Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Affiliate netwerk voor apps?

Weet iemand of er een goede affiliate netwerk is voor apps? Bijvoorbeeld apps uit de google store?

Afgelopen weken bij ongeveer 20 netwerken gekeken wat de producten zoal zijn, maar ben geen apps tegengekomen via de google of apple store. Wat niet wil zeggen dat ze er niet zijn, heb er zelf niet specifiek naar gezocht.

Hi helden!

Ik weet dat Apple een affiliate programma heeft: https://performance-partners.apple.com/home. Dit gaat “als het goed is” via Partnerize. Heb er ooit een “blauwe maandag” gebruik van gemaakt, maar door weinig resultaat en onzekerheid over de tracking ben ik er mee gestopt.

Voor Google heb ik alleen een affiliate programma gevonden voor Google Workspace te promoten: https://signup.cj.com/member/signup/publisher/?cid=5230914#/branded?_k=trgmdr. Helaas géén Google Play store.

Verder heb ik wel ervaring met het promoten van apps. Mijn strategie is dat ik de ontwikkelaars zelf benader en een fixed fee per maand krijg. App ontwikkelaars betalen mij maandelijks om op een mooie positie in mijn top-10 lijstjes te staan. Dit noem ik “premium partnerships”: https://affiliateheld.nl/cursus-premium-partnerships/.

Heel veel succes! Ben benieuwd of andere helden wel iets kunnen vinden voor Google.

Dag jari,

Zo’n fixed fee vragen aan ontwikkelaars is toch gewoon een plek kopen in de top 10? Dan hebben je reviews toch geen waarde meer? Of zie ik dit verkeerd?

Hi @maronk,

Dat hangt er vanaf. Ik plaats alleen producten/diensten op hoge posities waar ik achter sta, zelf ervaring mee heb en/of zelf getest heb.

Er zijn mensen die dit niet doen, waardoor de review minder waarde heeft. Helaas houdt je dit niet tegen. Ik nodig je vooral uit om integer te blijven werken. Eerlijkheid duurt het langste!

Wanneer jij een review maakt, hoeft dit ook niet altijd 5 sterren te zijn en ook daar kan je een fixed fee voor krijgen.