Krachtig alternatief voor Content Egg

Als je op zoek bent naar een alternatief voor de WordPress plugin Content Egg, dan zit je hier goed. In dit artikel lees je over een alternatief waarmee je producten van verschillende aanbieders centraal beheert, gemakkelijk op je website plaatst en automatisch synchroniseert.

Maar wat maakt dit alternatief dan anders dan Content Egg? Daar gaan we het uitgebreid over hebben 😎

1. Wat is Content Egg?

Waarschijnlijk hoeven we je dit niet uit te leggen (omdat je Content Egg al zult kennen en mogelijk al in gebruik hebt), maar we houden het daarom kort.

Met Content Egg kun je producten op je website inladen van verschillende aanbieders. We hebben het dan over producten die je bijvoorbeeld promoot in je artikelen, waarbij je de bezoeker doorstuurt naar de desbetreffende aanbieder.

Content Egg is met name handig als je verschillende producten op je website promoot en er voor wilt zorgen dat alle data automatisch up-to-date blijft. Stel je namelijk voor dat prijzen veranderen. Dan is het een hele klus om al je artikelen af te gaan en alle prijzen van de producten die je promoot handmatig bij te werken. Hetzelfde geldt voor links, afbeeldingen, voorraadstatus, etc.

2. Wat is het alternatief?

Omdat je op zoek bent naar een alternatief voor Content Egg, zul je hoogstwaarschijnlijk bepaalde functionaliteiten missen. Óf je bent je simpelweg nog aan het orienteren, dat is natuurlijk je goed recht.

Laat ons gerust weten waar je naar op zoek bent. We kijken er naar uit om met je in contact te komen en zijn zeer benieuwd naar je wensen.

Het alternatief dat we je willen laten zien is de Nederlandse plugin Affiliate Held. Deze plugin is door ons (Jari en Dennis) ontwikkeld en ontstaan uit eigen noodzaak om producten gemakkelijk en efficiënt te promoten van verschillende aanbieders. Maar dat niet alleen, we willen ook de aanbieders van de producten met elkaar kunnen vergelijken. Stel dat product X verkocht wordt bij winkel Y en Z, dan willen we dit aan de bezoeker kunnen tonen. Op deze manier kun je je bezoekers altijd de beste keuze tonen en hoeven zij niet meer verder te zoeken naar de beste deal 😉

Wil je meer weten over ons verhaal en het ontstaan van Affiliate Held? Klik dan hier.

3. Waarom kiezen voor het alternatief?

Naast dat Affiliate Held over vergelijkbare functionaliteiten beschikt als Content Egg, zijn er ook een aantal zaken behoorlijk anders. We lichten het graag voor je toe.

 • Affiliate Held beheert producten centraal vanaf één plek. Je hoeft producten dus maar één keer toe te voegen, waarna je deze zo vaak als je wilt kunt gebruiken in al je berichten en pagina’s.
 • Met Affiliate Held koppel je aanbieders aan je affiliate producten. Dit kan zowel handmatig gedaan worden als op basis van de EAN code van het product. Handmatig kun je aanbieders invoeren met een prijs, link en afbeelding.

  Op basis van EAN heb je enkel de EAN code van het betreffende product nodig. Deze kun je vaak online vinden, maar ook snel en gemakkelijk via de “EAN zoeker” in Affiliate Held. In de plugin vind je namelijk een apart zoekveld waarmee je productdata kunt ophalen waaronder de EAN code. Vervolgens haalt het systeem via de API’s die jij reeds hebt gekoppeld, alle beschikbare aanbieders voor je op, op basis van de EAN code die je hebt opgegeven.
 • Zodra je een aantal producten hebt toegevoegd, is het belangrijk om het automatisch ophalen van gegevens te activeren. In Affiliate Held bepaal je zelf hoe vaak er nieuwe productdata moet worden opgehaald. Kies je starttijd, interval, de gewenste netwerken die je wilt raadplegen en zet de automatische synchronisatie aan om alle productdata bij te werken. Zo blijven jouw producten altijd up-to-date met de meest recente prijzen, links en afbeeldingen.
 • Verder heb je in Affiliate Held de mogelijkheid om klik- en voorraadstatistieken bij te houden. Hierdoor kun je exact zien op welke affiliate producten het meest én minst geklikt wordt, maar ook welke producten niet meer op voorraad zijn. Door over deze waardevolle data te beschikken kun je gemakkelijk je website optimaliseren om meer omzet te genereren.
 • Ook belangrijk om te vermelden is dat Affiliate Held over een hoop geavanceerde styling opties beschikt om producten mooi weer te geven op je website. Zo kun je kiezen uit verschillende layouts, kleuren en stijlen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.
 • Met Affiliate Held ondersteunen we “schema markup” waardoor jouw producten daadwerkelijk beoordeeld kunnen worden en dit ook kenbaar wordt gemaakt aan zoekmachines zoals Google. Dit zijn de beoordelingssterren die je ziet als je in Google aan het zoeken bent.
 • Als affiliate is het belangrijk om de controle te hebben over je affiliate links. In Affiliate Held bieden we daarom diverse instellingen aan om gemakkelijk al je affiliate links aan te passen. Zo kun je onder andere automatische sub ID’s toewijzen waardoor je precies kunt tracken waar klikken vandaan komen; zeer waardevolle data waar je je website direct mee kunt optimaliseren.
 • Affiliate Held is volledig Nederlands; Nederlandse instellingen, Nederlandse support en Nederlandse documentatie (artikelen en instructievideo’s). Hierdoor wordt je niet alleen snel en effectief geholpen maar wordt je ook direct begrepen. Een goed en duidelijk antwoord op jouw vraag hoeft daarom niet lang te duren.

Nadat je bovenstaande punten hebt doorgenomen, is er nog iets belangrijks te vermelden. Affiliate Held profileert zich namelijk als in een all-in-one tool. Dit betekent dat de bovenstaande functionaliteiten slechts onderdeel zijn van één van de modules van Affiliate Held (de “affiliate producten” module).

In de Affiliate Held plugin vind je ook de volgende handige modules terug.

 • Automatische inhoudsopgave; door het plaatsen van een simpele shortcode genereer je een prachtige inhoudsopgave, die helemaal naar wens gestyled is. Tijdsbesparend en efficiënt. Leuk feitje; bovenaan dit bericht kun je zien hoe deze automatische inhoudsopgave eruitziet.
 • Veelgestelde vragen module; maak gemakkelijk een veelgestelde vragen sectie aan die geoptimaliseerd is voor zoekmachines (schema markup).

Kortom, Affiliate Held is een zeer krachtige tool met veel mogelijkheden om je website naar een hoger niveau te tillen. Houd meer tijd over en focus je op de écht belangrijke zaken.

4. Vergelijkingstabel

Affiliate HeldContent Egg
Centraal beheren van je affiliate producten
Aanbieders ophalen en vergelijken
op basis van EAN code
Volledige controle over het automatisch
ophalen van nieuwe gegevens
Uitgebreide klik- en voorraadstatistieken
om je website verder te optimaliseren
Geavanceerde styling opties
Eenvoudig toevoegen van schema markup
Optie om automatische sub ID’s toe te voegen
aan al je producten
Extra modules zoals automatische inhoudsopgave
en veelgestelde vragen
Nederlandse support; artikelen, instructievideo’s en community
Levenslang updates voor eenmalige prijs
(klik hier voor onze pakketten)

5. Conclusie

Na het lezen van dit artikel ben je erachter gekomen wat het alternatief is voor de Content Egg WordPress plugin. Is Affiliate Held mogelijk iets voor jou? Via deze link kun je nog veel meer lezen over de plugin.

Heb je vragen over Affiliate Held of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? We komen graag met je in contact. We zijn benieuwd naar jouw feedback en denken graag met je mee over hoe je Affiliate Held het beste kunt inzetten op jouw website.

Dennis van de Ven

Bedreven in het bouwen van krachtige WordPress websites. Met meer dan 10 jaar ervaring als programmeur, weet hij als geen ander hoe een website in elkaar steekt en ontwikkelt hij premium tools voor de Nederlandse markt.

Bekijk alle berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *