Forumnavigatie
Je dient ingelogd te zijn om berichten te plaatsen. Heb je nog geen account? Klik hier om gratis te registreren.

Bezoekers genereren via Pinterest

Ik heb pinterest gekoppeld aan mijn blog/site
Ja, daar komen de meeste bezoekers binnnen0 stemmen · 0,00%
Ja, een klein deel van de bezoekers komt via die weg op mijn site/blog1 stem · 100,00%
ja/nee, wel geprobeerd maar werkt niet0 stemmen · 0,00%
Nee, nooit geprobeerd, ga ik mij in verdiepen0 stemmen · 0,00%
Nee, geen logische stap voor mijn onderwerp0 stemmen · 0,00%
Anders0 stemmen · 0,00%
1 deelnemer

Hi!

In deze cursus worden bezoekers van je site/blog vooral getrokken op basis van de juiste zoekwoorden. Omdat ik meer visueel ingesteld bent en mij daar ook op wil specialiseren zou ik graag de bezoekers willen aantrekken via Pinterest. (ook daar wordt natuurlijk gezocht op zoekwoorden dus dat onderzoek is daar ook voor te gebruiken). Maar juist de beelden zullen zorgen dat je doorklikt naar een blog met daarbij producten.

Zijn er hier mensen die ervaring hebben met het koppelen van Pinterest? of waar veel bezoekers binnenkomen via Pinterest i.p.v. zoekmachines?

Graag kom ik dan in contact!

Ik heb gestemd voor: “Ja, een klein deel van de bezoekers komt via die weg op mijn site/blog”.

Het mooie van Pinterest is dat je een zakelijk account kan maken (net zoals bij Meta en TikTok). Met een zakelijk account kun je gebruik maken van trends.pinterest.com (beetje hetzelfde als trends.google.com). Op die manier kun je ontdekken waar mensen binnen pinterest op zoeken. Hier kun je vervolgens ook pins voor maken. Ideaal voor creatievelingen, reisbloggers, fashionbloggers, etc.

Kortom: gebruik de juiste zoekwoorden (leer je in de cursus) + data uit trends.pinterest.com in je Titel en je beschrijving. Ook te adviseren om je concurrentie te analyseren en volgens een bepaald template te werken. Canva.com is een mooie tool om Pins te maken. Tegenwoordig kunnen er ook video’s geplaatst worden op Pinterest. Meer werk, maar ook een leuke feature.

Kan je hier wat mee?

Dag, 

Ik heb altijd heel veel bezoekers gehad via Pinterest.

Pinterest is een geweldig platform om bezoekers naar jouw blog te krijgen. Maak mooie afbeeldingen of pin ze rechtstreeks via jouw blog. 

Een mooi beeld zegt meer dan duizend woorden:), maar uit ervaring merk ik dat bijvoorbeeld werkbladen, recepten het veel beter doen dan bijvoorbeeld een vakantie naar Spanje.

Door zelf actief te zijn op Pinterest, gaat het soms vlotter om gevonden te worden. Soms een lange adem en soms word je snel gevonden en heb je meer kans op kliks.

 

groetjes Xenia