Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Bol in plaats van Bol.com

Ik kreeg een melding van Bol, dat ze bij een controle op mijn website nog steeds af en toe Bol.com tegen komen, of ik dit wilde aanpassen.

Ik zag echter dat het vooral vanuit affiliate Held komt, hoe kan ik dat wijzigen? Bij de API gegevens staat bij de selectie al Bol.com, die kan ik niet wijzigen. Maar bij de producten zelf ook niet.

Kunnen we daar zelf iets doen?

Hoi Nunzio,

Bedankt voor je bericht.

Dit is niet aan te passen in de plugin.

Bij de weergave van verkopers zie je namelijk niet de letterlijke webshopnaam maar inderdaad een verkorte URL. Dit hebben we bewust zo gedaan zodat de bezoeker precies weet waar hij/zij naartoe verwezen wordt.

Zo is “Amazon” bijvoorbeeld “amazon.nl”, “Coolblue” is “coolblue.nl” en “Bol” is “bol.com”. Ondanks hun recente naamwijziging (Bol.com naar Bol), is de link van de Bol webshop nog altijd “bol.com”, dat is hetgeen waar de plugin na refereert.

Mocht Bol hier moeilijk over doen, dan zullen we even met hun persoonlijk contact op moeten nemen. Dit is niet iets waar jullie als helden iets aan kunnen doen.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat gebruikers van Affiliate Held opeens niet meer goedgekeurd kunnen worden voor het Bol affiliate programma. Overigens lijkt mij dit ook niet de intentie van Bol.

Je geeft verder aan dat het om een melding ging. Was dit een geautomatiseerde melding die je kreeg of ben je persoonlijk benaderd om dit aan te passen?

Hallo Dennis,

 

bedankt voor je snelle antwoord.

Ik kreeg het in mijn mail, hieronder het berichtje:

Beste Nunzio,

Tijdens onze controle hebben we geconstateerd dat je gebruik maakt van de naam ‘Bol.com’ op jouw website https://www.gitaarvriend.nl . Officieel is het ‘bol’, dus verzoeken we je om het te veranderen.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Het affiliate team

 

Hoi Nunzio,

Dankjewel voor het doorgeven van de mail.

Ik zou aanraden om te reageren dat je het overal zult aanpassen waar mogelijk. Maar dat dat niet gaat voor de Affiliate Held plugin. Mocht dat een probleem zijn, laat het hier dan even weten!

Nunzio heeft gereageerd op dit bericht.
Nunzio