Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

indirect tax internationale affiliate netwerken

Hi,

Voor mijn website heb ik me ingeschreven bij een aantal internationale affiliate netwerken zoals CJ en Impact.com.

Bij het updaten van mijn profiel wordt gevraagd of ik belasting plichtig ben voor indirect tax. Volgens mij wordt hiermee bedoeld of ik BTW plichtig ben. Nu heb ik (nog) geen KvK nummer en is mijn site vooral nog een hobby project wat vooralsnog meer kost dan het oplevert 🙂

Weet iemand of ik in dit geval voor nu nog gewoon aan kan vinken dat ik geen indirect tax hoef af te dragen?

Thanks,

Chle

Hoi Chle!

Goed dat je dit vraagt. Ik werk ook veel met internationale platformen en recent ook dit formulier ingevuld. Het is inderdaad allemaal erg ingewikkeld. Het CJ Tax form gaat erom dat je geen dubbele tax betaald. Het gaat (als het goed is) om een dubbele tax “treaty” tussen de US en Nederland. Als je dit correct invult houd je dus meer over van de commissies en rekent CJ geen TAX. Met andere woorden: met dit formulier zegt CJ eigenlijk: “je betaald geen TAX aan US, maar aan Nederland”. Als je dit niet correct invult wordt er belasting ingehouden op je commissie Ă©n betaal je uiteindelijk ook nog inkomsten belasting, Kortom: belangrijk om goed in te vullen en je eigen onderzoek te doen op de FAQ en documentatie pagina’s van CJ.

Helaas kan ik het niet terugvinden wat mijn instellingen zijn, maar wat ik me er van kan herinneren dat je dit formulier moet invullen om ĂĽberhaupt jezelf aan te kunnen melden bij verschillende affiliate campagnes. CJ.com is een behoorlijk streng netwerk. Aangezien ik een KVK heb, was het voor mij een “no-brainer” om mijn bedrijfsgegevens in te voeren en heb er niet bewust op gelet of er ook een optie was om zonder KVK dit formulier in te vullen. Dit moet je dus echt zelf controleren.

Ondanks dat het allemaal vrij complex is, raad ik je aan er echt de tijd voor te nemen. Het formulier wijst zich allemaal vanzelf en is ondanks de taal barrière goed te volgen.

Dit soort formulieren vindt je eigenlijk bij alle internationale systemen en vind je bijvoorbeeld ook bij Google Adsense en Internationale Amazon sites. Wat ik uit deze twee weet is dat je ten alle tijden het formulier opnieuw in kan vullen. Dus mocht je een fout maken is het geen ramp en kan je het altijd opnieuw invullen.

Je zou dus gewoon kunnen proberen om het op de “hobby” manier te doen en later je KVK informatie te koppelen.

Hoop dat je hier wat mee kunt. Wellicht kun je het eens proberen en als je vragen hebt als reactie op dit bericht een screenshot sturen met wat je precies in moet vullen. Dan herinner ik het me misschien beter en kan ik je beter helpen.

Succes!