Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Beste zoekmachine

Ik word overspoeld met suggesties voor zoekmachines, de een zegt die moet je nemen de ander die weer. Ik hoor best van veel, die Ubersuggest een goede vinden. Ik heb hem af en toe gratis geprobeerd, maar ben je net lekker bezig, zijn je gratis zoekwoorden zoeken weer op.

Wat zouden jullie aanraden voor een beginner, abonnement op Ubersuggest of wat anders? Is het het waard? Ik geloof 35 euro in de maand? Of toch de gratis tools blijven gebruiken? Ik vond Ubersuggest best fijn.

Ik hoop een discussie te triggeren 😏

Je bedoelt keyword research tools etc? Ubersuggest is niet slecht, maar Patel is vooral een briljante marketeer en kan zijn producten goed verkopen.

Belangrijk om te weten bij al die tools is dat hun data niet officieel van Google komt en ze er dus hun eigen interpretatie aan geven. Ahrefs, semrush, majestic, … hebben elk hun eigen “waarheid” wanneer het aankomt op volumes en concurrentie. Veelal wijkt dit sterk af van de realiteit.

Natuurlijk ben ik al bijna 20 jaar actief in de wondere wereld van websites en heb de hele evolutie meegemaakt, dus ik laat me leiden door ervaring. Voor iemand die nieuw is, kunnen die tools meerwaarde bieden maar staar je er niet blind op want gezond verstand haalt het altijd.

Wanneer je iets schrijft en je denkt “waar gaat dit eigenlijk over, wie zou dit ooit zoeken?” dan ben je fout bezig. Wanneer je denkt “dit had ik zelf wel willen weten en ik maak het zo compleet mogelijk” dan ga je los naar nr 1.

De inspiratie voor de onderwerpen kan je ook gratis halen via bv (Patel alweer…) https://answerthepublic.com/

Zelfs chatGPT kan je gratis een aantal ideeën geven, mits je de juiste prompts gebruikt.

En als laatste: beste gratis keyword tool is simpelweg Google Adwords Keyword tool: https://ads.google.com/home/tools/keyword-planner

 

Dennis van de Ven en Nunzio hebben gereageerd op dit bericht.
Dennis van de VenNunzio

Mijn fan Yannick, daar kan ik wat mee.

Ik wil vooral ook wat tools als geheugensteuntje, vandaar uit wil ik mijn content schrijven. Ik heb genoeg kennis van mijn niche, maar er zijn zoveel dingen waar ik net niet aan denk en als zo’n tool me er op attent kan maken, kan ik er een mooi verhaal van maken. Zoals zoeken naar longtail woorden. Lijkt me harstikke interessant.

Zelf maak ik veelvuldig gebruik van Ubersuggest. Niet omdat dit de beste zoekwoordonderzoek-tool is, maar omdat ik voor de betaalde upgrade gebruik heb gemaakt van de lifetime deal en de tool mij de benodigde inschattingen geeft.

Ik ga er inderdaad niet vanuit dat deze data 100% correct is (zoals @skoepken goed aangeeft), maar het geeft wel handvaten om het nodigde zoekwoordonderzoek te doen. Dat is voor mij afgelopen jaren voldoende geweest om mooie resultaten te behalen in de zoekresultaten.

Vergeet overigens niet dat je ook Google zelf als inspiratiebron kunt gebruiken. Zo doet Google bijvoorbeeld suggesties als je iets intypt in de zoekbalk. Helaas geen zoekvolumes, maar je kunt er wel goed inspiratie uit op doen.

Ook toont Google tegenwoordig vaker de “mensen vragen ook” sectie in de zoekresultaten. Ook dit kan heel waardevol zijn voor inspiratie.

Nunzio heeft gereageerd op dit bericht.
Nunzio

Ja die manier ken ik via Google, die pas ik ook al toe.

Maar ik denk dat Ubersuggest me beter kan helpen. Als het mij goed helpt voor die 29 euro per maand, vind ik het waard. En nogmaals, puur om mij te ondersteunen zoals Dennis ook al zegt.

@Dennis: wat bedoel jij met de betaalde upgrade? Ik zie er 3 variaties van abonnementen, ik dacht aan die met de kleine ondernemer van 29 euro per maand.

Je hebt ook nog SE ranking die zeggen nog iets meer voor je kunnen doen als een standaard SEO. Daar is het 31,20 per maand.

Dus ja, zoveel keus 🙂

 

Ik heb gekozen voor een lifetime upgrade. Je dient dan even de schakelaar om te zetten boven de prijstabellen om die prijzen te kunnen bekijken.

Ik heb hiervoor gekozen omdat ik weet dat ik deze tool nog jaren zal gebruiken, dus het was voor mij een no-brainer om te kiezen voor lifetime.

””

Maar je kunt gerust ook eens een maandje proberen, en als dat bevalt kun je altijd nog upgraden naar een lifetime account.

Nunzio heeft gereageerd op dit bericht.
Nunzio

Ah ja die functie had ik ook gezien. Oke dat is wat je bedoelt. Is dit een grote meerwaarde?

Het betekent dus dat je geen kosten meer hebt en altijd kunt gebruiken voor 290 euro, als ik het zo lees? Niet slecht toch.

Tussen het maandelijks of lifetime pakket zit geen verschil qua functionaliteiten. Lifetime betekent inderdaad een eenmalige betaling en dan kun je het voor altijd gebruiken, zonder toekomstige extra kosten.

Het is puur een financiële keuze, die kun je uiteraard het beste zelf maken 😉

Nunzio heeft gereageerd op dit bericht.
Nunzio

@Dennis wist niet dat je ook een lifetime deal had, ook maar eens overwegen.. Welk pakket heb jij genomen en heb je daar genoeg aan? Ik twijfel namelijk of ik de eerste of tweede moet kopen.

Hoi Wouter,

Er is inderdaad een lifetime optie voor Ubersuggest. Zelf heb ik het “bedrijven” pakket met 2 tot 7 websites. Persoonlijk heb ik daar zelf genoeg aan.

Het ligt eraan of je meerdere sites hebt en of nog sites in de toekomst wilt starten. Maar het pakket voor meerdere sites is vooral handig als je ook je posities in de zoekmachines wilt bijhouden, anders kun je namelijk niet van meer dan 1 website je zoekwoorden tracken.

Als je het prima vind om van 1 site je zoekwoorden bij te houden, dan kun je ook prima uit de voeten met het “persoonlijk” pakket. Daar kun je ook voldoende zoekwoordenonderzoek mee doen (150 zoekopdrachten per dag).