Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Tonen van 1 knop ipv meerdere knoppen met links

Hi Dennis en Jari!

Titel is wellicht een beetje raar, maar is het mogelijk om ipv minimaal 1 knop met een affiliate link een knop te tonen waarop men kan klikken om zo de popup te tonen. Zeg maar alleen de “Toon alle verkopers” knop. De reden is te luisteren hier rond 49 min.

Benieuwd wat jullie ervan vinden.

Hoi Jelle,

Bedankt voor je bericht.

Met de standaard productbox (rooster of lijst) is dit niet mogelijk, althans je kunt op shortcodeniveau de “verkopers” verbergen en dan heb je enkel een “toon alle verkopers” knop, maar die wordt enkel getoond als het betreffende product meer dan 2 verkopers heeft. Zo niet, dan worden er geen verkopers en geen “toon alle verkopers” knop getoond.

[ affiliate_products product_number=”1″ style=”grid” hide_elements=”merchants”][ /affiliate_products]

Eventueel kun je gebruik maken van de “tekstlink” optie en deze handmatig met custom CSS stylen. Indien een product meer dan 2 verkopers heeft wordt er een popup geopend via de tekstlink. Heeft een product maar 1 verkoper, dan wordt je via de tekstlink direct naar de betreffende verkoper doorgestuurd.

[ affiliate_products product_number=”1″ style=”text-link”]Dit is een link[ /affiliate_products]

Al met al, als een product 1 verkoper heeft, is het niet mogelijk een popup te tonen. Dit omdat een bezoeker van je website anders 2 klikken nodig heeft om bij de betreffende partij uit te komen. Dit is bewust zo ingericht.

Als een verkoper 2 verkopers of meer heeft, kan een popup geopend worden d.m.v. bovenstaande manieren.

Wat betreft het webinar dat je doorstuurde; met opzet affiliate links verbergen achter popups is naar mijn inziens een “bad practice” en zorgt dat voor onnodige klikken voor de bezoeker om zijn/haar doel te behalen. Ook “het bevestigen om informatie te kunnen inzien” doet me denken aan alle cookie pop-ups die we tegenwoordig om de oren geslingerd krijgen. Moeten bezoekers nu ook allerlei popups doorgaan om op (affiliate) links te kunnen klikken op een website die ze bezoeken? Verder kun je Google niet om de tuin leiden door affiliate links te verbergen achter pop-ups, omdat de Google crawlers de broncode van je website lezen en op de eerste page load de affiliate links al aanwezig zijn hierin (ondanks dat ze wellicht nog niet zichtbaar zijn voor de bezoeker).

Persoonlijk zou ik me niet bezig houden met dit soort tweaks/hacks.