Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Bestaande domein naam of nieuwe registreren?

Hallo @jari @dennis

In de cursus wordt er verteld om een nieuw domein naam te registreren.

Nu lees ik in diverse blogs dat het beter is om een bestaande domein over te kopen zodat dit makkelijker opgepakt wordt in google…

 

Groetjes

Ha Devin,

Er is voor beiden wel wat te zeggen:

Nieuwe Domeinnaam

Kies je hiervoor dan moet je inderdaad van nul af aan beginnen, je moet je reputatie zelf gaan opbouwen.Wel kun je vooropgesteld dat de domeinnaam nog vrij is heel goed zelf je domeinnaam kiezen wat een voordeel zou kunnen zijn.
Bestaande Domeinnaam

In dit geval neem je wel de bestaande reputatie van de website over, dat kan een voordeel zijn, maar ook een nadeel als deze slecht is en bij verschillende programma’s mogelijk geblocked wordt omdat hier spam of anderszins is gebruikt. Je zou dan eerst goed onderzoek moeten doen of de bestaande domeinnaam op meerdere fronten niet alleen SEO een goede reputatie heeft.

Hoop dat je hier wat mee kunt.

Hoi @erwin_lemmers

Bedankt voor je reactie.

En hoe, waar en welke fronten kan je dit controleren?

Als ik in google zoek naar : “hoe kan ik zien of een website betrouwbaar is” kwam ik onderstaand artikelen al tegen, hierin staan enkele websites genoemd die je zou kunnen raadplegen. En zo zijn er nog meer die je een idee geven of een website (Domeinnaam) veilig is.

https://www.vraaghetdepolitie.nl/misdaad-en-geweld/hoe-weet-je-of-je-bij-een-betrouwbare-webshop-koopt.html

https://www.fraudehelpdesk.nl/check/

https://www.kpn.com/beleef/blog/controleren-of-een-webshop-betrouwbaar-is.htm

https://www.sidn.nl/nieuws-en-blogs/10-tips-om-nepwebwinkels-te-herkennen

https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/consument/met-1-druk-op-de-knop-controleren-of-een-website-betrouwbaar-is-het-kan/

devin heeft gereageerd op dit bericht.
devin

Hi @Devin,

Bedankt voor je vraag en goed dat je je in deze materie verdiept!

Het registreren van een nieuw domein biedt inderdaad een kans om beter en/of eerder geïndexeerd te worden in zoekmachines. Toch is het belangrijk om bewust te zijn van de complexiteiten en risico’s bij het aankopen van een verlopen domeinnaam.

Zoals @erwin_lemmers terecht opmerkt, is het voor een beginnende affiliate marketeer vaak lastig om de echte waarde van een verlopen domein in te schatten. Naast de mogelijkheid dat zo’n domein een geschiedenis heeft van spam of scam, moet je ook letten op de aard en kwaliteit van de ‘referred domains’ en ‘backlinks’. Domeinen met een negatieve historie kunnen niet alleen leiden tot IP-blokkades, maar ook de reputatie van je website aantasten.

Het verkrijgen van een verlopen domeinnaam gaat vaak via veilingen of marktplaatsen zoals SiteDeals.nl, wat beide zijn eigen risico’s en kosten met zich meebrengt. De kans dat je als beginner overbetaalt voor een waardeloos domein is niet onaanzienlijk. Ook de overdracht van een domeinnaam, die vaak via een verhuiscode gaat, kan risico’s op oplichting met zich meebrengen.

In onze cursus ‘Affiliate Marketing 101’, gericht op beginnende marketeers, hebben we daarom bewust gekozen om het onderwerp van verlopen domeinnamen niet op te nemen. Voor starters in de markt is het risico te hoog om direct betrokken te raken bij de handel in domeinen, waar ervaren ‘brokers’ en de kans op foutieve keuzes en oplichting een reëel gevaar vormen. Domein handelaren (brokers) maken, helaas maar al te graag gebruik van de onwetendheid van een beginnende online ondernemer…

Dat gezegd hebbende, staan we altijd klaar om je te ondersteunen in je leerproces. Voel je vrij om vragen te stellen in de community over dit onderwerp of andere aspecten van affiliate marketing. Onthoud wel: voorzichtigheid en gedegen onderzoek zijn essentieel, vooral als het gaat om verlopen domeinnamen!

Hoop dat dit helpt en ik ben er voor alle verdere vragen of ondersteuning die je nodig hebt!

Bedankt voor alle info!!

Jari Dohmen heeft gereageerd op dit bericht.
Jari Dohmen