Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

De zijbalk of sidebar instellen

Hoi allemaal,

 

In het onderwerp staat al de vraag. Hoe maak ik een zijbalk/sidebar? Ik heb de gebruiksaanwijzing gelezen en daarbij wordt aangeraden de ‘oude widgets’ te gebruiken maar hoe? Van start tot finish?

Hoi Willem,

Bedankt voor je vraag.

Heb je onze uitgebreide documentatie al gelezen over het maken van een sidebar?

https://docs-thema.affiliateheld.nl/site-editor/hoe-maak-je-een-zijbalk-met-widgets/

Laat gerust weten of je daarmee verder kunt.

Helaas, ik zal wel iets over het hoofd zien maar wat ik ook doe: geen zijbalk.

Hoi Wim,

Jammer dat het nog niet gelukt is!

Zou je mij iets meer context kunnen geven over wat er precies niet lukt?

  • Heb je de Site Editor kunnen vinden?
  • Op welke pagina(s) wil je de zijbalk weergeven? (1 specifieke pagina/bericht of bijv. alle berichten/pagina’s?)
  • Is het gelukt om de gewenste template te vinden die je wilt aanpassen?
  • Welke stappen heb je al doorlopen om de zijbalk te maken in de template?
  • Bij welke stap loop je vast?
  • Wat lukt er precies niet bij de stap die je probeert uit te voeren?

Met meer informatie kan ik je beter helpen zodat je straks een mooie zijbalk op je site hebt 🙂

Ik hoor graag van je!

Hoi,

Ja, ik begin met het openen van de Site Editor

Ik wil graag een vaste zijbalk op alle pagina’s dus

Ik ga naar Templates en vervolgens klik ik op Pagina

Daarna klik ik op Pagina Zijbalk Rechts

Dan klik ik op AH-Template Onderdelen

Ik kies voor de onderste optie ‘Content Container-Zijbalk Rechts-1200px

Dan kies ik voor Opslaan 2 x

Dan kijk ik naar mijn site maar geen zijbalk te zien of te bewerken.

Kijk maar op: kiesjelaadpas.nl

 

 

 

Hoi Wim,

Bedankt voor het delen van wat je tot nu toe gedaan hebt.

Je zit bijna goed! 🙂

Als je de zijbalk op alle pagina’s wilt weergeven, dan dien je niet de template “pagina – zijbalk – rechts” aan te passen, maar de template “pagina“. Dat is namelijk de standaard template die van toepassing op al je pagina’s.

De template “pagina – zijbalk – rechts” dien je individueel toe te wijzen aan je pagina’s om de template zichtbaar te maken (zie https://docs-thema.affiliateheld.nl/site-editor/hoe-maak-je-een-zijbalk-met-widgets/ en dan stap 1.4). De wijzigingen die je in dit template hebt gedaan, zijn daarom inderdaad niet zichtbaar zolang je de template niet toewijst aan een specifieke pagina.

Kortom, als je een zijbalk op al je pagina’s wilt, dien je de template “pagina” te voorzien van een zijbalk. Wil je ook een zijbalk bij al je berichten? Dan dien je de template “enkel” te voorzien van een zijbalk.

Succes!

Wat ik ook doe, het lukt niet. Ik zie de balk wel op mijn mobiel maar dan onderaan de site. Ik spreek graag met jullie af om een keer te sparren, wellicht kunnen jullie me helpen met Teamviewer oid?
Ik ben woensdag pas weer beschikbaar omdat ik ga reizen, 2 dagen in de auto…..

Hoi Wim,

Op mobiel staat een zijbalk meestal onderaan inderdaad.

Het is vanwege de breedte van het beeldscherm van je telefoon niet aan te raden om twee balken naast elkaar te zetten met content, dat past vrijwel nooit. Maar als je dit toch zou willen, zou je dat eventueel kunnen aanpassen in de blok instellingen.

Omdat je aangeeft dat de zijbalk op mobiel te zien is, betekent dit dat het toch gelukt lijkt te zijn. Ik zie op desktop-weergave inderdaad de zijbalk staan: https://www.kiesjelaadpas.nl/laadpalen/. Nice!

Je hebt nu alleen 3x gebruik gemaakt van het tekst blok i.c.m. de optie “ophalen inhoud bericht”. Dit dien je maar 1x per template in te stellen. Anders krijg je 3x dezelfde content in je bericht en/of pagina’s te zien.

Ik raad je aan je te verdiepen in wat templates precies zijn zodat je wat meer inzicht krijgt in hoe je website i.c.m. het Affiliate Held Thema in elkaar steekt: https://docs-thema.affiliateheld.nl/site-editor/templates/

Support bieden we enkel per mail en via de community (hier). We helpen je graag met al je vragen dus stel ze hier gerust 🙂

Alvast succes met je reis!

Hoi,

Ik ben met een schone lei begonnen, de Wordpress website geheel opnieuw ingesteld. Dit vanwege ik té grote en onherstelbare fouten had gemaakt.

Over de support: er zat toch een half uurtje ‘sparren’ bij wanneer je het template en plugin aanschaft?

Hoi Wim,

Tijdens de aanschaf van de plugin en thema heb je inderdaad recht op installatiehulp. Het kan voorkomen dat helden, zoals jij nu ook ervaart, het niet lukt om het thema of de plugin correct te installeren.

De installatiehulp is niet bedoeld om een half uurtje te sparren. “Sparren” komt heel snel dichtbij een “affiliate consult” en dat valt onder de noemer “coaching” waar we andere tarieven voor moeten hanteren.

De installatiehulp is echt bedoeld als sessie om concrete vragen/opmerkingen te bespreken die te maken hebben met installatie en de werking van de software. Vooraf deze sessie maken we een concrete agenda zodat wij ons goed kunnen voorbereiden en je beter kunnen helpen binnen de beschikbare tijd. Mocht je hier aanspraak op willen maken zou ik je willen vragen om de vragen/punten omtrent installatie te sturen naar onze support e-mail en dan praten we daar verder.

Horen het graag!