Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Hooks

Is het een optie om in een aankomende plugin update alvast 1 hook mee te nemen? Nu pas ik de plugin telkens even aan om de hoek erin te voegen, maar bij elke update is die weer weg. 

Om een idee te geven, nu heb ik in de function finished_retrieve_new_data_affiliate_products een extra line toegevoegd met een do_action. 

De reden dat ik dit gebruik, dat als de interval weer gelopen heeft, dat wprocket gelijk een clean + preload cache gaat doen nadat alle producten zijn bijgewerkt qua prijzen en voorraad. Zo blijft de website altijd vlot gecached met up to date met data. 

Ik heb het al eens gehad over de hooks, maar misschien dat deze voorrang zou kunnen krijgen zodat ik de plugin sneller kan updaten zonder telkens de hook handmatig toe te voegen (als ik het al niet vergeet) 😀

Hoi Bart,

De plugin is op dit moment inderdaad niet developer-friendly. Iets wat we graag in de toekomst zouden willen toevoegen maar door tijdgebrek en andere prioriteiten niet aan toekomen. Ook is de vraag erna zeer beperkt wat ook voor een lage prioriteit zorgt.

Verder kunnen we helaas niet zomaar nieuwe hooks toevoegen omdat we ons hier graag eerst in willen verdiepen en kijken naar de juiste use-cases en plekken.

Wat je wel kunt doen is gebruik maken van de volgende WP hook: https://developer.wordpress.org/reference/hooks/update_option_option/.

Daarmee kun je controleren of de optie AH_PLUGIN_PREFIX_UNDERSCORE . AH_SUBMENU_MODULES_PREFIX . AH_TAB_AFFILIATE_PRODUCTS_PREFIX . ‘automatically_retrieve_new_data_products_update_status’ de waarde “4” heeft gekregen (=producten succesvol bijgewerkt).

Als dat het geval is kun je de code voor de WP Rocket cache clean actie triggeren.

Hierdoor hoef je niet steeds zelf een eigen hook toe te voegen in de plugin.

Laat gerust weten of je hiermee verder kunt 🙂

Jari Dohmen en Bart hebben gereageerd op dit bericht.
Jari DohmenBart

Helder. Dank voor de optie naam, ik ga hier morgen even mee testen.

Zal hier de code posten, mocht het werken 🙂

 

Dennis van de Ven heeft gereageerd op dit bericht.
Dennis van de Ven

Het gaat prima met onderstaande code. Mocht iemand zoiets zoeken om een actie uit te laten voeren als de interval klaar is: https://pastebin.com/kxUA1ch6

Code op pastebin gezet, omdat het als normale text hier vrij onduidelijk werd.

Dennis van de Ven heeft gereageerd op dit bericht.
Dennis van de Ven

Hoi Bart,

Dit is precies wat ik bedoelde.

Goed om te horen dat het werkt en thanks voor het delen van de code! 💪🏻