Best wel frustrerend wat ik heb niet veel geduld en ik zou het liefst morgen op een vliegtuig stappen. Maar ik moet gewoon volhouden met mijn website en dan kom ik er wel. Ik merk nu in januari dat ik veel meer bezoekers krijg maar dat ik amper iets verkoop maar dat zal wel komen omdat het januari is. 

In Indonesia heb ik leren duiken, ik heb mijn open water en advanced daar gedaald. Dit had ik ook nodig omdat ik vrijwilligers werk deed. Wij deden koraal reef onderhouden en waren bezig met bio rock. Ik wil heel erg graag weer gaan duiken. 

Is mijn doel realistisch om €2000 euro per maand te verdienen in 12 maanden?

 

Hoi @antoon125,

Laten we niet veel meer woorden vuil maken aan budget reizigers. Die zijn er nou eenmaal en die heeft de wereld eenmaal nodig. Niet iedereen kan dezelfde mindset en doelen hebben. Dat zou een rotzooi worden 😜.

Ik denk dat je je moet afvragen wat het kost om in Nederland te wonen vs. in Indonesië te wonen. Voor mij was het goed om zo snel mogelijk op het vliegtuig te stappen. Leven in Azië is zoooooveel goedkoper. Je zou bij wijze van spreken ook gewoon alleen maar kunnen werken, eten en slapen. Weinig extra activiteiten doen en gewoon gaan wonen in Indonesië. Leven is goedkoper waardoor je wellicht wat meer kan investeren in je website.

Echt heel gaaf dat je het koraal hebt mogen onderhouden. Lijkt me zo gaaf en mindful. Waar heb je dat mogen doen?

Of je doel realistisch is kan ik geen concreet antwoord op geven. Dat hangt echt puur af van wat je niche is, wat de potentie is, welke producten je promoot, maar hoeveel je bereid bent te investeren in je website. Er zijn namelijk opties om nog sneller te groeien (linkbuilding en een tekstenschrijver).

Misschien kan je wat delen over je niche (je domeinnaam, etc.) en dan doe ik een korte screening voor je!