Krachtig alternatief voor Datafeedr

Ben je op zoek naar een alternatief voor Datafeedr? Lees dan gerust verder. In dit artikel leggen we je uit wat een alternatief voor Datafeedr voor jou zou kunnen betekenen; producten centraal beheren, gemakkelijk plaatsen op je website en automatisch synchroniseren voor de meest recente data zoals prijzen, links en afbeeldingen.

We bespreken onder andere wat dit alternatief anders maakt dan Datafeedr en waarom dit mogelijk interessant zou kunnen zijn voor jou.

1. Wat is Datafeedr?

Je zult hier waarschijnlijk niet veel uitleg voor nodig hebben (omdat je Datafeedr waarschijnlijk al goed kent en mogelijk zelfs al gebruikt op je website), maar we zullen het voor de goede orde toch kort uitleggen.

Met Datafeedr krijg je toegang tot een gigantische database met producten van diverse aanbieders. Datafeedr beheert deze database en jij kunt met hun diensten deze data omzetten naar mooie overzichten van producten op je website. Datafeedr werkt op zowel een normale WordPress installatie als op een WooCommerce shop.

Datafeedr is met name handig als je duizenden producten wilt inladen op je website. Door met hun database te verbinden heb je binnen no-time je hele website gevuld en zal toch alles up-to-date blijven (prijzen, afbeeldingen, links, etc), zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

2. Wat is het alternatief?

Je bent op zoek naar een alternatief voor Datafeedr, waaruit we enigszins kunnen concluderen dat er wellicht functionaliteiten zijn die je mist. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je bent aan het orienteren, dat is natuurlijk je goed recht 😉

In ieder geval, laat ons gerust weten waar je precies naar op zoek bent. Wij zijn erg benieuwd. We komen graag met je in contact.

Het alternatief waar we het over willen hebben is Affiliate Held. Een Nederlandse plugin, ontwikkeld door ons (Jari en Dennis), ontstaan uit eigen noodzaak. We waren namelijk op zoek naar een oplossing om gemakkelijk en efficiënt producten te promoten van verschillende aanbieders. Daar vonden we wel een aantal oplossingen voor, maar helaas niet om vervolgens verschillende aanbieders op een makkelijke manier met elkaar te vergelijken. Stel dat product X wordt aangeboden bij winkel Y en Z. Dan willen we dit aan de bezoeker kunnen tonen. Op die manier hoeven bezoekers niet meer verder te zoeken naar de beste deal én is de kans groter dat ze via jouw link het product aanschaffen.

Meer lezen over het ontstaan van Affiliate Held? Klik dan hier.

3. Waarom kiezen voor het alternatief?

Affiliate Held beschikt over vergelijkbare functionaliteiten als Datafeedr, maar er zijn ook een aantal zaken behoorlijk anders. We lichten het hieronder graag toe.

 • Net zoals bij Datafeedr beheer je producten op één centrale plek waardoor je ze ook maar één keer hoeft toe te voegen. Vervolgens koppel je de producten zo vaak als je wilt aan al je berichten en pagina’s.
 • Het toevoegen van producten gebeurt op basis van een EAN code of door middel van handmatige invoer. Dit betekent dat je óf een EAN code kan gebruiken om de bijbehorende aanbieders op te halen, óf je voegt zelf handmatig de prijs, link en afbeelding toe.

  In het geval van de EAN code, kun je deze vaak online vinden bij de aanbieder óf gemakkelijk opzoeken via de “EAN zoeker” in Affiliate Held. In de plugin vind je namelijk een handig zoekveld waarmee je binnen de gekoppelde aanbieders op producten kunt zoeken. Vervolgens zie je de bijbehorende data zoals de EAN code van een product. Omdat de EAN code een unieke code is voor ieder product, kun je vervolgens gemakkelijk verschillende aanbieders toevoegen en met elkaar vergelijken.
 • Zodra je een aantal producten hebt toegevoegd is het belangrijk om de automatische synchronisatie aan te zetten. Kies zelf een interval en welke netwerken je wilt ophalen. Wanneer je dit goed hebt ingesteld blijven jouw producten altijd up-to-date. Zo ben je altijd verzekerd van de juiste prijzen, afbeeldingen en links.
 • Verder beschik je in Affiliate Held over de functionaliteit om klik- en voorraadstatistieken bij te houden. Met deze statistieken kun je precies volgen op welke affiliate producten het meest én minst geklikt wordt, maar ook of producten niet meer op voorraad zijn. Door over deze belangrijke data te beschikken kun je je website verder optimaliseren en meer omzet genereren.
 • Een groot voordeel van Affiliate Held schuilt in de geavanceerde styling opties. Met deze opties kun je de producten op je website exact weergeven hoe jij dat wilt. Kies uit verschillende layouts, kleuren en stijlen. Maak het zo gek als je zelf wilt.
 • Affiliate Held ondersteunt “schema markup” waardoor jouw producten beoordeeld kunnen worden en dit ook zichtbaar wordt binnen zoekmachines zoals Google. Denk bijvoorbeeld aan de beoordelingssterren die je tegenkomt als je in Google aan het zoeken bent.
 • Controle over je affiliate links is belangrijk. In Affiliate Held bieden we diverse instellingen aan om gemakkelijk je affiliate links te beheren. Het automatisch toewijzen van unieke sub ID’s is daar één van. Op die manier weet je precies vanaf welke pagina en welke plaats er geklikt wordt en kun je je website verder optimaliseren.
 • Dit laatste punt mag ook zeker niet ontbreken. Affiliate Held is volledig Nederlands; Nederlandse instellingen, Nederlandse support en Nederlandse documentatie (artikelen en instructievideo’s). Hierdoor wordt je snel en effectief geholpen. Wij begrijpen je maar al te goed.

Bovenstaande punten zijn slechts een aantal functionaliteiten binnen één van de modules van Affiliate Held (de “affiliate producten” module). Naast deze module zijn er ook nog andere modules die goed van pas kunnen komen. Affiliate Held is namelijk een all-in-one tool die jou helpt een krachtige affiliate website te maken.

De volgende handige modules vind je ook terug in Affiliate Held.

 • Automatische inhoudsopgave; bespaar tijd met het plaatsen van een simpele shortcode waarmee je direct een prachtige inhoudsopgave genereert in je berichten of pagina’s. Ter illustratie, bovenaan dit bericht zie je hoe de automatische inhoudsopgave eruitziet.
 • Veelgestelde vragen module; maak een sectie aan voor veelgestelde vragen, waarbij schema markup ondersteunt wordt. Op die manier zullen zoekmachines smullen van de gegevens op jouw website 😋

Al met al is Affiliate Held een krachtige tool met veel mogelijkheden om je website naar een hoger niveau te tillen. Bespaar een hoop tijd waardoor je meer tijd over houd voor écht belangrijke zaken.

4. Vergelijkingstabel

Affiliate HeldDatafeedr
Centraal beheren van je affiliate producten
Aanbieders ophalen en vergelijken
op basis van EAN code
Volledige controle over het automatisch
ophalen van nieuwe gegevens
Uitgebreide klik- en voorraadstatistieken
om je website verder te optimaliseren
Geavanceerde styling opties
Eenvoudig toevoegen van schema markup
Optie om automatische sub ID’s toe te voegen
aan al je producten
Extra modules zoals automatische inhoudsopgave
en veelgestelde vragen
Nederlandse support; artikelen en instructievideo’s
Levenslang updates voor eenmalige prijs
(klik hier voor onze pakketten)

5. Conclusie

Als het goed is heb je nu een duidelijk inzicht gekregen in het alternatief van Datafeedr. Ben je er na het lezen van dit artikel nog niet helemaal uit of Affiliate Held iets voor jou is? Bekijk dan gerust meer informatie via deze link.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Dan komen we graag met je in contact. We staan altijd open voor feedback en denken graag met je mee over hoe jij Affiliate Held het beste kunt inzetten op je website.

Foto van auteur

Dennis van de Ven

Na zijn opleiding Communication & Multimedia Design besloot Dennis zijn passie voor programmeren te volgen. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van WordPress oplossingen en beheert hij diverse winstgevende websites.

Plaats een reactie