Forumnavigatie
Forum kruimelpad – Je bent hier:CommunityForum: Affiliate marketingNieuwe Blogpost?
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Nieuwe Blogpost?

Hi,

Sinds ik deze mooie plugin heb aangekocht ben ik bezig met het schrijven van de beste x blogs. 

Ik heb een blogpost over omvormers in campers, nu wil ik een blogpost schrijven over de 5 beste camper omvormers. Is het verstandig om hier een nieuwe blogpost voor te schrijven? Of is het beter om deze 5 omvormers mee te nemen in de bestaande blogpost? Hetzelfde geldt voor meerdere onderwerpen.. 🙂 Hoe denken jullie hierover? 

Gijs

Hoi Gijs,

Wat leuk om te horen dat je de plugin mooi vindt! Ben benieuwd als je de plugin wat langer in gebruik hebt wat er gaat gebeuren met je inkomsten 📈.

Ik denk dat beide goed perspectief biedt. Dus je hebt een luxe positie en moet je kiezen wat voor jouw niche beter werkt. Daarnaast moet je zelf beoordelen of je blog niet té vol raakt. Een voorbeeld van mijn site. Ik heb een blog over “nat scheren”: https://baardtips.nl/scheren/nat-scheren/. Hier gaat het om de definitie van nat scheren, wat het is, hoe het moet, en uiteraard de beste producten voor het “nat scheren”. Een hele goede combinatie als je het mij vraagt. Een log blog over nat scheren en een los blog over de beste producten lijkt me niet zinvol. Vooral omdat het begrip “nat scheren” best wel eenvoudig is om uit te leggen en dan wordt het toch wel een kort blog.

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een andere methode. Je kan een blog schrijven over omvormen van campers en de beste omvormers. Of in mijn geval: “de beste X scheermessen voor nat scheren” en “hoe moet je nat scheren”. Ik heb dit artikel gecombineerd, omdat de beide artikelen te klein werden en werkt een combinatie beter om op meerdere keywords te ranken.

Je moet voor jezelf dus een aantal zaken in je achterhoofd nemen:

  • Zijn er genoeg keywords waar je op kunt ranken? Is er een specifiek keyword zoals: “beste camper omvormer” en ook een keyword zoals: “camper omvormen”? Als je beide hebt dan is het wellicht goed om ze te scheiden, maar ik heb mijn zoekwoord tool al gebruikt en er is weinig volume. Bij weinig volume kies ik zelf altijd graag voor combineren.
  • Is er genoeg content voor 2 blogs? Of plaats je liever alles in één artikel om een “monster” artikel te hebben. Zelf heb ik altijd het idee dat bij korte blogs je sneller gaat “schrijven om te schrijven”. En dat wil je natuurlijk niet.
  • Kan je overzicht houden als je de artikelen combineert of wordt de uitleg van het omvormen onduidelijk door de paragraaf over de producten?
  • Is er een logische incentive om product promotie te doen? Misschien wel het belangrijkste…, je legt uit hoe omvormen werkt, maar je hebt wel de juiste tools nodig. Als je de producten niet in dit blog benoemd is de kans dat je bezoeker kwijt bent. Je kunt er dus voor kiezen om 1) de producten inderdaad in hetzelfde blog te beschrijven of 2) een duidelijke related post sectie maakt of een goede call to action + interne link toevoegt zodat je de mensen doorstuurt naar een nieuw artikel.

Al met al denk ik dat het afhankelijk is van meerdere factoren en het is niet altijd zo dat je het moet combineren. Goede teksten zijn niet universeel en moet je je bij iedere nieuwe tekst opnieuw afvragen wat je gaat schrijven en of je keywords wilt en kan combineren. Wel denk ik dat ik met je voorbeeld voor omvormers het zou combineren, puur op basis van persoonlijke voorkeur. Maargoed, jij bent de camper specialist en zal de keuze zelf moeten maken 😉.

Succes en hoor graag waar je voor gekozen hebt!

Hi Jari, 

Bedankt voor je uitgebreide antwoord! Ik ga de blogpost combineren :). Welk programma gebruik je voor keyword research? 

Oh bij Awin is Boldking lid geworden, wellicht kun je deze toevoegen aan je website!

Hoi Gijs!

Thanks voor de tip, ik ga me direct aanmelden! Boldking zit ook al bij Daiyscon en promoot ik ook al best wel intensief. Ondanks dat ben ik best wel blij dat ze bij Awin komen… Via Awin verdien ik meer en dan krijg ik dus ook sneller uitbetaald als ik boldking via Awin promoot in plaats van Diayscon.

Ik gebruik Keyword Finder van Mangools (affiliate link 😜) en ben ik erg tevreden mee. Vooral het volgen van keywords + rapportages elke week vind ik een fijne functie. Op die manier houdt je toch grip op je keywords en ben je altijd up-to-date hoe je er voor staat.

Andere tools kunnen dat natuurlijk ook, maar hierdoor ben ik wel anders gaan kijken naar mijn website. Ik weet nu namelijk alle belangrijke keywords waar ik op rank, wat de posities zijn en ben ik op de hoogte wanneer er verandering optreedt. Kortom: aanrader!

Dennis gebruikt Ubersuggest: https://neilpatel.com/ubersuggest/ en is daar ook erg tevreden mee!

Wat gebruik jij?

Gijs heeft gereageerd op dit bericht.
Gijs

Hi Jari, 

Bedankt wederom voor je antwoord! Ik ben nog een redelijke ‘noob’ mbt SEO. Dus daar ga ik me eens in verdiepen!

Dennis van de Ven heeft gereageerd op dit bericht.
Dennis van de Ven

Zoeken in community

Nieuwste reacties

Tradetracker rapportage vs Affiliate Held
Grijs vlakje onder voorraad-icoontje
Affiliate productpagina zichtbaar in zoekresultate …
Foutmelding
API koppeling
It ain't much, but it's honest work
Be Frank
Conversion rate Bol.com
Mijn productfeed wordt niet vernieuwd
Verkopers uitsluiten
Combinatie Affiliate Held en Content Egg
Popup Mobiel