Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Categorieën op homepage

Pagina 1 van 2Volgende

Hoi,

geen idee of dit bij het juiste onderwerp staat, maar een vraagje. Ik probeer dus iets te maken zoals Jari op zijn website heeft. Dat je op de homepage de categorieen hebt met een afbeelding, knop en verder kunt klikken en dan dus die silo structuur krijgt.

Nou weet ik dat je dit kunt doen door kolommen enzo te maken en dan gewoon een afbeelding in te voegen met een knop en link etc, echter was ik benieuwd of dit de manier is waarop dit meestal gedaan wordt? Of is hier een bepaalde manier voor? Ben een beetje bang dat als ik zoveel afbeeldingen invoeg de homepage hiervan sloom wordt.

 

Thanks alvast!

Jari Dohmen heeft gereageerd op dit bericht.
Jari Dohmen

Hoi Emm,

Wat leuk dat je de stijl van mijn site wilt gebruiken. Zelf denk ik erg sterk aangezien je met de juiste permalink structuur + een mooie categorie overzicht een duidelijk georganiseerde site krijgt. Mijn site maakt gebruik van het enige échte Affiliate Held thema. We zitten momenteel volop in de testfase en het thema is nu nog niet te koop, maar daar gaat dus wel verandering in komen. Kortom: het gebruik van ons thema is dus wel een manier om dit ook zo te krijgen. We hebben een specifiek blok gemaakt die alle categorieën met afbeeldingen en beschrijving kan laten zien. Werkt best wel soepel. Komt geen coderen bij kijken.

Natuurlijk werkt ieder thema anders en is een veelgebruikte manier inderdaad werken met afbeeldingen i.c.m. tekst hoe jij het hierboven verteld. Zo doe ik dat ook op een andere affiliate website die nog niet in is gericht met het Affiliate Held thema. Mag ik weten welk thema je gebruikt? Misschien kan ik dan eens met je meedenken.

Zelf denk ik niet dat het je website veel slomer maakt als je afbeeldingen gebruikt. Denk als je correcte afbeeldingen (met juiste Kb’s, etc.) gebruikt i.c.m. een goede plugin die afbeeldingen minimaliseert je al een heel eind komt. Enige manier hoe je hier achter kan komen is testen. Doe eerst eens een GTmetrix.com website snelheid test, vervolgens ontwikkel je de homepage hoe je het gedacht had te maken en dan doe je een her-test van GTmetrix. Op deze manier kun je je gedachten hard maken en je keuzes baseren op feiten.

Hoop dat dit zo meer inzichten geeft en als je nog vragen hebt hoor ik het natuurlijk graag!

Emm heeft gereageerd op dit bericht.
Emm

Heyhoi,

Ja precies! Ik heb nu gewoon blogberichten als homepage, maar dat is niet ideaal natuurlijk. Vind jouw site er ook erg mooi uitzien, heel netjes en niet te druk.

Oh wat grappig, ik heb namelijk nog gezocht op jullie thema maar ik kon hem nergens vinden haha. Dat is wel nice! Dat heb ik tot nu toe bij geen thema gevonden namelijk.

Ah oke, dan moet ik het toch maar eens op die manier gaan proberen. Ik gebruik niet één thema, ik was eigenlijk aan het uitproberen met verschillende om het op een goede manier te krijgen. Heb vooral gekeken naar Astra en Blocksy nu.

Ah dus in de zin van niet te grote file sizes? Plugin gebruik ik hier idd al wel voor. Top, dan ga ik dat gewoon eens proberen op die manier. Dankjewel, hier heb ik zeker wat aan!

Bedankt voor het compliment, ik ben zelf ook tevreden met mijn site! Het Affiliate Held thema zal niet meer al te lang op zich laten wachten. Maar uiteraard kunnen we niks beloven wanneer we het lanceren. We willen namelijk alles zorgvuldig testen en moeten ook nog een goede handleiding schrijven.

Graag wil ik je adviseren om op een gegeven moment wel een keuze te maken in je thema. Je wilt namelijk niet steeds bezig zijn met het veranderen van de huisstijl van je site. Wat mij echt geholpen heeft tot een next-level affiliate inkomen is focussen op content optimalisatie en linkbuilding. De homepagina heb ik juist weinig tijd aan besteed.

Astra en Blocksy ken ik inderdaad en zou het mee moeten lukken, maar uiteraard vinden we het ook tof als je eens met ons thema aan de slag gaat. Ik bedoelde inderdaad de file sizes. Welke plugin gebruik je daarvoor? Laat zeker wat van je horen als je nog een vraag hebt!

Yes, echt supertof! En aaah gaaf zeg. En dat is wel fijn zo’n handleiding inderdaad, want ik merk zelf dat ik altijd ontzettend veel moet zoeken om hetgeen te vinden wat ik zoek.

 

Nee dat is inderdaad ook zo. Ik had nu weer een probleem met dat het Blocksy theme niet responsive is op mobiel, heel vreemd. Het zijn ook echt maar een paar pagina’s… Snap er niks van, want sommige doen het dan weer wel. (letterlijk al de CSS is weg uit die posts, dus dat ziet er natuurlijk super sketchy en spammy uit..)

Ja dat is ook zo, content en linkbuilding zijn minstens (of nog meer) belangrijk idd! Even offtopic, maar mag ik vragen hoe je linkbuilding hebt aangepakt? Ik vind dat zelf nog wel het lastigste aspect.

Dan ga ik het gewoon bij een van die houden! Zou jij er nog een aan kunnen raden van de twee of zijn ze beide prima? En ja, ik ben ontzettend benieuwd, wat ik vooral zoek is gewoon iets wat makkelijk op te zetten is zonder heel veel handmatig werk, want daar ben ik nu vaak enorm lang bezig. Zou wel top zijn als zoiets gewoon zonder al te veel moeite kan met jullie thema. (gewoon zo’n soort design als de jouwe dus haha) Wordt het een eenmalige aankoop of wordt het een thema dat je per jaar koopt?

Ah oke, dat zit denk ik wel goed, ik gebruik ShortPixel! Al doet mijn Litespeed plugin ook al het een en ander aan image optimization geloof ik.

Thank you!

Hey @emm,

Qua responsiveness begrijp ik je helemaal. Dat is vaak stoeien, dus ik begrijp je “sores”.

Linkbuilding is wat mij betreft gewoon echt “self taught” i.c.m. met uitbesteed werk. Door blogs op internet te lezen kom je er al snel achter wat een “anker (anchor) tekst” is. Dit is letterlijk het keyword waar je op wilt ranken. Als je een of meerdere backlinks koopt moet je er dus voor zorgen dat je weet op welke keywords je wilt ranken. Aan de persoon waar je je backlink koopt moet je dus altijd uitleggen op welke anker tekst/zoekwoord je gevonden wilt worden en uiteraard naar welk blog er dan gelinkt moet worden.

Daarnaast heb ik veel geleerd van de LinkedIn post die ik zelf geplaatst heb: https://www.linkedin.com/posts/jaridohmen_affiliatemarketing-linkbuilding-seo-activity-6945737347728617473-7ybR?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Door deze post ben ik in contact gekomen met experts en heb ik ook mijn huidige linkbuilders leren kennen. Check vooral eens de comments. Wellicht leer je er iets van!

Mijn advies: keep it stupid and simple (KISS). Zelf verdiepen hoe het werkt (qua techniek) en dan vooral uitbesteden aan een partij waar jij je goed bij voelt. Door aangeleverde rapportages die je zult krijgen van het linkbuilding bedrijf zul je ook weer je eigen resultaten kunnen analyseren en daar leer je van! Ook kan je je resultaten natuurlijk delen in deze community. Het lijkt me gaaf om daar ook wat meer in deze community over te kunnen sparren.

Zelf adviseer ik helaas geen thema’s wat ik zelf nooit getest heb. Je zal hier zelf wat meer onderzoek naar moeten doen. Enige wat ik weet dat Astra “iets” bekender is. Natuurlijk kan ik wel vertellen dat het Affiliate Held thema responsive is voor ieder device, het is gebouwd voor snelheid en performance en je kan er natuurlijk ook eenzelfde soort design van maken als mijn site. In eerste instantie wordt het een eenmalige aankoop waar je dus jaren lang plezier van hebt. Wellicht gaan we ooit over op jaarlijkse pakketten, maar als je het lifetime koopt dan blijft het dus ook altijd lifetime!

Shortpixel is inderdaad een goede plugin. Die heb ik ook wel eens gebruikt. Zelf ben ik wat meer fan van Imagify, omdat dat de software is die gemaakt is door WP Rocket. WP rocket is mijn caching plugin en hierdoor weet ik gewoon 100% zeker dat ze twee compatible zijn met elkaar en minder kans is op een plugin conflict.

Tot slot wil ik je het advies geven om deze podcast eens te luisteren: https://open.spotify.com/episode/1CwPb625sVCSlAF9C3WjyQ?si=ddd37c287fca457c. In deze podcast gaan ze in op een aantal veelgemaakte fouten als affiliate marketeer. Ik zeg absoluut niet dat je fouten aan het maken bent, maar ik wil je wel inspireren om te weten waarop je je moet focussen.

Op ongeveer de helft van de podcast hoor je dat het gaat over “perfectionistische mindset”. We zijn met z’n allen vaak geneigd om veel te investeren in het design van onze website en iedere knop, kleur en logo moet perfect. Maar het geheim (ook wat ik gemerkt heb) is wederom KISS.

Toen Dennis en ik gestart zijn met het testen van het Affiliate Held thema (op mijn website) is het design van mijn website in het begin wat achteruit gegaan, aangezien we natuurlijk nog niet helemaal klaar waren met het testen en het ontwikkelen van iedere functie. Maar wat ik nu (nogsteeds) merk is dat de performance gewoon omhoog gaat. De website is sneller en elke maand groeit mijn website in inkomen. Kortom: als je website nu werkt zoals hij werkt, wil ik je vooral uitdagen om de focussen op content creatie. Uiteraard ben je altijd welkom om (tegen de tijd dat ons thema openbaar is) deze aan te schaffen en net iets meer te werken aan de performance van je website.

Hoop dat je hier wat aan hebt en hoop ook dat ik je vragen heb kunnen beantwoorden. Hoor graag van je!

Nunzio heeft gereageerd op dit bericht.
Nunzio

Misschien een simpele vraag betreffende dit onderwerp, maar kom er maar niet achter. Ik ben nu bezig met categoriseren van mijn berichten en wilde ook, zoals Jari, mijn berichten/blogs vanuit iedere knop van het menu (bijv. Eten – Natuur – maken. Misschien ligt het recht voor mijn neus, maar 🙁

Ik heb een aantal Youtube filmpjes gevolgd van WordPress, maar daar gaan ze steeds van een menuknop uit (bijvoorbeeld Blogs). Ik zou dat inderdaad ook graag, net als Jari dat heeft, de categorieën blogs verschijnen op moment dat je op een van de menuknoppen drukt de relevante blogs te voorschijn komen.

Hoi Nunzio,

Het is helaas niet mogelijk om je hoofdmenu te “automatiseren” zodat er de meest relevante blogs te voorschijn komen. Dit is geen functionaliteit binnen WordPress.

Op Jari zijn website heeft hij zijn hoofdmenu handmatig ingericht, door de betreffende pagina’s zelf toe te voegen. Hierbij houdt hij rekening met wat zijn “top” pagina’s zijn en die hem het meeste opleveren, maar ook voor de bezoeker het meest relevant zijn.

Ik denk dat het juist heel sterk is dit handmatig in beheer te hebben aangezien je hoofdmenu een essentieel onderdeel is van je website.

Hoi Dennis,

mss begrijp je me verkeerd, maar bedoel niet alles vanuit het hoofdmenu.

Die menuknoppen kunnen niet specifiek een categorie naar voren halen? Ja sorry, ben programmeren met PLC’s en HMI’s gewend, waarbij ik met knoppen de relevante paginas naar voren kan halen.

Ik moet nog erg wennen aan de structuur binnen WordPress

Net zoals dat je pagina’s en berichten in je menu kunt zetten, kun je inderdaad ook categorieën in je menu zetten.

Nunzio heeft gereageerd op dit bericht.
Nunzio
Pagina 1 van 2Volgende