Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

spam backlinks/image backlinks

Ik was benieuwd of hier meer mensen veel ‘spammy backlinks’ op hun website krijgen. Verwijderen jullie deze of laten jullie ze gewoon voor wat het is?

Ik zie zelf dat ik vooral veel image backlinks heb. Meer mensen die dit hebben? Ik las een artikel dat dit een ‘gevaarlijk’ type backlink zou zijn en ben benieuwd naar jullie meningen. Ben zelf wel heel benieuwd in hoeverre google dit kan uitfilteren. Het zijn in ieder geval heel vage, sketchy sites.

Hoi @emm,

Iedereen krijgt tegenwoordig spam backlinks helaas. Ik denk dat je je daar niet echt zorgen over hoeft te maken. Google kan denk ik prima zien of backlinks waardevol zijn of spam.

Mocht je je toch echt zorgen maken, dan kun je altijd de “disavow” tool van Google gebruiken. Maar goed, dan krijg je er een dagtaak bij om al die spam-backlinks te gaan “disavowen”.

Ik zou er persoonlijk niet aan beginnen.

Emm heeft gereageerd op dit bericht.
Emm

Aah oke. Dat is ook wel zo, maar vooral door het artikel dat ik tegen kwam begon ik er over na te denken. Waardevol of niet is één ding, maar als het ‘schade’ toebrengt is het helemaal niet fijn natuurlijk. Maar dan ga ik me er niet al teveel zorgen om maken. Thanks!

Nee klopt, dat lijkt me onbegonnen werk haha. 

Dennis van de Ven en Jari Dohmen hebben gereageerd op dit bericht.
Dennis van de VenJari Dohmen