Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Domeinnaam

Goedeavond,

Ik heb mijn niché gekozen, het enige waar ik nog over twijfel is of ik het .com of .nl wil doen. Als ik het .com doe is het wereldwijd, maar de concurrentie is dan ook veel groter. Ik vroeg me af of het misschien een idee is om het .nl te doen maar dat ik de site zowel Nederlands als Engels wil weergeven. Bestaan er tools waar mee dit gemakkelijk kan? ik zie wel eens op sites dat je de taal kan instellen, wat denken jullie hierover?

Jasper

Hey @jasperheld

Als je de pagina in het engels schrijft dan kun je het beste .com gebruiken. Schrijf je hem in het Nederlands dan is .nl het beste.

Denk ook goed na over de naam van de webpagina dat die voor engelstalige ook duidelijk is waar de pagina over gaat.

Ik heb zelf pas nog een 2e affiliatie webside gebouwd waar ik voor de zelfde keuze stond. Ik heb toen gekozen voor een nl en dan een vertalings plugin erop gezet voor wordpress ( WPML ) https://wpml.org/  Deze werkt prefect, hij is alleen niet gratis maar super handig. Ook voor je ranking in google in de Engelse taal. 

succes

mvg

Edward

Hallo Jasper,

ik weet niet of je net bent begonnen met AM, maar als je net begint, zou ik in begin niet te veel hooi op de vork nemen. Als beginner komt er al veel op je af, je moet eerst veel inrichten qua website, adverteerders, enz. Dan zou ik eerst met een .nl beginnen, “keep it simple”.

Maar als je al gevorderd bent, heb ik natuurlijk niets gezegd 🙂

Goedemorgen!

Er bestaan zeker tools om dit te doen. De beste twee zijn:

Desondanks internationaal gaan veel potentie heeft, is het af te raden twee talen tegelijk te doen op het begin. De nodige tools kosten veel geld en focus houden op een land kost al genoeg tijd die je beter eerst in een land kan steken. Kortom: ik ben het eens met @nunzio.

Mocht je wel het budget, de kennis en de tijd hebben raad ik je zeker aan om meerdere talen te gebruiken.

De hoofddomein moet dan .com zijn.

Verder is het nog handig om onderzoek te doen naar de structuur van je mogelijke internationale website. Je kunt kiezen uit een subfolder systeem, subdomein of compleet nieuwe domeinnaam (met een aparte WordPress installatie). Het zou er als volgt zo uit kunnen zien:

  • Subfolder: jouwdomein.com/nl/
  • Subdomein: nl.jouwdomein.com
  • Losse domein: jouwdomein.nl en jouwdomein.com

Tijdje geleden heb ik hier onderzoek naar gedaan en ben tot de conclusie gekomen dat ik zelf zou kiezen voor de subfolder. De plugin WPML doet dit automatisch en is dus makkelijker qua techniek. Ook voor de autoriteit (domein statistieken) van je website heeft het veel meer voordelen!

Enige waar je wel op moet letten is dat we met de Affiliate Held plugin géén internationale API koppelingen (zoals Amazon.com; CJ; shareAsale) beschikbaar hebben.

Succes en mocht je nog vragen hebben, hoor ik het graag!

@jari

Hey Jari, ik ben het voor een groot gedeelte met je eens, Dat een beginner beter eerst op 1 land kan focussen en ook leert omgaan met wordtpress en dergelijke, maar persoonlijk vindt ik dat het meertalige ook afhangt van welke niché je doet. Ik heb pas een 2e affilitaie pagina gebouwd over New York ( newyorkinfo.nl ) Hier ligt de focus op kaartjes voor atracties en dergelijke, en deze heb ik direct in 2 talen gedaan met de WPML plugin.  In het begin is het best wel wat werk en je moet goed in engels zijn, want je moet ook de vertalingen nakijken.  En je SEO is natuurlijk ook anders dan die in het Nederlands. Als je dit achteraf doet en je hebt meer dan 100 blogs, dan is dat onbegonnen werk.  Ook een goede ranking in de Amerika bijvoorbeeld is moeilijker en vergt meer tijd dan een ranking in Nederland.  Dus ik vind dat het wel van de niché afhangt of je direct in meerdere talen gaat schrijven.

mvg

Edward