Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Tradetracker geen ean

Hallo daar,

Nieuwe, verse gebruiker van de plugin dus ik ben nog een beetje zoekende wellicht. Ik heb wat affiliatewebsites die wel een feed hebben maar geen EAN codes in de feed. Deze moet ik volgens mij via de verschillende partijen dan maar vragen of ze die kunnen toevoegen.

Maar voor Tradetracker is er geen feed die je opgeeft, dus als een advertiser via Tradetracker loopt en ik toch geen EAN codes kan vinden daar, kunnen we daar iets mee?

 

Ik begrijp dat ik ook producten zonder ean kan toevoegen en op die manier wel kan doen wat ik wil, maar dan is het veel meer handwerk natuurlijk

Jari Dohmen heeft gereageerd op dit bericht.
Jari Dohmen

Hoi Raymond,

Welkom en goed dat je de community gebruikt om vragen te stellen. The place to be 😊.

Ja we kunnen hier zeker iets mee. Het kan aan verschillende zaken liggen.

  1. Je TradeTracker API is niet correct. Sla je API gegevens van TradeTracker nog eens op en kijk wat de status is. Wellicht kan dit document ondersteuning bieden: https://docs.affiliateheld.nl/probleemoplossing/tradetracker-api-koppeling-werkt-niet/.
  2. De verkoper kan inderdaad geen EAN code  hebben toegevoegd aan de productfeed. Ja, ook de verkopers van TradeTracker moeten een productfeed aanleveren bij TradeTracker. Deze is inderdaad niet voor jou direct zichtbaar. Onderstaande screenshot zie je hoe je deze benaderd. Als je hier klikt kan je zoeken naar de specifieke partner + een productfeed link genereren. Wanneer je deze link kopieert en plakt in de browser wordt de productfeed gedownload naar je computer en kan je onderzoeken of er inderdaad geen EAN codes in staan.

Het is dus eerst belangrijk om te checken of je API wel werkt voordat we verder conclusies kunnen trekken of een bepaalde verkoper geen EAN codes hanteert. Kun je bovenstaande even checken en wellicht reageren met de resultaten? Help ik je daarna verder 😊!

 

In dat geval kan ik snel zijn:

Andere van tradetracker werken wel, dus de initiele koppeling met TT en AH werkt goed. En in de productfeed van deze aanbieder staan geen ean codes inderdaad.

Dat is inderdaad een snel antwoord. Dan weten we in ieder geval dat het niet automatisch ingeladen kan worden. Je hebt in dit geval 3 opties:

  1. De partner of de accountmanager van deze campagne berichten, aangeven dat je Affiliate Held gebruikt en dat je graag de EAN codes terugziet in de feed. Tip: geef aan dat je ze graag promoot en wellicht je data (aantal bezoekers, etc) meeleveren. Als ze zien dat je een belangrijke site hebt zullen ze sneller handelen.
  2. Als dit eerste niet lukt kun je er natuurlijk voor kiezen om de partij niet mee te nemen in de promotie. Dit heb ik ook eens gedaan. Toen heb ik ook gevraagd of ze de EAN codes moesten meeleveren. Dit wilde ze niet en heb ik hetzelfde product gepromoot via bol.com. In dit geval kun je ook gewoon streng zijn.
  3. Handmatig producten toevoegen. Hoe dit moet lees je hier: https://docs.affiliateheld.nl/module-affiliate-producten/affiliate-producten-toevoegen-zonder-ean-code/.

Succes en mocht je nog vragen hebben horen we het graag!

Marvin Grouw heeft gereageerd op dit bericht.
Marvin Grouw